Show

Komentari 1

Stres u Masterchefu: Plavi tim pobijedio u duelu, a crvenom oduzeli bodove zbog greške

Stres u Masterchefu: Plavi tim pobijedio u duelu, a crvenom oduzeli bodove zbog greške

Prema broju bodova crveni tim je bio bolji nego plavi tim, ali je žiri oduzeo crvenom timu čak deset bodova zbog pomicanja lonca nakon što je isteklo vrijeme kuhanja...

U novoj epizodi MasterChefa čeka nas veliko iznenađenje. U Gastroduelu koji je kandidatima MasterChefa donio veliko iznenađenje, stoga što su im gosti bili njihovi prijatelji i obitelj, pobjedu je odnio plavi tim, čime je prekinut niz pobjeda crvenih pregača. Plavi tim vodio je Tomislav Marković, drugi put vođa, ali prvi put pobjednik. Suparnik mu je bio dobar prijatelj u MasterChef vili Filip Pleteš, koji je prema riječima žirija jako dobro vodio tim.

Prije nego su kuhali jela u skladu sa zadatkom, Filip i Tomislav morali su odabrati članove svojih timova, a redoslijed kojim su ih prozivali, u žiriju je izazvalo sumnju da su njih dvojica prethodno imali dogovor, što su obojica zanijekala.

Prema broju bodova crveni tim je bio bolji nego plavi tim, ali je žiri oduzeo crvenom timu čak deset bodova zbog pomicanja lonca nakon što je isteklo vrijeme kuhanja. Time je plavi tim dobio šansu za pobjedu.

- Svjestan sam toga što sam napravio, ali da to nisam napravio ne bi imali umak - smatra Ivan. 

Pobjedu su plavom timu donijeli bodovi Marina Medaka koji je jelo plavog tima ocijenio bolje nego suparničko. Najbolje jelo crvenog tima i prema procijeni i tima i žirija, bile su tortilje, dok su one u plavom timu bile najlošije jelo. Ipak, ostala jela plavog tima bila su bolja, a kao pobjednički tim kandidati plavih pregača dobili su predah u Riverside golf terenima.

Crveni tim nije bio uvjeren argumentima žirija da su njihova jela bila lošija jer su dobili pohvale od pojedinih članova suparničkog tima stoga su tražili žiri da im objasni što točno nije u redu s pojedinim jelima.

- Treba napraviti kombinacije okusa, a ne samo 'sweet'. To se dogodilo kod burgera, on je bio samo sladak. - objasnio je Melkior.

Na što je Tihomir kazao kako njihov hamburger nije bio dovršen i da on nije u potpunosti kriv za to jer je bio zadužen za pripremu mesa.

Unatoč lošim kulinarskim kombinacijama, crveni tim dobro je funkcionirao kao tim i zato je žiri Filipu dao imunitet kojeg je on poklonio Roku koji zbog toga nije morao sudjelovati u eliminacijskom izazovu.

- Kad sam saznao da se radi o palačinkama bilo mi je još više drago što sam dobio imunitet jer to nije moj teren - komentirao je Roko.

Tema izazova bile su palačinke koje su se odvijale u tri faze. Filip nikada nije radio palačinke, tako da je pred kamerama MasterChefa zamijesio svoju prvu smjesu za palačinke i nije se nadao prolasku u sljedeću fazu, a s njime je ispala i Ema.

U sljedećoj fazi u kojoj su morali ispeći deset palačinki ispala je Željka, dok je u zadnjoj fazi u kojoj je trebalo osmisliti kreativno jelo od namirnica iz prve faze pobijedio Tihomir i time zaradio imunitet u sljedećem eliminacijskom krugu.

 

Najčitaniji članci