Obavijesti

Show

Komentari 14

Student u 'Milijunašu' odustao na 13. pitanju: Znate li odgovor?

Student u 'Milijunašu' odustao  na 13. pitanju: Znate li odgovor?

Gdje je bio planinar koji je vidio kanjon Nevidio, glasilo je pitanje za 250.000 kuna, iznos na kojemu je Jan naposljetku i odustao

VIDEO

Prvi natjecatelj bio je najuspješniji u prošlotjednoj posljednjoj igri "Najbrži prst", 24-godišnji Jan Furlan. Tada je dobio tek "pozivnicu" za nastup u ovome izdanju. Studentu pete godine elektrotehnike na FER-u pomoć džokera "pola-pola" zatrebala je na devetom pitanju o kemijskom elementu otkrivenu zahvaljujući uočenoj nepoznatoj liniji pri spektralnoj analizi. Njime su u suženu izboru ponuđenih odgovora ostali litij i helij, a ispali bizmut i natrij. Odlučivši se za helij, Jan je osvojio 16.000 kuna, piše HRT.

Odustao na 13. pitanju pa kući ponio 125.000 kn: Znate li vi?
Odustao na 13. pitanju pa kući ponio 125.000 kn: Znate li vi?

Naime, znanstvenici su proučavali spektar Sunčeva svjetla te u njemu uočili nepoznatu liniju za koju su zaključili da pripada nepoznatom kemijskom elementu. Helij je stoga prije otkriven na Suncu negoli na Zemlji.

Za prelazak drugoga praga natjecatelj je trebao odgovoriti kontrolira li Kina, Singapur, Luksemburg ili pak Norveška najveći državni fond na svijetu s imovinom vrijednom više od bilijun dolara.

Kobno pitanje za 64.000 kuna u Milijunašu: Mladić nije znao odgovor o slavnom oskarovcu
Kobno pitanje za 64.000 kuna u Milijunašu: Mladić nije znao odgovor o slavnom oskarovcu

Upotrijebio je džokera "zovi" koji je ustvrdio kako bi, mora li reći, njegov odabir, iako nije siguran, bila Kina. Jan je zatim zatražio i mišljenje znalaca. Josip je istaknuo da mu se, unatoč prvobitnoj asocijaciji na Kinu, kao točan odgovor ipak nameće Norveška.

Siščanin Jan srećom ga je poslušao te otvorio sljedeće filmsko pitanje za 64.000 kuna. Znao je da u ostvarenju iz 2019. godine holivudski veteran Robert De Niro nije glumio s ostalom trojicom - slavnim Leonardom DiCaprijem, Bradom Pittom i Alom Pacinom.

Vjerojatnost da će pogađanjem biti ponuđen točan odgovor u igri "Najbrži prst" jest oko četiri posto (a ne oko jedan, oko sedam ili oko 10 posto), ispravno je ustvrdio prethodno uzevši vrijeme za razmišljanje i računanje, pritom osvojivši 125.000 kuna.

Gdje je bio planinar koji je vidio kanjon Nevidio, glasilo je pitanje za dvostruko viši iznos na kojemu je Jan naposljetku odustao. Između Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Crne Gore, odabrao bi, naglasio je, Crnu Goru, i - bio bi u pravu. Crna Gora bila bi točan odgovor.

Nakon Jana nasuprot Tariku sjeo je Frane Lukin iz Dugog Rata. Programer s višegodišnjom zagrebačkom adresom na pitanju za 4000 kuna nije znao je li kliper, šiber, gelender ili blinker sastavni dio ribolovne opreme. Iz ponude odgovora nepoznat mu je bio pojam gelendera. Nakon što je iskoristio džokera "pola-pola", preostali kliper i blinker nisu ga lišili dvojbe te je zatražio i pomoć znalaca. Zahvaljujući Ivanu Frane, inače ekonomist po struci, i dalje je ostao "grijati" kvizaški stolac. Naime, riječ je o blinkeru, umjetnom mamcu za ribe.

Džokera "zovi" upitao je koji su glazbeni specijalitet Dječaci poslužili na svom prvom albumu. Pohane tikvice, Restani krumpir, Punjene paprike ili Slane srdele? Posluženi specijalitet na prvijencu spomenute grupe mogle bi biti Punjene paprike, ocijenio je džoker. Natjecatelj je prihvatio njegovu sugestiju te ga nastavak nastupa čeka u idućem "Milijunašu" kada otvara pitanje za 32.000 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...