Obavijesti

Show

Komentari 1

Kobno pitanje za 64.000 kuna u Milijunašu: Mladić nije znao odgovor o slavnom oskarovcu

Kobno pitanje za 64.000 kuna u Milijunašu: Mladić nije znao odgovor o slavnom oskarovcu
8

Natjecatelj je orije toga i sam je objasnio kako misli da slavni glumac nije osvojio Oscara za ulogu vođe bande, nakon čega je rekao da je njegov konačan odgovor irski slikar, te je kviz napustio s 32.000 kuna

VIDEO

Dvojica natjecatelja u novom izdanju game-showa "Tko želi biti Milijunaš?" točnim odgovorima na 10. pitanje prešli su drugi prag osvojivši tako po 32.000 kuna. Ivanu Kokotu iz Korenice na 11. pitanju presudile su brazde Sredozemnog mora, a Leu Košuti iz Zagreba, također na 11. pitanju, lik Daniela Day-Lewisa za koji nije osvojio Oscara, piše HRT.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tarik Filipović imitirao Ćiru i poručio Vatrenima: Znate koliko nam ovo znači! | REAKCIJA 04:37

Na "vrući" stolac prvi je večeras sjeo najuspješniji u igri "Najbrži prst", Ivan Kokot iz Korenice, profesor engleskog i pedagogije.
Natjecatelj je s lakoćom stigao do 8. pitanja na kojem je zatražio pomoć znalaca priupitavši ih što je, prema mnogima, Nijemcima pomoglo da 1954. ostvare "čudo u Bernu": kopačke, štitnici, znojnici ili dresovi. Odabrani znalac Bruno pojasnio je kako se radi o kopačkama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, prva primjena takvih cipela sa šiljcima bila je čak za vrijeme Olimpijade u Berlinu tijekom koje je Jesse Owens, dok je trčao, nosio cipele sa šiljcima Adolfa i Rudolfa Dasslera. Prihvaćanjem znalčeva odgovora Ivan je osvojio 8.000 kuna.

Na 9. pitanju upotrijebio je džokera "zovi". U izboru ponuđenih odgovora o tome je li najviše kvadrata, trokuta, pravokutnika ili rombova u kineskoj slagalici tangram koja se sastoji od sedam pločica, poslušao je džokera i odlučio se za odgovor trokut, koji je ujedno bio i točan.

Splićanin tužio HRT i Tarika htio strpati u zatvor, Krešo se igrao s ribom, a Robert dvaput opekao
Splićanin tužio HRT i Tarika htio strpati u zatvor, Krešo se igrao s ribom, a Robert dvaput opekao

Nije znao odgovor na pitanje o slavnom djelu koje je autora "proganjalo" od 1772. kad ga je započeo do 1831. kad ga je završio i preminuo. Je li riječ o djelu Émile ili o odgoju, Razbojnici, Faust ili Candide ili optimizam? Bez puno dvoumljenja uzeo je džoker "pola-pola". Ostala je dvojba - Razbojnici ili Faust. Niti nakon suženog izbora natjecatelj nije bio siguran, ali se ipak odlučio za Fausta i time prešao drugi prag osvojivši tako najmanje 32.000 kuna.

Ostavši bez džokera na 11. pitanju u kojoj je brazdi Sredozemnog mora njegova najdublja točka: u Iberskoj, u Helenskoj, u Punskoj ili u Italskoj, nije bio siguran. Imao je dvojbu između Iberske i Punske. Nakon kraćeg promišljanja ponudio je netočan odgovor, Iberska brazda, i tako napustio kviz s iznosom drugoga praga. Točan odgovor bila je Helenska brazda koja se nalazi južno od Krete u Jonskome moru, što je dodatno pojasnio i znalac Ivan.

Drugi "Najbrži prst" u kvizu imao je Leo Košuta, student medicine iz Zagreba.

Džoker "pola-pola" odlučio je iskoristiti stigavši na 7. pitanje u kojem su književnom djelu dvije zemlje zaratile zbog načina otvaranja tvrdo kuhanog jajeta: Alisa u zemlji čudesa, Gulliverova putovanja, Dobri vojak Švejk ili Vrli novi svijet. U suženom izboru ostali su odgovori Gulliverova putovanja i Vrli novi svijet. Odlučio se za Gulliverova putovanja, što je bio i točan odgovor.

Otvorio je sportsko pitanje na Milijunašu za 125.000 kuna pa odustao: znate li vi odgovor?
Otvorio je sportsko pitanje na Milijunašu za 125.000 kuna pa odustao: znate li vi odgovor?

Na devetom pitanju u kojem su današnjem gradu rođeni rimski carevi Valentinijan I. i Valent Flavije: Solinu, Vinkovcima, Puli ili Sisku, zatražio je pomoć znalaca. Odabrao je Josipa koji je ponudio i točan odgovor, a to su Vinkovci.

Džokera "zovi" natjecatelj je zatražio na 10. pitanju o tome tko je izjavio da odbija biti član bilo kojeg kluba koji bi njega želio za člana: Marx, Engels, Lenjin ili Staljin. Džoker nije sa sigurnošću ponudio točan odgovor, prvo je rekao Marx, nakon čega se predomislio i rekao Lenjin, na kraju ponovno istaknuvši kako nije siguran. Natjecatelj je bio u velikoj dilemi i zbunjen džokerovim odgovorom, no na kraju se ipak odlučio za prvi odgovor svoga džokera, a to je Marx i tako osvojio 32.000 kuna. Naime, riječ je o legendarnom američkom komičaru Grouchu Marxu koji je navedenom izjavom uspio otkazati članstvo u jednom teniskom klubu.

U pokušaju osvajanja 64.000 kuna na pitanju o tome koji lik Danielu Day-Lewisu nije donio Oscara: američki predsjednik, pohlepni naftaš, vođa bande ili irski slikar, nakon dosta promišljanja i dvojbe oko vođe bande i irskog slikara natjecatelj je nažalost u konačnici ponudio netočan odgovor. 


Prije toga i sam je objasnio kako misli da slavni glumac nije osvojio Oscara za ulogu vođe bande, nakon čega je rekao da je njegov konačan odgovor irski slikar, te je, poput svoga prethodnika, kviz napustio s 32.000 kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija