Obavijesti

Show

Komentari 27

Supruga i kći R. Williamsa su promijenile i spasile od droge

Supruga i kći R. Williamsa su promijenile i spasile od droge
4

Robbie Williams živio je život rock zvijezde. Žene, seks i droga bile su najvažnije. Sadašnju suprugu Aydu Field upoznao je 2006. i zaključio da je ona jedina prava

VIDEO

Bivši pjevač Oasisa Liam Gallagher (40) nedavno se požalio medijima kako je jako nepravedno što Robbie Williams (39) još nastupa na stadionima pred 60.000 frenetičnih obožavatelja dok on sa svojim bendom Beady Eye jedva popuni manju dvoranu od 1500 mjesta. Noelov (46) mlađi braco ne bi trebao očajavati. Nego odbaciti masku rokerskog bezobrazluka kojom tjera sve od sebe i širiti nešto drugo na nastupima kao što to njegov uspješniji kolega radi. Prošlo je sedam godina otkad je Robbie bio na samostalnoj svjetskoj turneji. Od tada se mnogo toga, ali i gotovo ništa, nije promijenilo. Robbie, koji je 13. kolovoza pjevao na zagrebačkom maksimirskom stadionu, i dalje prije nastupa, odjeven u jaknu prekrivenu šljokicama, urla: “Dopustite mi da se predstavim”.

'Ja sam jeb... Robbie Williams i vaša stražnjica je moja'

A kroz grmljavinu opčinjene mase probijaju se njegove riječi: “Ja sam jeb... Robbie Williams i večeras je vaša stražnjica moja”. Ta potencijalno opasana mješavina arogancije i apsurda ključ je njegove dugovječnosti. Čak i nakon što su ga napustile muze, što se primijetilo na albumu “Reality Killed the Video Star” iz 2009., niti jedan drugi pop glazbenik nije ga uspio nadmašiti na pozornici. Nekadašnjeg tinejdžerskog idola na pragu 50-ih goni manijakalna potreba da daje sve od sebe.

- Još sam prokleto mlad i dovoljno iskusan da vas sve nadvladam - rekao je.

U kliniku za odvikavanje prijavio se 2007. godine

Robbie je tako s neskrivenim prkosom poručio konkurenciji poput Justina Biebera (19) i članovima One Directiona da će se još morati potruditi da ga zbace s trona. On baš ništa ne zadržava, a netko s takvom vatrom u duši po svemu sudeći davno se trebao pretvoriti u pepeo. Bio je na rubu potpunog uništenja. Robbie ni u čemu nije imao mjeru. Danonoćno je šmrkao kokain i gutao ecstasyje zbog čega, priznaje, i danas boluje od depresije.

- Kad ne uzimam antidepresive, imam strašnu potrebu dignuti ruku na sebe. Svakakvi filmovi mi se motaju po glavi i to doista zna biti poprilično zastrašujuće - izjavio je Robbie. U kliniku za odvikavanje prijavio se tek 2007. godine, kad je umalo umro od predoziranja.

- Ne odlazim na odvikavanje jer mi je život malo izgubio nit. Odlazim jer sam u velikoj životnoj opasnosti. Smrt mi je pokucala na vrata i pomogla mi u mojoj odluci - napisao je pjevač tad na svom blogu. Također je priznao da je jedanput bio toliko drogiran LSD-jem da se pokušao ubiti nožem.

- Dali su mi maleni komadić papira da stavim na jezik i progutam. Ectstasy su u to vrijeme bili preskupi. Petnaest funti, tko si je to mogao priuštiti? - ispričao je Robbie i dodao kako se sjeća da je svirao Prodigy.

Kolege su tvdrili da Robbie voli i muškarce

- Nakon toga smo krenuli prema autu, a tamo su stajali policajci. Pomislio sam: ‘Sranje! Samo želim kući, bojim se! To je jedino mjesto gdje želim biti, u kući s mamom’. Kad sam došao kući, američki nogometaši su mi skupa s pjevačima počeli izlaziti iz televizora. To me zbunilo, pa sam se odlučio spustiti u podrum i probosti nožem. Moja je majka sve to promatrala i samo me pitala: ‘Što radiš, pobogu?’ Odgovorio sam: ‘Ništa, idem dolje samo se probosti, a ti, jesi li možda za šalicu čaja?’ - tvrdi Robbie, koji se, prema vlastitom priznanju, počeo drogirati već sa 16 godina. 

Uz to se, kaže, godinama nije trijeznio. Bez ljepotica nije mogao, iako se nagađalo da su mu dragi i muškarci. Član Take Thata, benda u kojem je Robbie počeo karijeru, Howard Donald (45) tvrdio je kako ga ne bi čudilo da je pjevač zapravo biseksualac.         

 Isto tako, Williams je jednom prilikom rekao da se redovito seksa sa svojim glazbenim producentom Guyom Chambersom (42) i prijateljem glumcem Jonathanom Wilkesom (34). Uz to, u pjesmi “Old Before I Die” (1997.) pjeva kako ne zna voli li više cure ili dečke. Ipak, 2004. su mu prekipjela šuškanja o njegovoj seksualnoj orijentaciji pa je tužio i dobio parnicu protiv časopisa The People, Northern & Shell, Star i Hot Stars jer su objavili da je zaljubljen u mladića kojeg je osvojio u toaletu mančesterskog kluba nakon koncerta Take Thata. Od 2006. je u sretnoj vezi s Aydom Field (34), američkom glumicom turskih korijena najpoznatijom po ulogama u sapunicama poput “Dani naših života”. Zbog nje se posve promijenio. Zaprosio ju je poput šmokljana 2009. tijekom intervjua na australskoj radiopostaji. Samo godinu dana poslije su se vjenčali. Par ima 11 mjeseci staru kćer Theodoru Rose Teddy.

'U Aydu sam se zaljubio čim sam je upoznao'

Mnogima je teško povjerovati da se pjevač koji se nije sramio reći da uživa usluge prostitutki smirio i postao najotkačeniji tata među celebrity ekscentricima. Robbie je bio toliko ponosan što je postao tata da je kćerinu fotografiju odmah objavio na društvenim mrežama. Stalno koristi priliku reći koliko je Teddy posebna i koliko mu znači. Suprugu Aydu upoznao je na tulumu u svojoj kući u Los Angelesu, a spojili su ih prijatelji. Iako je Robbie, kako je i sam rekao, mislio u početku da je luda, zaljubio se u nju odmah prvu večer.

- Čim je ušla u moju kuću, pomislio sam da je trudna jer joj se trbuh nazirao preko majice, no onda je popila nekoliko čaša vina i bio sam gotovo siguran da su sve žene iz Los Angelesa loše. Pomislio sam da je zaista luda ako toliko pije, a trudna je - ispričao je svojedobno. Dodao je kako su poslije sjeli jedno kraj drugog na kauč i shvatili da su jedno za drugo. No Robbie je bio otrov za nježniji spol prije nego što ga je supruga pripitomila.

- Prije sam stalno razbijao glavu time što ne mogu ‘malog’ zadržati u gaćama. Ali sada sam ludo zaljubljen u Aydu. Ona mi je pomogla da se ne pretvorim u ludog narkomana. Spasila me. Ne znam što budućnost nosi, ali ne želim napraviti ništa što bi moglo zeznuti ovo što sad imam. Ženu nisam varao, ali ipak ja sam muškarac koji lako padne u iskušenje jer volim djevojke. Zbog toga mi je bolje da je ona uz mene dok nastupam po svijetu - rekao je pjevač, koji je prema vlastitom priznanju haračio u losanđeleškim striptiz-klubovima i odvodio svaku noćnu damu koja mu se dopala u krevet.

- Te prsate ljepotice me jednostavno izluđuju. Nakon što im platim ples u krilu, zovem ih u svoju vilu - otkrio je u autobiografskom bestselleru “Fell”, koji je napisao s engleskim novinarom i književnikom Chrisom Heathom (38) 2004. godine.

Robbie je zaveo nemali broj ljepotica iz show businessa uključujući australsku glumicu Nicole Kidman (46), bivšu suprugu Roda Stewarta (68), novozelandsku manekenku i reality zvijezdu Rachel Hunter (43) pa i nekadašnju pjevačicu girl grupe Spice Girls Geri Halliwell (40). Većini bivših djevojaka je ostao u dobrom sjećanju pa tako i Geri, kojoj je, kako ona tvrdi, pomogao u borbi protiv bulimije.

- Mislila sam da ću biti debela. Prežderavala sam se pa bi onda sve na silu povratila. Bilo je grozno. Robbie je znao da imam problem i natjerao me da potražim pomoć. Rekao mi je da odem na rehabilitaciju i time mi je vjerojatno spasio život. Da se nisam otišla liječiti, bolest bi mi se samo pogoršala. Zauvijek ću mu biti zahvalana zbog toga - rekla je Geri, koja je s pjevačem prohodala nakon što je napustila Spice Girls.

Nicole Appleton pobacila je njegovo dijete

- Bila sam jako usamljena i osjećala sam da je on jedina osoba na svijetu koja me može razumjeti zbog toga jer se njemu slično dogodilo u Take Thatu - rekla je Geri. Koliko ne može bez seksa, najbolje je sam opisao. Naime, u spotu za pjesmu “Come Undone” iz 2003. godine, nakon kaotičnog tuluma, Robbie se hvata s dvije djevojke koje su igrale prave pornoglumice.

- Nisam se mogao kontrolirati. Stalno sam zamišljao koje poze ćemo izvoditi pred kamerom. Onda smo se počeli ljubiti, a potpuno sam se izgubio kad su se cure mazile po grudima, pa mi nije preostalo ništa drugo nego da odgodim snimanje videouratka zbog nečeg zabavnijeg - opisao je “probleme” sa snimanja spota koji je na kraju zbog eksplicitnog sadržaja bio zabranjen u mnogim zemljama. Nije bježao ni od obožavateljica, od kojih se neke, priznaje, još nisu naučile ni ljubiti kad bi ih uhvatio.

No najtragičnija romansa bila mu je ona s uskoro bivšom suprugom Liama Gallaghera, nekadašnjom pjevačicom All Saintsa, Nicole Appleton (38). Par se upoznao 1997. na snimanju glazbene emisije “Top of the Pops”. Šest mjeseci nakon toga su se zaručili, a najavljeno vjenčanje su otkazali mjesec dana nakon zaruka. Nicole je u autobiografiji “Together” otkrila da je pobacila njihovo dijete.

- Kad sam mu rekla da sam trudna, položio mi je ruku na trbuh i kazao mi da će ga ta beba spasiti i dati mu novi razlog za život. Tada je bio na rubu od neprestanog drogiranja i tereta slave koju nije mogao podnositi. Kad sam mu rekla da sam pobacila, vjerujem da sam ubila nešto u njemu - napisala je Nicole. Danas tvrdi da žali što je to učinila, ali tada je to smatrala ispravnom odlukom jer se nije mogla nositi s majčinstvom. Prema nekim izvorima, Nicole ga nikada nije voljela nego ga je samo iskorištavala da pogura svoju karijeru na zalasku. Kad su prekinuli i kad je on počeo izlaziti s irskom pjevačicom Andreom Corr (39), pukla je od ljubomore.

- S tim čovjekom nikad nisam planirala imati djecu i nadam se da će ovo pročitati. On je previše lud i nestabilan. Ne živi u realnosti i zapravo je patetičan. A otac mojih mališana mora biti normalan - rekla je glazbenica, koja je ubrzo poslije toga prohodala s mlađim Gallagherom. On ju je nedavno ostavio nakon pet godina braka kad je novinarka The New York Timesa Liza Ghorbani (39) otkrila medijima da je prije osam mjeseci rodila kćer Emmu i da je otac Liam. Poput kolege Liama, Robbie je oduvijek bio problematičan.

Pravog imena Robert Peter Maximillian rodio se 13. veljače 1974. kao sin Petera (64) i Janet (72), vlasnika omiljenog puba u Burslemu u gradiću u Stoke-on-Trentu. Od malih nogu je razvijao talent, zabavaljao je goste puba, izvodeći predstave.

Majka ga je s 15 prijavila na audiciju za Take That

Otac ga je napustio kad su mu bile dvije godine kako bi se okušao na estradi. Odrastao je sa sedam godina starijom sestrom Sally i majkom. Postoje mnoge špekulacije o tome da njegova majka nije mnogo marila za njega. Ali činjenica je da je često spominje u intervjuima, a na jednom od njegovih najvećih koncerata, swing nastupu u Londonskom Royal Albert Hallu, dok je publika pljeskala, dirnuti i od sreće uplakani Robbie je viknuo: “Mama, ovo pjeva tvoj sin. Volim te!”, a ocu je pjevao ranije ove godine na svadbi.

Robbiejevi tinejdžerski dani protekli su veoma burno, bježao je iz škole, pio i drogirao se. O tom razdoblju svog života napisao je 2006. pjesmu “The 80’s”. Boreći se s poremećajem u težini, u školi je glumio razrednog klauna i nasmijavao ljude kako bi na sebe privukao pažnju. Izgleda da se u tome našao od samog početka. Sa samo 15 godina pokazao je da ima smisla i za glumu - dobio je ulogu Artfula Dodgera u predstavi “Oliver Twist”, amaterskog opernog društva North Staffordshirea. Osvojio je publiku čim je izašao na pozornicu. Godine 1989. majka je tada petnaestogodišnjeg Robbieja, pročitavši oglas u novinama, prijavila na audiciju za pjevača novog boy benda. Take That je osnovan 1990. godine.

“Zločesti dečko” Williams se često sukobljavao s ostalim članovima. I o ovom dijelu života napisao je pjesmu 2006. “The 90’s”, u kojoj priznaje loše odnose u bendu. Kaže da mu je jedan bio kao brat, drugi mu se činio kao homoseksualac, a da se on i još jedan nisu podnosili. Premda je njegov ulazak u Take That bio naknadna odluka, to je, može se reći, bila najbolja moguća odluka menadžera Nigela Martina-Smitha (57). Robbie je sastavu osigurao fenomenalan uspjeh. No ono što mu nije odgovaralo jest život s restrikcijama koje im je nametao njihov menadžer - nema alkohola, nema droga, nema djevojaka.

Supruga ga podržava i u istraživanju NLO-a

Teret slave sve više mu je smetao, pa je 1995. dao otkaz. Izlaskom iz benda ostvaruje sjajnu solo karijeru, ali i počinju njegovi problemi s alkoholom, drogama, i naravno, ženama. Možda je pomalo i za očekivati, jer je bio dječak pušten iz zlatnog kaveza boy benda u svijet u kojemu je sam mogao odlučivati o svemu, svijet u kojem nije imao tim ljudi koji mu govore što da radi. Tada su krenula govorkanja i da je posve skrenuo. Možda najneobičnija priča je ona o “malim zelenima”. Naime, nakon teške depresije zbog jednog od brojnih prekida s Aydom, debljanja do granice samodestrukcije i višemjesečnog zatvaranja u kuću samo je još trebalo da potpuno poludi i provali kako ga opsjedaju izvanzemaljci. Upravo to je i napravio 2008. Rekao je kako ga je u njegovu glazbenom studiju odmah nakon snimanja pjesme “Arizona”, koja govori o izvanzemaljcima, posjetio čudni crni brod koji je uletio, nakon čega su on i njegovi prijatelji ostali zatečeni. Tvrdi da je naišla velika svjetlost i bilo je magično. Naravno, taj ga je doživljaj toliko inspirirao da je odlučio kako će se još više posvetiti daljnjem istraživanju NLO-a. Priznao je kako se želi upustiti u istraživanje paranormalnog jer smatra da je to dobar način za popunjavanje rupe u životu i bijeg od slave.

- Ljudi misle da sam lud. I jesam, lud sam i ne skrivam to - bez zadrške kaže Robbie.

Isto tako, uvjeren je da je njegov dom uklet te da ga opsjeda duh čiji je nadimak Bertie. Pjevač uporno tvrdi kako je i njegovo obiteljsko zdanje dio utočišta mrtvih.

- I naši psi mogu vidjeti duha. Ayda i ja vjerujemo da se radi o čovjeku s početka 20. stoljeća koji je ostao u našoj kući - tvrdi Robbie, koji ističe kako je važno da ga i supruga u svemu podržava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine