Obavijesti

Show

Komentari 59

Supruga Vesna ga pazi i kuha mu: 'Vratio je izgubljene kile'

Supruga Vesna ga pazi i kuha mu: 'Vratio je izgubljene kile'
5

Supruga Vesna ga pazi, a dobio je i koji kilogram. Nekoliko ih je izgubio tijekom liječenja. O eventualnim koncertima još je prerano pričati, rekao je Oliverov suradnik Nenad Drobnjak

VIDEO

Naravno da bih volio doći na Porin, no to ovisi o tijeku liječenja. Nisam loše, samo treba čekati. U pitanju je bolest koja zahtijeva vrijeme i strpljenje, kaže nam Oliver Dragojević (70).

Pjevač je u Veloj Luci, a njegov suradnik Nenad Drobnjak kaže nam kako se ondje posljednjih mjesec dana “rekuperava”. Oliver u Veloj Luci ima kuću, a pazi ga supruga Vesna. Šeta, jede, druži se s prijateljima, a nedavno je igrao tenis.

Pokretanje videa...

01:13

- Probao sam zaigrati sa sinom, ali nije to sličilo ni na što. Bio je to samo pokušaj - rekao je Oliver.

Uz pijanisticu Pavicu Gvozdić i pjesnika Jakša Fiamengu, Oliver je dobitnik Porina za životno djelo. Svečana dodjela glazbenih nagrada bit će 23. ožujka u Splitu. Oliveru je to već 31. Porin u kućnoj kolekciji. Nema doma sve osvojene statuice jer se većinom, ne skriva, nalaze na vitrinama restorana kojima su vlasnici Oliverovi prijatelji i koji su ga molili da im ih pokloni.

- S ovom je nagradom priča drugačija. Od svih osvojenih Porina, ovaj mi je sigurno najposebniji. Vjerujem da ću za njega naći posebno mjesto u svojem domu. Hvala mojim dragim kolegama na ovom priznanju. Baš su me jako razveselili - rekao nam je splitski pjevač.

Hrvatska noc

Nakon što se vratio iz splitske bolnice, u kojoj je mjesecima mirovao pod budnim okom liječnika, članovima obitelji govorio je kako želi da ga odvedu u Velu Luku.

- Nema ništa na brzinu. Oporavak od ove bolesti zahtijeva mir i strpljenje. Zato izbjegavam hladnoću jer si ne mogu priuštiti da navučem prehladu ili virozu na sebe - kaže Oliver.

Otkako je stigao na Korčulu, supruga Vesna kuha mu jela koja smije jesti i pazi da ga ništa ne uznemiri.

Omiljene su mu šetnje Velom Lukom. Podsjete ga na djetinjstvo, kad je rado s bratom odlazio stricu, a godinama kasnije za svoju je obitelj tamo kupio kuću. Dok liječnici nisu odobrili odlazak na Korčulu, Oliver bi išao u splitsku lučicu obići svoju brodicu i vidjeti more, koje ga smiruje.

- E, pa lipo je malo doć uz more nekad s obzirom na to da sam ograničen kretanjem. Moram malo krast vrime i bit uz more - rekao nam je pjevač.

Glazbenik je dobio Porina za životno djelo nakon što je proslavio 44. rođendan uspješne karijere. Prvi put je zapjevao 1974. godine na Splitskom festivalu, na kojemu je pobijedio s pjesmom “Ća će mi Copacabana”. Godinu poslije sa šansonom “Galeb i ja” Dragojević je osvojio publiku. Ta mu je pjesma obilježila karijeru. Potom su uslijedile skladbe “Romanca”, “Oprosti mi, pape”, “Stari morski vuk”... Suradnja sa Zdenkom Runjićem, koja je potrajala do skladateljeve smrti, rezultirala je s 200 pjesama. Jedini je hrvatski glazbenik koji je nastupao u newyorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji, Opera Housu u Sydneyu...

15
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Spalato: Jedva čekam doći mu na turneju

Supruga Vesna ga pazi, a dobio je i koji kilogram. Nekoliko ih je izgubio tijekom liječenja. O eventualnim koncertima još je prerano pričati, dodao je Drobnjak. Oliver je liječenje nastavio i u Rijeci, a u Splitu ga je nedavno posjetio slovenski bioenergetičar Drago Šušnjara. U Vela Luku u posjet Oliveru planira ići i njegov prijatelj, glazbenik Tedi Spalato, s kojim se redovito čuje.

- Trebao sam već biti kod njega, ali na kraju nisam otišao jer me je u međuvremenu uhvatila viroza. Oliver je dobro, điraje i pomalo svira. Čim se i ja ‘rekuperam’, obavezno idem njemu u posjet - rekao nam je Spalato.

Nisu pričali o eventualnim koncertima. I Spalato kaže da je još rano išta planirati. No ističe da je Oliver dobro i da se oporavlja. Oliver je u Veloj Luci bio u kolovozu, kad je javnost doznala da se liječi od karcinoma na plućima. Zbog bolesti je morao otkazati dva slavljenička koncerta u Spaladium Areni sredinom prosinca povodom svojeg 70. rođendana. Bilo mu je žao i kad je morao otkazati nastup u Lisinskom za oboljelu djecu u Klaićevoj.

Kako nam je rekao Drobnjak, Oliver bi volio prvi sljedeći koncert imati u svojem Splitu. Pjevača su obradovale riječi podrške njegovih prijatelja i obožavatelja. Svima je odgovorio na iskrene želje za ozdravljenjem, a zahvaljuje se i liječnicima koji ga paze. Oliver sluša njihove upute, discipliniran je pa je tako Novu godinu dočekao u krugu obitelji, uz njemu omiljeni film “Forrest Gump”. Dragojevićevo liječenje vodi prof. dr. Eduard Vrdoljak, predstojnik Klinike za onkologiju i radioterapiju splitske bolnice. Liječnici, pjevač, obitelj i prijatelji su optimistični.

- Svjesni smo da dijagnoza nije bezazlena, no u puno slučajeva pacijenti su se oporavili - kaže Drobnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge