Obavijesti

Show

Komentari 311

Mia Dimšić ide na Eurosong

Mia Dimšić ide na Eurosong
48

Otkako je 2019. odlučeno da se vraća Dora i da tim natjecanjem odlučujemo predstavnika, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije četvrti put se održava u Opatiji

VIDEO

Mia Dimšić pobijedila je na 23. Dori i predstavljat će nas na Eurosongu u Torinu s pjesmom 'Guilty Pleasure'. Bernarda je od publike dobila 111 bodova, 108 dobio je Marko Bošnjak. 'Forgive me' i Negovetić 60 bodova, a Mia Dimšić 166 bodova. 

POBJEDNIČKA PJESMA: 

POGLEDAJTE TIJEK EMISIJE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječki žiri 10 bodova dao je Ericu, a 12 je otišlo Bernardi. Žiri iz Pule 10 bodova dao je pjesmi 'Guilty pleasure' i Miji Dimšić, a Eric 12 bodova. Iz Osijeka je 10 bodova otišlo Elis, a 12 Miji Dimšić. Čakovec i Varaždin 10 bodova dali su pjesmi 'No War' i Elis, dok je 12 bodova opet dobila Dimšić. Split je 10 bodova dodijelio Miji Negovetić, a 12 Marku Bošnjaku. Nakon ocjena 5 stručnih žirija, na prvom mjestu je Mia Dimšić, druga je Elis, a treća Mia Negovetić. Iz Vukovara 10 bodova otišlo je Miji Negovetić, a Marku Bošnjaku 12. Iz Šibenika i Knina 10 bodova otišlo je Dimšić, a 12 Negovetić. Zadar je 10 bodova dao Elis Lovrić, a 12 Miji Negovetić. Dubrovnik je 10 bodova dao Elis, a 12 Ericu. Zagrebački žiri 10 bodova dodijelio je pjesmi 'Moli za nas', a 12 ToMi. Nakon bodova svih žirija Mia Dimšić ima 91 bod, Mia Negovetić 81, a Marko Bošnjak 71. 

Publika je imala dva načina za glasovanje; putem telefonskih poziva i putem SMS poruka. Na Dori 2022. glasovat će deset žirija: Zagreb, Čakovec i Varaždin, Rijeka, Pula, Osijek, Zadar, Knin i Šibenik, Split, Dubrovnik i dopisništvo Vukovar. Svaki žiri sastojat će se od tri člana: jednog radnika HRT-a (glazbeni urednik HR-a ili novinar koji se bavi glazbom), jednog člana Hrvatskog društva skladatelja i jednog člana Hrvatske glazbene unije.

Završilo je glasovanje, a dok se čekaju rezultati, Albina je zapjevala 'Neka mi ne svane' Danijele Martinović. Nakon toga su Albina i Franka zapjevale 'Mariju Magdalenu' Doris Dragović. 

Počelo je glasovanje. Dok se šalju poruke i zove za svoje favorite, zabavljala nas je Franka, koja je izvela pjesmu 'Sveta ljubav' Maje Blagdan. 

Mia Dimšić posljednja je nastupila na Dori s pjesmom 'Guilty Pleasure', što znači da smo čuli svih 14 nastupa. Sjedila je, svirala gitaru i pjevala, ukratko - bila je Mia koju znamo i inače na nastupima. 

Tia Miljanović po prvi put je pjevala na Dori. Od 2020. surađuje s Vlahom Arbulićem i Mihovilom Šoštarićem koji su joj napisali prvi singl 'Ego'. Isti autori potpisuju i pjesmu 'Voli me do neba' s kojom se predstavila u subotu u Opatiji.

 

'If You Walk Away' pjevala je Ella Orešković. Lani se predstavila s pjesmom 'Come This Way', a za 24sata je rekla kako je ovogodišnja pjesma drugačija jer je brža.

- Mislim da je i cijeli scenski nastup drugačiji pa se nadam da će biti super! - ispričala nam je uoči nastupa.

Jedanaesta po redu nastupala je Elis Lovrić. Sama, s gitarom, poslala je poruku da nam je dosta rata i to kroz pjesmu 'No War'

Kao što i sam naziv pjesme kaže, 'In The Darkness', odnosno u tami, pjevao je ToMa. Scenski nastup bio je jednostavan - na bini su bili on i mikrofon. U početku u mraku, a onda su se upalili reflektori u opatijskoj dvorani.  'Ja sam uvijek spreman! Pogotovo kada su ovakve stvari u pitanju. Prošle godine je čak bilo malo treme, ove godine je nema. Bolji je 'setup' i u glavi i na sceni', rekao nam je.

Svestrani Eric na pozornici je imao plesače, što nije bio slučaj lani, kada je sam stajao na pozornici. S pjesmom 'I Found You' nada se da će otići na Eurosong. 

Bernarda je imala upečatljiv stajling na ovogodišnjoj Dori, a s vokalnim sposobnostima u pjesmi 'Here For Love' je mnoge ostavila bez teksta. 

Kao saksofonist osvojio je brojna regionalna, državna i međunarodna natjecanja u razdoblju od 2004. do 2010. godine. Osim saksofona, Roko Vušković svira još četiri instrumenta: gitaru, klavir, bas gitaru i bubnjeve. Na pozornici je zapjevao 'Malo kasnije'.

Prvi put se široj javnosti Tina Vukov predstavila s pjesmom 'Tuga dolazi kasnije' 2004. godine i to u suradnji s Matijom Dedićem. Dvije godine kasnije bila je i na Dori i zauzela treće mjesto s pjesmom 'Il treno per Genova', a sad je zapjevala 'Hideout'.

Zdenka Kovačiček je, ako je suditi po gromoglasnom pljesku, oduševila publiku izvedbom pjesme 'Stay On The Bright Side'.

Jessa i pjesma 'My Next Mistake' rasplesale su publiku. Plesačice, a i Jessa, nosile su crne hlače i top sa šarenim detaljima. 

Javnosti je Marko Bošnjak (18) postao poznat 2016. godine kad se pojavio na natjecanju glazbenog showa 'Pinkove zvezdice' u Srbiji, a tad je imao samo 11 godina. Sad je na Dori zapjevao 'Moli za nas'. 

Mia Negovetić predstavila se s pjesmom 'Forgive Me (Oprosti)' i rekla je kako joj je nastup minimalistički jer joj je najvažnija emocija. Zablistala je u haljini Katarine Mamić. O kladionicama nije htjela pričati, iako na njima drži prvo mjesto. 

- Pokušavam to staviti sa strane da mi ne stvara pritisak, ali ne mogu reći da mi nije drago - rekla je za 24sata. 

Mila Elegović otvorila je nastup na Dori pjesmom 'Ljubav'. Na prijavu za Doru je, kako kaže, potpuno zaboravila.

- Zvao me moj dobri prijatelj Ivica Skoko i rekao da šiva haljinu za nastup na Dori. Meni ništa nije bilo jasno, a onda mi je on objasnio da su objavili imena kandidata te da sam ja među njima - nasmijala se Mila. Pjesma je rezultat suradnje s glazbenikom Brunom Krajcarom.

Prošlogodišnja pobjednica na Dori, Albina Grčić, zablistala je u neonsko žutoj kombinaciji sa zanimljivim šeširom i izvela pjesmu 'Tick-Tock' s kojom nas je predstavljala u Nizozemskoj na Eurosongu. 

U dvorani Marino Cvetković u Opatiji 14 finalista izaći će na pozornicu i predstaviti svoju pjesmu. Pobjednik Dore 2022. bit će izabran kombinacijom glasova publike putem telefonskih poziva i SMS-ova te žirija u omjeru 50:50.

PRATITE UŽIVO: 

U slučaju izjednačenja, prednost na tablici ima ona pjesma koja ima veći broj bodova publike. Voditelji ovogodišnje 23. Dore su Duško Ćurlić, glumica Elizabeta Brodić te pjevačica Franka Batelić Ćorluka

Redoslijed izvođenja pjesama je sljedeći: 

1. Mila Elegović - Ljubav

2. Mia Negovetić - Forgive Me (Oprosti)

3. Marko Bošnjak - Moli za nas

4. Jessa - My Next Mistake

5. Zdenka Kovačiček - Stay On The Bright Side

6. Tina Vukov - Hideout

7. Roko Vušković - Malo kasnije

8. Bernarda - Here For Love

9. Eric - I Found You

10. ToMa - In The Darkness

11. Elis Lovrić - No War

12. Ella Orešković - If You Walk Away

13. Tia - Voli me do neba

14. Mia Dimšić - Guilty Pleasure

Nema više onog blještavila, još manje pravih zvijezda, ali Dora i dalje ima svojih draži...
Nema više onog blještavila, još manje pravih zvijezda, ali Dora i dalje ima svojih draži...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 311
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'