Obavijesti

Show

Komentari 7

Sve ostaje u obitelji: Kazalište i film zapisani su im u genima

Sve ostaje u obitelji: Kazalište i film zapisani su im u genima
7

Božidarka Frait dosad je bila najveći kritičar kćeri Bojani Gregurić. Rade Šerbedžija igrao je s kćerima Lucijom i Ninom, a Ecija Ojdanić radila je sa suprugom Robertom

VIDEO

Nisam imala tremu, imala sam muskulfiber jer sam bila njezina sekretarica, i potrčko, i kolegica na setu, opisala je Bojana Gregorić suradnju s mamom Božidarkom Frait.

Kao i u stvarnom životu, u filmu i seriji “Montevideo, Bog te video”, srpskog redatelja i glumca Dragana Bjelogrlića, glumile su majku i kćer. Doajenka hrvatskog filma Božidarka Frait (70) tada se prvi put u karijeri našla u istom kadru s Bojanom (40).

Snimale su u vagonu vlaka kojim je nekoć putovao predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito. Bojana je igrala samoborsku barunicu Helenu, a Božidarka njezinu majku.

- Uloge smo dobili slučajno, Goran Navojec me je predložio redatelju Bjelogrliću. Njemu se dopala ta ideja, a za nekoliko dana je pitao Navojca tko bi mogao igrati moju majku. Odgovorio mu je da angažira moju stvarnu majku. Bjela je bio začuđen saznavši da je to Božidarka Frait - kaže Bojana koja rado glumi s još jednim članom obitelji, suprugom Enesom Vejzovićem.

I u obitelji slavnog Rade Šerbedžije članovi njegove brojne obitelji nerijetko su igrali u istim filmovima i kazališnim predstavama. Njegova najstarija kći Lucija s Radom je 1997. godine igrala u filmu “Svetac” u kojem je glavnu ulogu imao Val Kilmer. Obitelj Šerbedžija djelomično se okupila i na setu filma “72 dana” koji je režirao Radin sin iz prvog braka s koreografkinjom i plesnom pedagoginjom Ivankom Cerovac. Danilo Šerbedžija (43) ocu Radi dodijelio je glavnu mušku ulogu - Maneta Paripovića, a Danilova sestra Lucija (40) pojavila se u ulozi Lice Svilar.

Robert Orhel je supruzi Eciji Ojdanić dao glavnu ulogu u ‘Hicu’, a glumila je i njena kći

Lucijina i Danilova mlađa polusestra Nina Šerbedžija (22) također je krenula obiteljskim, utabanim putem.

Najstarija kći Lenke Udovički i Rade Šerbedžije prvu glavnu ulogu odigrala je u predstavi Kazališta Ulysses 2010. godine.

Na Brijunima je igrala u Shakespeareovoj “Oluji”, koju je režirala njezina majka. Nina je glumila neukrotivu Mirandu, a njezin otac u stvarnom životu glumio je u predstavi njezina oca Prospera.

Da suradnja rođaka i supružnika na hrvatskom filmu nije rijetkost, potvrdio je i ovogodišnji Festival igranog filma u Puli.

U filmu “Hitac” redatelja Roberta Orhela glavnu ulogu policijske inspektorice Anite igra njegova supruga Ecija Ojdanić (39).

- Robert je bio jako strog. Voli glumce, puno polaže na njih i daje im slobodu u kreiranju uloga, ali ima čvrstu ruku, a ja sam  poslušna glumica i prepuštam se redatelju, pa makar to bio moj suprug! - opisala je suradnju na setu. Filmsku ulogu dobila je i Ecijina kći Cvita koju glumica ima iz prvog braka s glazbenim urednikom Antom Viljcem. Majka i kći nisu imale zajedničkih scena, nego je Cvita glumila s Ivom Babić (25).

Redatelji su stroži prema svojim ženama nego prema drugim glumicama

Još jedan ovogodišnji bračni par našao se na velikom platnu u istom filmskom projektu. Riječ je o supružnicima Rakanu i Ivani Rushaidat.

Oboje su najprije glumili u kazališnoj predstavi “Kauboji”, koje je u Teatru Exit režirao Saša Anočić. A kako je predstava još od premijere 2008. godine uvijek rasprodana, filmski redatelj Tom Mršić odlučio je, prema kazališnom predlošku, snimiti dugometražni igrani film s istom glumačkom postavom.

Zajedno su igrali i u filmu, a dok je Rakan na ovogodišnjem festivalu igrao u čak pet filmova koji su se našli na programu, Ivani je ovo bio filmski debi.

Zaljubio se u Ivanu jer je lijepo pjevala

Glumac se zaljubio u današnju suprugu Ivanu tijekom proba za predstavu ‘Kauboji’ u zagrebačkom Teatru Exit. Predstavu su do danas izveli nešto više od 300 puta.

- Kad sam je čuo kako pjeva, zalijepio sam se za nju i nisam se više odvajao - prisjetio se Rakan ovih dana kako je pao na Ivanine čari. Ivanu je očarao Rakanov glumački talent, a kad joj se počeo uporno udvarati, nije mu više mogla odoljeti.

Dobio je prvog Oscara tek u filmu u kojem je igrao s kćerkom Jane

Glumac Henry Fonda mnogo je puta u filmu igrao s članovima svoje obitelji. Sa suprugom Frances Ford Seymour dobio je dvoje djece koji su poslije postali glumci. To je sin Peter Fonda i kći Jane s kojom je zaigrao 1981. godine u filmu Marka Rydella “Ljetnikovac na Zlatnom jezeru”. U njemu se komplicirani odnos oca i kćeri iz privatnog života prenio na platno i priskrbio Henryju Fondi Zlatni globus, te prvi i posljednji Oscar u životu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.