Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
106 komentara

Svi gafovi 'Generala': Kaufland, boca Jane, konj postao deva...

Dosad je prikazano pet epizoda, a gledatelji s nestrpljenjem čekaju preostale tri epizode 'Generala' da bi vidjeli hoće li im na male ekrane donijeti nove gafove

Foto: HRT
106 komentara

Biografska ratna drama 'General' ne prestaje izazivati reakcije gledatelja koji su u dosad prikazanih pet epizoda uočili 'hrpu' gafova. Serija se, poput istoimenog filma, bavi životnim i ratnim putem generala Ante Gotovine (64), počevši od njegovih prvih koraka kada zbog dječačke radoznalosti gubi majku koja žrtvuje život za njega pa sve do oslobađajuće presude u Haagu 2012. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prva epizoda serije dobila je brojne kritike, od sporih i suhoparnih razgovora, do samih 'rupa' unutar priče. Druga epizoda nije prošla ništa bolje. Cijela epizoda fokusirana je na Antin život u Kolumbiji i ljubavni odnos s novinarkom Ximenom Dalel Soler. Gledateljima je smetao loš engleski jezik, ali i činjenica da je Ximena zatrudnjela od poljupca s obzirom na to da nikakva 'akcija' nije prikazana. 

Foto: HRT

Osim toga, za oko im je 'zapela' scena u kojoj Slavko Sobin (35) koji tumači Arapina, kako pišu u komentarima, ne zna razliku između deve i konja. 

Foto: HRT

- U otprilike pet minuta druge epizode Višnjić dobio metak u glavu, oporavio se, otputovao u Kolumbiju, spušio šteku pljuga, dobio američki naglasak i zbario najbogatiju Kolumbijku jer joj je recitirao na hrvatskome - stoji u komentaru. 

Foto: HRT

U trećoj epizodi serije najviše pozornosti privukla je reklama trgovačkog lanca Kaufland koji je u Hrvatsku došao 2001., a pojavljuje se u kadru dok se Gotovina vozi taksijem po Zagrebu. Kao i ona mobilnog operatera koji je prisutan na tržištu od 1999.

Foto: HRT

- A di je General bijo '91? U Šopingu? Samo sam čekao da iskoči prolaznik s novim mobitelom ili se pojavi automobil novijeg datuma - našalio se jedan gledatelj. 

Foto: HRT

Ni četvrta epizoda nije prošla bez kritika. Jedan korisnik primijetio je da Mustafa Nadarević (76) u istoj sceni, ali različitim kadrovima, sjedi na drukčijoj stolici.

Foto: HRT

No ni to nije sve. U 19. minuti pete epizode, tijekom sastanka o problemu brane na Peruči, na koju je srpska vojska postavila nekoliko tona eksploziva i Ratko Mladić prijeti općim potopom, još jedan gaf - pred generalom Jankom Bobetkom, kojeg glumi Mustafa Nadarević, na stolu stoji plastična boca Jane. Što ne bi bilo čudno da se Jana u Hrvatskoj, kako stoji na službenim stranicama, nije pojavila 2002.

Foto: HRT

To bi značilo da je bočica putovala natrag kroz vrijeme desetak godina. Greška na grešku, 'General' se polako pretvara u SF seriju. Ipak, tu nije kraj kritikama na račun najnovije epizode.

GREŠKA NA GREŠKU Opet show u Generalu: Bočica 'Jane' putovala je kroz vrijeme

- 'E moj zapovjedniče, da ti samo znaš kakvo je kiselo mliko u moje babe!', kaže vojnik zapovjedniku nakon šta nisu ušli u Obrovac. Pa zar su stvarno ovako glupo pričali u ratu?! Jao jao Vrdoljače! - jedan je od komentara na društvenoj mreži.

Foto: HRT

U 'Generalu' glavnu ulogu igra Goran Višnjić (47), a uz njega glume Nataša Janjić, Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Boris Svrtan, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac, Robert Budak...

Foto: HRT

Gledatelji s nestrpljenjem čekaju preostale tri epizode 'Generala' da bi vidjeli hoće li im na male ekrane donijeti nove gafove.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Tema: FILM

Message