Obavijesti

Show

Komentari 106

Svi gafovi 'Generala': Kaufland, boca Jane, konj postao deva...

Svi gafovi 'Generala': Kaufland, boca Jane, konj postao deva...
13

Dosad je prikazano pet epizoda, a gledatelji s nestrpljenjem čekaju preostale tri epizode 'Generala' da bi vidjeli hoće li im na male ekrane donijeti nove gafove

VIDEO

Biografska ratna drama 'General' ne prestaje izazivati reakcije gledatelja koji su u dosad prikazanih pet epizoda uočili 'hrpu' gafova. Serija se, poput istoimenog filma, bavi životnim i ratnim putem generala Ante Gotovine (64), počevši od njegovih prvih koraka kada zbog dječačke radoznalosti gubi majku koja žrtvuje život za njega pa sve do oslobađajuće presude u Haagu 2012. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Prva epizoda serije dobila je brojne kritike, od sporih i suhoparnih razgovora, do samih 'rupa' unutar priče. Druga epizoda nije prošla ništa bolje. Cijela epizoda fokusirana je na Antin život u Kolumbiji i ljubavni odnos s novinarkom Ximenom Dalel Soler. Gledateljima je smetao loš engleski jezik, ali i činjenica da je Ximena zatrudnjela od poljupca s obzirom na to da nikakva 'akcija' nije prikazana. 

Osim toga, za oko im je 'zapela' scena u kojoj Slavko Sobin (35) koji tumači Arapina, kako pišu u komentarima, ne zna razliku između deve i konja. 

- U otprilike pet minuta druge epizode Višnjić dobio metak u glavu, oporavio se, otputovao u Kolumbiju, spušio šteku pljuga, dobio američki naglasak i zbario najbogatiju Kolumbijku jer joj je recitirao na hrvatskome - stoji u komentaru. 

U trećoj epizodi serije najviše pozornosti privukla je reklama trgovačkog lanca Kaufland koji je u Hrvatsku došao 2001., a pojavljuje se u kadru dok se Gotovina vozi taksijem po Zagrebu. Kao i ona mobilnog operatera koji je prisutan na tržištu od 1999.

- A di je General bijo '91? U Šopingu? Samo sam čekao da iskoči prolaznik s novim mobitelom ili se pojavi automobil novijeg datuma - našalio se jedan gledatelj. 

Ni četvrta epizoda nije prošla bez kritika. Jedan korisnik primijetio je da Mustafa Nadarević (76) u istoj sceni, ali različitim kadrovima, sjedi na drukčijoj stolici.

No ni to nije sve. U 19. minuti pete epizode, tijekom sastanka o problemu brane na Peruči, na koju je srpska vojska postavila nekoliko tona eksploziva i Ratko Mladić prijeti općim potopom, još jedan gaf - pred generalom Jankom Bobetkom, kojeg glumi Mustafa Nadarević, na stolu stoji plastična boca Jane. Što ne bi bilo čudno da se Jana u Hrvatskoj, kako stoji na službenim stranicama, nije pojavila 2002.

To bi značilo da je bočica putovala natrag kroz vrijeme desetak godina. Greška na grešku, 'General' se polako pretvara u SF seriju. Ipak, tu nije kraj kritikama na račun najnovije epizode.

Opet show u Generalu: Bočica 'Jane' putovala je kroz vrijeme
Opet show u Generalu: Bočica 'Jane' putovala je kroz vrijeme

- 'E moj zapovjedniče, da ti samo znaš kakvo je kiselo mliko u moje babe!', kaže vojnik zapovjedniku nakon šta nisu ušli u Obrovac. Pa zar su stvarno ovako glupo pričali u ratu?! Jao jao Vrdoljače! - jedan je od komentara na društvenoj mreži.

U 'Generalu' glavnu ulogu igra Goran Višnjić (47), a uz njega glume Nataša Janjić, Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Boris Svrtan, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac, Robert Budak...

Gledatelji s nestrpljenjem čekaju preostale tri epizode 'Generala' da bi vidjeli hoće li im na male ekrane donijeti nove gafove.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

22:41

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode