Obavijesti

Show

Komentari 0

Svijet u oku: U Muzeju Mimara otvorena izložba Saše Poldana

Poldanov fotografski opus predstavlja se s dvadesetak fotografija velikog formata pretežno pejzažnih, zračnih i makro fotografskih scena,te prizora iz urbanog života

VIDEO

Izložbom Svijet u oku Muzej Mimara od 9. do 22. svibnja otvara vrata izuzetnom fotografu Saši Poldanu. Ovom izložbom zagrebačka publika će moći upoznati strast i energiju suvremenog čovjeka i inspirativnu monumentalnost svevremenskih krajolika svijeta u fotografijama Saše Poldana.

Tematski raznorodan Poldanov fotografski opus predstavlja se s dvadesetak fotografija velikog formata pretežno pejzažnih, zračnih i makro fotografskih scena,te prizora iz urbanog života.

- Na izložbi je predstavljen odabir radova nastalih srednjeformatnim fotoaparatiman Hasselblad i Pentax na njegovim brojnim putovanjima Sjevernom i Južnom Amerikom (Argentina, Čile, SAD), Islandom, Španjolskom, Francuskom, Italijom, Hrvatskom i Indonezijom - navela je predgovoru kataloga Nataša Ivančević, koja je uz Helenu Srakočić kustosica izložbe.

Saša Poldan rođen je 1965. godine u Rijeci. Od 1989. godine gradi karijeru u pravosuđu, a od 1992. godine je odvjetnik u Rijeci i Zagrebu. Uživa u fotografiji kao hobiju. Fotografijom se bavi od dvanaeste godine, ali joj se ponovno intenzivno vraća 2001. godine kada otkriva nove perspektive digitalnog u fotografiji.

Voli eksperimentirati s apstraktnim u prirodi, u čemu mu zračna fotografija pruža nove mogućnosti. Eksperiment i istraživanje smatra nadahnućem. Tijekom vremena, razmišljanja o fotografiji i istraživanja, kao i aktivnog praćenja suvremenih zbivanja u umjetničkoj fotografiji, djelomično redefinira svoj pristup ovom mediju, ostajući uvijek vjeran istraživanju i eksperimentu. Njegove fotografije nalaze se u zbirci riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Ekskluzivitet i jedinstvenost ove izložbe leži u vrhunskoj svjetskoj tehnici izrade fotografija. Naime, nekoliko izložaka izrađeno je za ovu prigodu u fotografskom studiju 31 Studio The Platinum Printroom u Londonu, jednom od dva mjesta na svijetu koja rade u ovoj iznimno kvalitetnoj tehnici, a koji izrađuje platinum fotografije za ponajbolje svjetske umjetnike kao što su Sebastian Salgado, Francis Bacon, Frank Horvat, Paolo Roversi.

Uz ostale radove, u suvremenoj tehnici fotografskih printeva apliciranih na akrilnoj podlozi, ovaj umjetnički opus u cijelosti je iznimnih vizualnih svojstava. Koncepcijski izložba predstavlja rijedak iskorak u smjeru visokih dometa galerijske prezentacije fotografije u Hrvatskoj.

Publika Muzeja Mimara ima priliku uživati u vrhunskim fotografskim ostvarenjima Saše Poldana do 22. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina