Obavijesti

Show

Komentari 30

Svilan je radio i na gradilištu, a prva emisija bila mu je fijasko

Svilan je radio i na gradilištu, a prva emisija bila mu je fijasko
3

Siniši Svilanu, pretpostavlja se, stalo je srce. Bio je showbiz guru koji je stvorio Gogu Bjondinu, Pišek i Gotovčeve. Kolege ga pamte kao 'ovisnika' o poslu na televiziji

VIDEO


Siniša je bio omiljen među kolegama. Svi smo u šoku zbog njegove smrti. Sjedio je za radnim stolom u beogradskom uredu, odjednom se srušio i više mu nije bilo spasa, rekli su nam na srpskoj televiziji Happy TV.

Showbiz guru umro je u 57. godini na radnome mjestu. Dvojica kolega odmah su mu potrčala u pomoć kad se srušio sa stolca i prestao disati.

- Pokušali su ga reanimirati, a ubrzo su stigli i djelatnici hitne pomoći. Svilana su oživljavali oko 40 minuta, no nije mu bilo pomoći. Njegovo tijelo odvezli su u mrtvačnicu, gdje će ga preuzeti njegova obitelj - rekla je glasnogovornica Happy TV-a Silvana Stanković. Svilan je u Beogradu radio proteklih mjeseci kao savjetnik za program. Družio s voditeljicom Nikolinom Pišek (40), od koje je prije 15 godina napravio zvijezdu.

- On je bio čovjek koji je o televiziji znao sve. On je živio za televiziju i ona je bila njegov život. Potrebe drugih je stavljao ispred sebe i jako ga je boljela nepravda kojoj je bio izložen, ali i izdaja pojedinih prijatelja. Nikad nije bio bolestan. Ni na što se nije žalio i vjerujem da je stres presudio - rekla je Pišek. Nikolina je sa Svilanom radila na nekoliko televizija. Uveo ju je na državnu televiziju, gdje su surađivali u emisiji ‘Glamour cafe’, a suradnju su nastavili na Novoj TV te na srpskoj televiziji B92.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Poznajemo se godinama i naš poslovni odnos prerastao je u prijateljstvo. Žao mi je, u šoku sam i moja iskrena sućut obitelji jer je ostala bez divnog čovjeka, partnera i oca - rekla je uplakana Nikolina.

Od šoka nije nije mogla govoriti ni Svilanova bivša supruga Ella Svalina. U braku su dobili kćer Galu (27), koju je vijest o očevoj smrti zatekla u Slovačkoj, gdje živi i radi. Svilan je rođen 1960. u Trogiru. Nakon završene mehaničke škole radio je kao mehaničar u splitkom borodogradilištu po uzoru na oca, a radio je i na gradilištu.

Josipa Pavičić: Naša suradnja u ‘Glamour Cafeu’ bila je doba naljepše suradnje koju pamtim jer nas je vodio izniman kreativac, a mi smo bili odličan tim. Pamtit ću ga zauvije k kao najboljeg šefa svih vremena. Obilježio je moj život samo po dobromu.

 

S 25 godina došao je u Zagreb, gdje je upisao Fakultet političkih znanosti, a hvalio se da je uglavnom skupljao trojke. Humoristični dvojac poznatiji kao ‘Bijele udovice’ Davor Jurkotić i Mario Lipovšek Battifiaca sa Svilanom su blisko surađivali.

- Bio je čovjek koji je imao sluha za stvaranje, kao i za rušenje barijera. Ne mogu vjerovati da to jednom stane - rekao je komičar Battifiaca.

Simonica  Split

Simona: Iskreno mi je žao što je iznenada napustio ovozemaljski svijet, ali vjerujem da će njegov duh živjeti zauvijek. Ante ga je volio i sigurno će ga Svilanova smrt potresti. On nam je puno pomogao u životu, zbog čega ću platiti misu za njega.

 

Hloverka Novak Srzić: Svi mi koji smo s njim radili beskrajno smo tužni. Bio je znatiželjan čovjek i iskren televizijski ovisnik. Medijski svijet je u mnogo čemu siromašniji. Nedavno smo se vidjeli u Makarskoj i dogovorili da dođe k meni u Mostar, ali...

 

NIJE SE PREDAVAO Iako mu je prvi javni nastup bio fijasko, napravio je najgledaniju emisiju

Uvijek je bio originalan, vrijedan i naprednih shvaćanja. Imao je novinarski nos, volio otkrivati. Da nije bilo njega, nikad ne bih dobila priliku, kaže Arijana Čulina (50).

'Cijeli moj put obilježila je goge bjondina i suradnja sa Svilanom' - Arijana Čulina je u 'Glamour Cafeu' komentirala društvene događaje

Glumicu je prije 15 godina Svilan pozvao u svoj “Glamour Cafe” da kao Goge Bjondina komentira društvene događaje. Svilan joj je u početku rezao neke dijelove, no nakon nekoliko emisija pustio ju je da radi samostalno. Čulina kaže da je bio iznimno posvećen poslu. Naučio je to već na Radiju 101, s kojeg je početkom 90-ih došao u 'Dobro jutro, Hrvatska'.

 

radijski festival

Nanjušio je dobar posao i napravio dobru gledanost: Kao glavni urednik 2008. pokrenuo je 'Farmu'. Zgode 14 farmera tad su bile iznimno gledane, a Siniša Svilan, ponesen uspjehom, tad je bez iole skromnosti izjavio da je stvorio Novu TV. Svilan je prije 'Farme' stvorio i Gotovčeve.

 

Tamo ga je zamijetio Joško Martinović i 1994. preporučio Denisu Latinu da ga kao novinara uzme u 'Latinicu'. Nakon tri godine rada s Latinom prešao je na Mrežu, gdje je od Borisa Homovca preuzeo njegov 'Glamour'.

 

nova party

U Saloonu je dvije godine dovodio najveće zvijezde: Na njegov Glamour Party u Saloonu srijedom dvije su godine dolazili najveće zvijezde poput Severine. Skladatelji Rajko Dujmić i Stevo Cvikić pohvalili su se da su hit “Za dobra stara vremena” napisali za istim stolom gdje je Svilan volio sjediti.

 

Ivica Propadalo

Ivica propadalo žali za gubitkom dragog suradnika: 'Umro je moj dragi prijatelj. Prerano. Radio je neumorno do samoga kraja'

 

Njegov prvi televizijski nastup zbog neugodna glasa proglašen je fijaskom. Nametnuo se kao urednik i voditelj 'Glamour Cafea'. Stvorio je najgledaniju emisiju i njegov glas više nikom nije smetao. S HRT-a je otišao na Novu TV. Optužili su ga za primanje mita, a Vrhovni sud 2015. osudio ga je na rad za opće dobro i povrat od 67.500 eura, koliko su mu dokazali da je uzeo. 

 

Bio je sjajan šef, iako sam bio bez medijskih iskustava, nikada mi nije intervenirao u priloge i dopuštao mi je da izabirem teme. Žalostan sam što je otišao, kaže Nenad Korkut.

 

Odvjetnik Pavasović nije ga uspio obraniti: Svilana je Uskok teretio da je od direktora produkcijske tvrtke Core media, Vladimira Šelebaja Selliera, uzeo 262.000 eura kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje