Žirjani su se i rasplesali te u konačnici Svjetlani udijelili 37 bodova! Devet bodova su Svjetlani dali Oliva, Dragutin i Krešimir, a samo joj je brat dao čistu desetku
Svjetlana riskirala s jelima pa je završila na posljednjem mjestu: Škamp je bio stvarno prekuhan
Svjetlana Bilan ugostila je protukandidate četvrtog dana 'Večere za 5 na selu'. U emisiju se prijavila zbog promocije otoka, druženja i zabave, a za svoja jela u istoj je osvojila 37 bodova te je time trenutno posljednja u ukupnom poretku.
Pripravu večere Svjetlana je započela desertom. La Isla Bonita naziv je posvećen njihovom divnom otoku.
- Ako to bude tiramisu, onda će to biti dobro - komentirao je Dragutin.
Na red je poslije deserta stiglo predjelo. Bit će bolje naziv je koji je zaintrigirao i nasmijao protukandidate.
- Možda će biti bolja od nas - poručio je Krešimir.
Svjetlana je svoje predjelo spravljala po prvi put, a radila je juhu od sipe.
- Juhu od sipe nije teško pripremiti, jednostavno je - zaključila je Oliva.
Slučajni odabir, glavno jelo, nije dalo puno za naslutiti ekipi. No, prije dolaska gostiju, otkrila je da sprema škampe na buzaru.
Kuhanje je kod Svjetlane prošlo glatko, a onda je uslijedila priprema za aperitiv i doček gostiju. Domaćica je ekipu dočekala sa pjesmom, a potom im ponudila koktel kojim su započeli večeru.
- Bila je kao princeza, lijepa haljinica, ona vesela nasmijana, baš je bila slatka - komentirala je Oliva.
Svjetlanin brat Marijan pohvalio je okus koktela.
Na stol je stiglo i predjelo - Bit će bolje. Juha od sipe i boba svidjela se ekipi, Dragutin je poručio da je juha ispala jako dobro, ali ni on ni Krešimir nisu bili oduševljeni bobom.
- Sad je vrijeme mladog boba, nema ništa ljepše od mladog boba iz vrta u ovo vrijeme pojesti - objasnila je.
- Juhu od sipe nisam dosad jeo na ovaj način, baš mi je ok bilo - zaključio je Marijan.
Glavno jelo - škampi na buzaru, stigli su idući pred ekipu. Oliva se čuvala baš za to.
- Glavno jelo je izgledom bilo baš lijepo servirano - komentirala je zadovoljna dama.
Oduševljenje nije skrivao ni Krešimir.
- Okus glavnog jela je bio odličan, sa škampom ne možeš pogriješiti, tjestenina je bila al dente - pohvalio je i Marijan sestru.
- Sam umak od buzare je morao imati notu malo jaču - zaključio je, pak, Dragutin.
Desert 'La Isla Bonita' u obliku slasnog tiramisua posljednji je stigao pred Svjetlanine goste.
- Desert je bio lijep za oko, a i za nepce, osvježavajući - zaključila je Oliva.
- Desert mi je bio i najbolji dio večere - dodao je Dragutin.
Dok je ekipa dovršavala desert, Svjetlana je ekipi udijelila poklone te ih zabavila nastupom grupe 'Laganini'.
Žirjani su se i rasplesali te u konačnici Svjetlani udijelili 37 bodova! Devet bodova su Svjetlani dali Oliva, Dragutin i Krešimir, a samo joj je brat dao čistu desetku!
- Škamp je bio prekuhan - objasnio je Krešimir svoju ocjenu.
- Večera je bila jako dobra i ukusna, ali eto, bilo je po meni još stvari koje su se mogle malo bolje napraviti i zato je devetka - obrazložio je, pak, Dragutin.