Obavijesti

Show

Komentari 343

Amy Winehouse (27) pronašli mrtvu u stanu, predozirala se?

Amy Winehouse (27) pronašli mrtvu u stanu, predozirala se?
27

Pjevačicu su mrtvu pronašli u njenom domu u sjevernom dijelu Londona, potvrdila je policija. Uzrok njene smrti još nije poznat, no nagađa se da se Amy predozirala

VIDEO

Svi članovi Amyne obitelji i prijatelji duboko su potreseni njenom smrću. Obitelj će se obratiti medijima kad za to budu spremni, poručio je glasnogovornik pokojne pjevačice.

Policija i liječnici još ne znaju što je uzrokovalo smrt 27-godišnje pjevačice. Mrtvu su je u njenom domu u sjevernom dijelu Londona na trgu pronašli djelatnici hitne pomoći. Kad su u 15.54 stigli u stan bilo je prekasno da joj pomognu.

- Policiju su u stan Amy Winehouse pozvali djelatnici hitne pomoći u 16.05 sati. Razlog njihova dolaska bio je telefonski poziv, a tko ih je nazvao zasad se ne zna. Pjevačici nisu mogli pomoći, već su mogli samo utvrditi da je preminula - kažu iz policije te dodaju da istraga traje, a smrt pjevačice zasad tretiraju kao neobjašnjivu. 

Sky News piše kako iz pouzdanih izvora saznaju da je umrla od predoziranja, a pronašla ju je navodno kućna pomoćnica. Službeni rezultati obdukcije i uzrok smrti bit će poznati kroz 24 sata. 

Amyn otac Mitch putovao je za New York u trenutku kad je svijet obišla vijest o smrti njegove kćeri. U New Yorku je trebao nastupati u sklopu jednog jazz festivala, no otkazao je nastup i krenuo natrag u London. Pred Amynom kućom okupili su se brojni susjedi i prijatelji. Netko je vidio i Rega Travissa s kojim je bila u vezi. Navodno je bio shrvan i na rubu suza.

- Žao nam je što moramo izvijestiti da Mitch Winehouse neće nastupiti na festivalu u ponedjeljak. Nastup je otkazao zbog iznenadne smrti kćeri Amy Winehouse - objavili su na službenoj stranici festivala. 

Prijatelji i kolege u šoku

- Molim vas recite mi da vijest o Amy Winehouse nije istinita - napisala je Dita Von Tesse na Twitteru i dodala kako je jako tužna. Nada se kako je Amy sada našla svoj mir. Isto je napisao i Ashton Kutcher, a pjevačica Pink napisala je kako je shrvana Amynom smrću te da će zauvijek pamtiti njen talent. 

Molim vas recite mi da vijest o Amy Winehouse nije istinita, Dita Von Tesse

Jared Leto je napisao na svom blogu kako je 'svijet danas izgubio pravu umjetnicu'. Kelly Osborune napisala je kako trenutačno ne može disati zbog plakanja. Ističe kako je izgubila jednu od svojih najboljih prijateljica. Ronnie Wood iz Rolling Stonesa posvetio je Amy svoju emisiju na radiju. Kazao je kako mu je pokojna pjevačica bila dobra prijateljica s kojom je proveo nezaboravne trenutke. 

- Amy Winehouse je bila moja srodna duša - kazao je Mark Ronson, producent albuma 'Back To Black'.

'Ubijala se u cugi'

Dane provodi bauljajući po svom domu u sjevernom dijelu Londona i cijelo vrijeme loče kao smuk, rekao je nedavno zabrinuti prijatelj problematične pjevačice. 

Dane provodi bauljajući pijana po svom domu, prijatelj pokojne pjevačice

Prijatelji su pričali kako je Amy imala naviku toliko se opiti da bi se onesvijestila. To joj se u posljednje vrijeme događalo jako često. 

Još jedan pijani incident

Početkom ovog tjedna Amy se družila s kumčetom Dionne Bromfield (14). Djevojčica je pjevala na iTunes festivalu u Londonu. Amy joj se nije htjela pridružiti na pozornici dok je pjevala 'Mama Said', ali joj je prije nego se popela na binu pokazala nekoliko pokreta i nagovarala publiku da je podrži. 

- Mrtva pijana popela se na binu, zgrabila mikrofon i počela nagovarati ljude da kupe album djevojčice kojoj je kuma - kaže čovjek koji je na natjecanju bio sa svojim djetetom. 

Bila na odvikavanju tjedan dana

Zbog turneje je napustila kliniku za odvikavanje u koju se prijavila sredinom svibnja. Zdravlje joj je bilo na prvom mjestu svega tjedan dana. Prijavila se nakon što je razgovarala s ocem koji joj je rekao da misli kako ponovno previše pije. Njezin glasnogovornik Chris Goodman izjavio je da se pjevačica sprema za svoju turneju po Europi te da će i dalje biti pod kontrolom tima iz klinike. Iako se pisalo da se pjevačica odrekla poroka, Amy se i na putu do klinike odlučila počastiti malom bocom votke.

Debakl pred 15.000 obožavatelja u Beogradu 

Dok je krajem lipnja pjevala u Beogradu publika ju je izviždala jer je na pozornici jedva stajala. Pjevala je očajno jer se nije mogla sabrati. Oko 15.000 razočaranih fanova izviždalo je pjevačicu već nakon treće pjesme uz povike da napusti pozornicu. Winehouse je na nastup kasnila oko 30 minuta, padala je i psovala na pozornici. Nije bila u stanju otpjevati ni prvu pjesmu 'Just friends', no publika ju je podržavala pljeskom. Nakon toga je izula cipele i sjela mumljajući tekst pjesme.U jednom trenutku se srušila pa joj je jedan od pratećih vokala pomogao da se ustane. Gađali su je čašama nakon čega je napustila pozornicu. Nakon nekoliko minuta se vratila i sjela pored benda, a nakon što je publika nastavila bacati čaše na nju, bacila je mikrofon. Pokušavala je otpjevati pjesmu 'Valerie', no u ponoć je po drugi put otišla s pozornice. 

Nakon debakla u Srbiji otkazala je sve koncerte u sklopu svoje europske turneje kako bi se usredotočila na oporavak, no to joj nije pomoglo. 

'Blake, vrati mi se, dragi'

Uz to što je, kažu prijatelji, pila litre votke dnevno, Amy je često zivkala bivšeg supruga Blakea Fieldera Civila (29). Od posrnule se pjevačice rastao prije dvije godine, no ona ga je opsjedala i htjela da joj se vrati. To je razljutilo njegovu sadašnju djevojku Sarah Aspin (31) koja je rekla je da Amy Blakea molila da se seksaju. Winehouse, bivša ovisnica o heroinu, i Blake upoznali su se na rehabilitaciji. On se sa 16 godina ispisao iz srednje škole i iz rodnog Lincolnshirea došao u London. Vjenčali su se u svibnju 2007. u Miamiju. U braku su izdržali samo dvije godine jer su se stalno svađali, opijali i drogirali. 

Pjevačica je u jednom intervjuu priznala kako je često nasilna prema Blakeu kad se napije. Nekoliko mjeseci nakon toga fotografirali su ih na ulici i oboje su bili puni modrica. Amy je tada tvrdila da si je ozlijede sama nanijela. Prijatelji i rodbina upozoravali su kako se boje da bi Amy i Blake mogli počiniti samoubojstvo te da štete jedno drugom. Apelirali su na obožavatelje da bojkotiraju njihove koncerte kako ne bi mogli zarađivati jer ako neće imati novca, neće moći kupovati drogu ni alkohol. 

Nisu mogli bez droge

Upravo je droga bila ogroman problem u životu pokojne pjevačice. Blake se u jednom intervjuu pohvalio kako joj je on prvi dao da proba crack, heroin i kokain, droge na koje se nakon toga 'navukla'. Od 21. lipnja 2008. do 25. veljače 2009. Blake je bio u zatvoru jer je napao vlasnika puba i slomio mu jagodičnu kost. Pokušao je podmititi čovjeka pa je dobio i optužbu za ometanje pravde. Tužitelj je tvrdio da je Amy dala novac za mito, ali nije ga sama dostavila jer je morala ići na dodjelu nagrada. 

Radije ćemo se ubiti i ozlijeđivati da ne trpimo krizu i bol bez droge, Amy i Blake njenom ocu Mitchu

Kad je Amy Blakea u zatvoru posjetila s ocem, njih dvoje rekli su Mitchu Winehouseu da će se ozlijediti, razrezati sami sebe samo kako ne bi morali na odvikavanje i kako ne bi morali prolaziti kroz krizu zbog nedostatka droge. 

Prvi Blake, drugi Blake, opet prvi Blake...

Brak s Fielderom krenuo je nizbrdo. U siječnju 2009. bila je na Karibima s Blakeom Woodom i pričala kako je Fielder za nju prošlost, da je bila s njim samo zato što je cijelo vrijeme bila drogirana i nije znala bolje. Govorila je da je ponovno zaljubljena i da se više ne želi drogirati. U istom su je razdoblju povezivali i s Joshom Bowmanom. Blakeov je odvjetnik predao papire za rastavu, a kao razlog je naveo Amynu nevjeru. Rekao je kako je se želi riješiti kako bi započeo život iznova, ovaj put bez droge. 

- I dalje volim Blakea i želim da se useli k meni u novu kuću koju sam kupila, to je moj plan cijelo vrijeme. Neću mu nikad dopustiti da se rastane od mene, on je moja muška kopija i savršen smo par - izjavila je u jednom intervjuu Amy, no 28. kolovoza 2009. ona i Blake službeno su se rastali.  

Nije dugo prošlo, a  Amy i Fielder su se pomirili, hodali po ulici držeći se za ruku i maštali o velikom vjenčanju, braku i djeci, no od toga na kraju nije bilo ništa. Doduše, ta je epizoda iznjedrila njene bujne silikonske grudi s natpisom 'Vlasništvo Blakea Fieldera' kako bi se znalo tko ih je platio. S novim grudima, Amy se sredinom 2010. počela viđati s Regom Travissom. Čak ga je i zaprosila, nekoliko puta bila na odvikavanju kako bi mu udovoljila, no on se nije htio oženiti njome. Rekao joj je kako ne želi biti s njom dok se tako opija i sramoti i sebe i sve oko sebe. 

Problemi s drogom i susreti s policijom

Problema s drogom Amy je imala i prije nego je upoznala Blakea. U najgorem je stanju navodno bila početkom 2006., a smrt bake sredinom te godine pogurnula ju je korak bliže ka depresiji, anoreksiji i drogi. U ljeto 2007. bila je u bolnici. Iako je isprva rekla da je u bolnici jer je kolabrirala, pravi razlog, predoziranje heroinom i skora smrt, otkrila je tek kasnije. Iako je nekoliko puta bila na odvikavanju, nije bilo uspješno i njen se otac čak na neko vrijeme uselio k njoj kako bi joj pomogao. Ona je pak tvrdila da svi koji govore da se drogira lažu. 

Svi koji govore da se drogiram lažu, Amy o svojim navikama

Njen otac sredinom 2008 je rekao kako Amy funkcionira još samo 70 posto pluća te da boluje od emfizema i da ima problema sa srcem. Za sve je krivio drogu koje se, tvrdio je, nikad nije ostavila. 

Uhitili su je zbog posjedovanja droge i to dva puta, susret s policijom imala je i zbog šamara koji je 'priljepila' nepoznatom muškarcu, potukla se s nepoznatom ženom, Sharene Flash, na humanitarnoj večeri i udarila je u oko. Na sudu je tvrdila da ju je htjela samo odgurnuti od sebe jer je se uplašila. Pjevačica je navodno pljunula na Pippu Middleton (27), mlađu sestru princeze Catherine. Ni u jednom od navedenih slučajeva sud joj nije odredio zatvorsku kaznu. 

Nadahnula je mnoge

Amy je 2003. godine izdala debitantski album 'Frank' koji je u Velikoj Britaniji bio jako popularan. Nakon toga 2006. je izdala album 'Back To Black' koji joj je osigurao planetarnu slavu. Za album je osvojila ukupno pet nagrada Grammy, uključujući 'četiri najcjenjenija Grammyja', među kojima su oni za album godine i za izvođača godine. Svojim je glazbenim izričajem osvježila i oživjela britansku scenu. Njene pjesme našle su se na svim značajnim svjetskim glazbenim ljestvicama. Osim toga, brojne glazbene zvijezde su istaknule kako su inspiraciju u stvaranju glazbe pronašli upravo u pjesmama Amy Winehouse. Njenu glazbu obožavaju Adele, Lady Gaga te Duffy.

Osim svojim pjesmama, svjet je oduševljavala i svojim odijevanjem, a bila je muza Karlu Lagerfeldu. Winehouse je imala ugovor s izdavačkom kućom Island Records, iz koje su potvrdili njenu smrt. Kazali su kako nije planirala uskoro izdati novi album, iako su mnogi mediji to nagađali.

Klub 27'

U 27. godini života su preminula velika svjetska glazbena imena, a zbog toga se u javnosti i pojavio izraz 'Klub 27'. Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain, Jimi Hendrix te Brian Jones samo su neka od velikih glazbenika koji su preminuli u 27. godini. Njihovi kolege su govorili kako su smrti tih zvijezda 'promijenile način na koji će gledati na rock muziku'. Amy Winehouse također je preminula s tek 27 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 343
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine
Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment
NAKON TEŠKOG TJEDNA

Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment

Mislim da je Lovre očekivao da ću napisati da ostajem i nije shvatio koliko je ovo mene pogodilo, emotivno je rekla Klara