Obavijesti

Show

Komentari 0

Sziget festival ove godine u Budimpeštu dovodi Outkast

Sziget festival ove godine u Budimpeštu dovodi Outkast
1

Organizatori su otkrili pet novih imena u programu festivala: Outkast, Manic Street Preachers, The 1975, Madeon i R3hab koji će se pridružiti najavljenim zvijezdama

VIDEO

Godišnja konferencija za novinare Sziget festivala u Budimpešti održana je 14. travnja u poznatom “A38 Ship“, a otkriveni su novi aktualni planovi o festivalskom programu kao i mjesto održavanja. Organizatori su također otkrili pet novih imena u programu festivala: Outkast, Manic Street Preachers, The 1975, Madeon i R3hab koji će se pridružiti već najavljenim zvijezdama koji uključuju Queens of the Stone Age, The Prodigy, Macklemore, Imagine Dragons, Bastille, Skrillex, Placebo, Lilly Alen i The Kooks.

Za kraj programa najavljen je Calvin Harris, a sada je i službeno potvrđeno da će  program festivala otvoriti Deadmau5. Za one koji to još ne znaju Sziget festival održava se od 11. do 18. kolovoza, a kao i svake godine do sada organizatori posjetiteljima garantiraju dnevno-noćni party i odmor života!

Izbor glazbenika te kreiranje programa festivala svake godine je velik izazov za organizatore, a tim više što su od početka kolovoza mnoge grupe u inozemstvu, odnosno nisu u Europi pa nisu mogli prihvatiti naše pozive. Rješenje je bilo da se Sziget 2014 održi tjedan dana kasnije, pa tako nije bilo sukoba interesa s terminima američkih i japanskih festivala.

- Ovogodišnji program festivala definitivno je sačinjen na temelju mnogo iskustva“ -  izjavio je  glavni organizator Szigeta. “S druge pak strane, nismo odustali od našeg cilja da Sziget ostane i izniman vizualni doživljaj, a također smo mnogo napora uložili u daljnje poboljšanje naših usluga stoga budite spremni za festival koji će izgledati bolje i na kojem ćete se osjećati – sjajno - dodao je Karoly Gerendai.

Na konferenciji za novinare otkrile su se i mnoge promjene u odnosu na mjesto i strukturu programa. Jedna od najvažnijih činjenica je da će tzv.“Dan 0“ pružiti jednako bogat program kao kao i redoviti festivalski dani predstavljajući tako Anti- Flag, Ska-P i Queens of the Stone Age. I nemojmo zaboraviti činjenicu da će tzv.“Dan 0“ biti otvoren sa Deadmau5, a zatvoren sa Calvin Harris!? Navedeno znači spektakularan party uz glavnu pozornicu a što ujedno znači i zagrijavanje publike za nadolazeći redovni festivalski sedmodnevni non stop party!

Sziget je zamišljen kao posebno mjesto gdje se susreću i međusobno upoznaju ljudi. Od svog prvog izdanja festival je pokušao živjeti za ovu misiju, pružajući aktivnosti i većim i manjim skupinama u isto vrijeme. Novo mjesto, Campfire Stage također je namijenjen za istu svrhu, a pruža priliku da amateri kao i profesionalni glazbenici razmjene iskustvo, te – ako je to njihov osobni izbor i inspiracija - zajedno izvedu neke nove akustične pjesme “uz veliku vatru“! Campfire Stage je način na koji Sziget festival odaje počast legendarnom Woodstock festivalu – odnosno “festivalu svih festivala“ koji se održao prije 45 godina u Americi.

Sziget Community Garden će biti još jedno mjesto za “svježe i novo“ (i to ne samo za Sziget već i za opću globalnu festivalsku scenu) koje na osebujan način pozdravlja slobodoumne posjetitelje pružajući uvid u svijet gradskih vrtova.

Sziget Beach je instant hit iz 2013, a ekipa koja ga organizira je sretna što će se ovo chill – out mjesto ponoviti i ove godine. Ako govorimo o mjestima posebnih zajednica na Otoku slobode svakako treba spomenuti Ruin Pubs Quarter koji slovi kao jedan od najoriginalnijih barova u Budimpešti.

Ova godina također donosi povratak spektakularnih zabavnih aktivnosti na glavnoj pozornici, uključujući tzv.“Color Party“, “Flag Party“, “Balloon Party“, “Beach Ball Party“ i “Bubble Party“. A zabava počinje već prije Szigeta, budući da je organizirator odlučio započeti međunarodnu igru “Mission : Szitizen“ – a sve s ciljem da inspirira najvjernije Sziget fanove te da isti tako pokažu svijetu “šta je tko dobio“. Timovi od 2-4 osobe će se međusobno natjecati prije festivala, a cilj je sprovesti unaprijed određenu misiju u rasponu od nekoliko jednostavnih - pa do skroz najluđih ideja te zatim dokazati svoj ​​talent i motivaciju. Cijelo natjecanje će se temeljiti na internetskoj platformi gdje momčadi mogu postaviti svoje najnovije uspjehe, a pobjednicima će biti uručene i neke velike nagrade.

Ulaznice po povoljnijoj cijeni u tzv.“Advance 1. kolu“ dostupne su još do kraja mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'
POMAMA ZA REKVIZITIMA

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'

Tabletić je zaštitni znak Baby Lasagne. Otisnuo ga je on tako na majice, a i dio kostima za Eurosong mu je napravljen od njega

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'
NIŽU SE ČESTITKE

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'

Luciano nije skrivao koliko je ponosan na svog najboljeg prijatelja nakon što je pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju', a otkrio je i da su svojedobno bili cimeri
Zagreb se '90. nije proslavio kao domaćin Eurosonga: 'Ti pjevaj, lijepo izgledaj i dosta'
PRIJE 24 GODINE

Zagreb se '90. nije proslavio kao domaćin Eurosonga: 'Ti pjevaj, lijepo izgledaj i dosta'

Ako Baby Lasagna pobijedi na Eurosongu, čast organiziranja natjecanja iduće godine pripala bi Lijepoj Našoj. Prisjetimo se kako je to izgledalo kada je 1990. Zagreb bio domaćin