Obavijesti

Show

Komentari 13

Tarik požurivao Zagrepčanina Jana jer se dugo nećkao: Znate li ili odustajete? Odlučite se!

Tarik požurivao Zagrepčanina Jana jer se dugo nećkao: Znate li ili odustajete? Odlučite se!
7

Na pitanju za prelazak drugoga praga nije htio odustati pa je pogađao rekavši da su zvijezde na holivudskoj Stazi slavnih ružičaste boje, a ne tirkizne, narančaste ni smeđe koje je prethodno razmišljajući spominjao

VIDEO

Ima li afrički kontinent, Europa, Sjeverna Amerika ili Južna Amerika najviše država s obalom na dva ili više oceana?, bilo je pitanje u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' na koje je odgovarao nastavljač iz prošle emisije, Slobodan Radivojević iz Nove Gradiške.

Za Afriku je glasalo 38 posto publike, 5 posto glasova dodijelila je Europi, 47 posto Sjevernoj Americi, a 10 posto glasova Južnoj Americi. Slobodan je naposljetku za konačan odgovor odlučio ponuditi sjevernoamerički kontinent te osvojio 1000 eura. 

Je li Apoksiomen, Dorifor, Diskobol ili Moskofor "prauzor" Janu Železnom, Andreasu Hofmannu i Uweu Hohnu, upitao je džokera "zovi". Džoker je naglasio kako misli da je riječ o Apoksiomenu napomenuvši da nije posve siguran. Natjecatelj je na spomenutom pitanju za 2500 eura ipak prihvatio njegovu sugestiju te je, otišavši s osvojenim iznosom prvoga praga, 'vrući' stolac prepustio najuspješnijem u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst".

Naime, Apoksiomen struže, Moskofor nosi tele, Diskobol baca disk, a Dorifor nosi koplje kao i proslavljeni bacači koplja iz spomenuta pitanja, pojasnio je Tarik. 

Idući je natjecatelj, Zagrepčanin Jan Težak prvoga džokera, onoga "pola-pola", iskoristio na pitanju za 1000 eura. 

Kako se još naziva razdoblje mezozoika, glasilo je osmo pitanje čiji je sužen izbor ponude odgovora sadržavao doba gmazova i doba sisavaca (dok su upotrebom džokera izostala prethodno ponuđena doba riba i ptica). Student pete godine medicine točno se opredijelio za doba gmazova. Naime, geološko razdoblje devona doba je riba, dok je era kenozoika doba ptica i sisavaca.  

Jan je na sljedećem devetom pitanju iskoristio preostala dva džokera ne bi li odgovorio nalazi li se drugi najviši vrh svijeta u Kordiljerima, Altaju, Karakorumu ili u Kunlunu.

Džokeru "zovi", koji je kao i sam natjecatelj, spomenuo da bi riječ mogla biti o vrhu K2, jedino poznato zvučao je Kunlun. No, Jan je zatim ipak odlučio za mišljenje pitati i publiku koja je najviše, 50 posto glasova, dodijelila odgovoru Karakorum. Usto, 19 posto publike glasalo je za Kordiljere, svega 3 posto za Altaj te 28 posto za Kunlun.  

Jan je u konačnici odgovorio da se nakon najvišega vrha svijeta u Himalaji, drugi najviši nalazi u Karakorumu. Osvojio je 2500 eura jer je posrijedi doista vrh K2, a planinski sustav koji se pruža između Himalaje na jugoistoku i Pamira na sjeverozapadu nosi naziv Karakorum.

Na pitanju za prelazak drugoga praga nije htio odustati pa je pogađao rekavši da je gotovo 3000 zvijezda na holivudskoj Stazi slavnih ružičaste boje (a ne tirkizne, narančaste ni smeđe koju je Jan prethodno razmišljajući spominjao). Odgovor mu je donio 5000 eura. 

Sportski novinar Stipe okušao je sreću u 'Milijunašu' pa otkrio: I prije 18 godina sam bio na kvizu
Sportski novinar Stipe okušao je sreću u 'Milijunašu' pa otkrio: I prije 18 godina sam bio na kvizu

Slijedilo je potom povijesno pitanje za dvostruko viši iznos. No, znao je da isprava bana Jelačića o ukidanju kmetstva počinje riječima "Mi baron Josip Jelačić..." pritom dodavši i kako znameniti proglas datira iz 1848. godine. Netočno odgovorivši na 12. pitanje, "Milijunaša" je napustio s iznosom drugoga praga. Tražila se gospođa koja na portretu iz 1905. ima zelenu prugu povučenu posred lica. Umjesto gđe Matisse, supruge slavnoga francuskog slikara, grafičara i kipara Henrija Matissea, čiji je portret ujedno i najbolji primjer fovističkog smjera u slikarstvu, Jan je odabrao gđu Picasso. U ponudi su bile i gđa Degas te gđa Modigliani. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor
FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje