Obavijesti

Show

'Natjecatelj je udario glavom u zid jer je pao na prvom pitanju'

'Natjecatelj je udario glavom u zid jer je pao na prvom pitanju'
9

Na male ekrane 19. rujna vraća se popularni kvizaški show 'Milijunaš', a Tarik se još uvijek sjeća nekolicine kandidata koji su ostavili trag. S jedinom pobjednicom Mirom ostao je prijatelj

VIDEO

Omiljeni kviz 'Tko želi biti milijunaš?' vraća se na male ekrane 19. rujna 2019., a emitirat će se na programu HTV 1 četvrtkom u 20:05 sati. Ovo će biti osma sezona hrvatske verzije 'Milijunaša', a mi smo za Vas pripremili ekskluzivne priče sa svim sudionicima: Obitelji kvizaške legende Mirka Miočića, autorima pitanja 'Milijunaša', jedinom pobjednicom, Mirom Bičanić, prvim natjecateljem koji je odgovarao na milijunsko pitanje, Krešom Lilićem i voditeljem kviza, Tarikom Filipovićem.

Danas se manje gleda televizija nego 2010., tehnologija se promijenila, ali je voditelj ostao isti, pa će nas i kroz osmu sezonu voditi Tarik Filipović (47). Na male ekrane 19. rujna vraća se popularni kvizaški show “Milijunaš”. Tariku su ljudi često znali govoriti da su s “Milijunašem” odrasli, a on tvrdi kako je tajna uspjeha kviza neka magija, koja je osvojila cijeli svijet. 

Pokretanje videa...

03:59

- Imao sam sreću da sam bio dio hrvatske inačice. Vjerojatno i voditelj u svakoj zemlji daje svoj obol, tako da, recimo, u Njemačkoj uz genijalnoga Günthera Jaucha to ide godinama bez prestanka. Dobro, Njemačka je veće i zahtjevnije tržište, tako da... Ali evo, vratili smo se i mi. I prije nas je gledala ne samo Hrvatska nego cijela regija. Nadam se da ćemo ih uveseljavati u starom kvizaškom terminu, četvrtkom malo poslije 20 sati - rekao je Tarik. 

Na stolac nasuprot njega kroz godine su mu dolazili svakakvi kandidati. I oni boljeg i lošijeg znanja, ali gotovo svima je bila zajednička mala trema. Tad je na scenu stupao Tarik, koji bi svojim šalama i komentarima, a nekad samo i pogledom, kandidatima olakšao nastup u showu. Ispričao nam je kako će se i u ovoj sezoni truditi opustiti ih ispred kamera. 

Započelo snimanje Milijunaša, Tarik je bio odlično raspoložen
Započelo snimanje Milijunaša, Tarik je bio odlično raspoložen

- Pa ja se trudim i nadam se da uspije. Ponekad možda i ne, nekad nekog ne možete opustiti, ali stvarno se trudim. Ako ne mogu pomoći, barem da ne odmognem. Trudim se energijom, nekako ljudski. Rijetko se tko žalio u svim kvizovima koje sam vodio do sada, a vodio sam ih četiri - pojasnio je. 

Naravno da je bilo puno smiješnih i zabavnih trenutaka snimajući emisiju, ali Tarik ima i neke koje posebno pamti.

- Bilo je tu puno anegdota, bilo je i nekih o kojima ne smijem pričati. Bio je tu čovjek koji je udario glavom u zid pa je ‘potegnuo’ ženu nakon što je ispao na prvom pitanju, kaže Tarik. 

Rekao je da je zapamtio kandidate koji su otvarali pitanje za milijun kuna jer je i s njima imao smiješnih situacija. 

- Pamtim mladoga gospodina koji je odgovarao za milijun kuna, a nije znao odgovor, Krešu Lilića, koji je rekao: ‘Ja to ne znan, ja ću to gađat’. A bilo je tu i šaljivih stvari koje su završile na YouTubeu, na žalost natjecatelja, ali evo, sve je to život i sve je to igra. Sami ste se prijavili - našalio se voditelj. 

Jedina osvajačica milijuna u hrvatskoj inačici kviza je Mira Bičanić (47). Inače profesorica hrvatskog jezika 2003. je otvorila ono “glavno” pitanje. Tarik ju je tad zagrlio i dignuo u zrak od sreće. 

- S Mirom sam ostao frend, jedno vrijeme smo se viđali, onako, po dogovoru, onda sretali sve rjeđe i rjeđe. Sretnem njezine učenike, kojima ona predaje, i kažu: ‘Pozdravila vas je naša profesorica’ - s osmijehom na licu priča Tarik. 

U novoj sezoni priželjkuje ponovno osvajanje milijuna, a i ovog puta bi htio da to bude baš žena. 

- Nadam se da ću podići nekoga tko će biti ženskog spola i tko će osvojiti milijun. I neće biti teži od 60 kilograma. Hrvatska kvizaška scena od zadnjeg ‘Milijunaša’ nije narasla nego nabujala do te mjere da imamo toliko kandidata koji realno mogu pretendirati na milijunski iznos da će tu biti svega i svačega - rekao je.

Tijekom snimanja novih epizoda Tarik je rekao da bi se i on prijavio za “Milijunaša” kad ne bi bio glumac i voditelj. Ipak, istaknuo je kako sad zna da to ipak nije za njega. 

- Mislio sam da jako puno znam, sve dok nisam upoznao svoje ‘lovce’ u ‘Potjeri’ - pojasnio je nedavno. 

Iako je danas jedan od omiljenih voditelja na TV ekranima, Tarik je rekao kako nije sanjao o voditeljskoj karijeri. Ipak, na poziv Maje Jurković i Laze Goluže otišao je na audiciju za “Milijunaš” i prošao… Ostalo je povijest. 

- Zanimljivo, moj susjed, koji je igrom slučaja živio i u Americi, pokazivao mi je fotografije nekoliko mjeseci prije te audicije i govorio o američkoj verziji ‘Who Wants to Be a Millionaire’ i rekao mi kako taj kviz dolazi u Hrvatsku. ‘To je rođeno za tebe!’, govorio mi je…. Ma nije mi bilo na kraj pameti. No kad su me pozvali na audiciju, odmah sam mu se pohvalio, na što je on odgovorio: ‘Rekao sam ti, imao sam osjećaj, znao sam da ćeš proći’. I eto, prošao sam, nekako se u životu sve čudno, ali na kraju ipak posloži - govori Tarik.

Našalio se kako je nakon toga susjedu platio piće. U novoj sezoni studio je noviji, bolji nego što je bio prije i zato je Tarik uvjeren da su kandidati spremni osvajati milijune četvrtkom u 20.05 h, u starom kvizaškom terminu “Kviskoteke”.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:31

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju