Show

Komentari 34

Terminator o Trumpu i svom ocu koji ga je tukao: 'Najgori ikada'

Terminator o Trumpu i svom ocu koji ga je tukao: 'Najgori ikada'

Predsjednik Trump neuspjeli je lider. Ući će u povijest kao najgori predsjednik ikada. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tweet, kaže Arnold Schwarzenegger

Bivši guverner Kalifornije, austrijsko-američki glumac i bodybuilder Arnold Schwarzenegger (73) pridružio se valu osude Donalda Trumpa (74) prozivajući ga zbog nasilja na Capitol Hillu u Washingtonu. Schwarzenegger je, u stilu Terminatora, uputio poruku Trumpu. Nazvao ga je najgorim predsjednikom ikada. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U videu od sedam minuta koji je snimio za svoj YouTube kanal, Arnold je usporedio događaje u srijedu s Kristalnom noći iz 1938. koja je obilježila uspon nacističke Njemačke. 

- Odrastao sam u Austriji. Jako sam svjestan Kristalne noći. Bila je to noć divljanja protiv Židova koju je 1938. izveo nacistički ekvivalent 'Ponosnih dječaka'. Srijeda je ovdje bila 'slomljenog stakla' upravo u Sjedinjenim Državama. Razbijeno staklo bilo je na prozorima Capitol Hilla. No rulja nije samo razbila prozore Capitola, razbili su ideje koje smo uzeli zdravo za gotovo - započeo je svoju objavu glumac i političar. Schwarzenegger je potom ispričao osobnu priču iz djetinjstva u Austriji. Rođen 1947. godine, sjeća se posljedica Drugog svjetskog rata i utjecaja koji je imao na njegovu obitelj.

- Nikada to nisam podijelio tako javno jer je to bolno sjećanje. Ali moj bi se otac vraćao kući pijan jednom ili dva puta tjedno, vrištao bi i udarao nas i plašio moju majku. Nisam ga smatrao totalno odgovornim jer je naš susjed isto radio svojoj obitelji - rekao je. 

Schwarzenegger je dodao da mu je njegovo iskustvo odrastanja u Europi pokazalo 'iz prve ruke kako stvari mogu izmaknuti kontroli'. Potom je osudio Trumpa, rekavši da je 'tražio državni udar zavaravanjem ljudi lažima'.

- Mog oca i naše susjede također su zavodili lažima, a ja znam kamo takve laži vode', nastavio je Schwarzenegger.

- Predsjednik Trump neuspjeli je lider. Ući će u povijest kao najgori predsjednik ikada. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tweet - rekao je. 

Video je završio želeći dobro izabranom predsjedniku Joeu Bidenu (78) i ohrabrujući sve Amerikance da stanu iza njega.

- Novoizabrani predsjedniče Biden, stojimo s vama danas, sutra i zauvijek u obrani naše demokracije od onih koji bi joj prijetili - rekao je Schwarzenegger.

Najčitaniji članci