Obavijesti

Show

Komentari 15

'Težak je': Kolege ga se boje, a novinare je znao i rasplakati

'Težak je': Kolege ga se boje, a novinare je znao i rasplakati
7

Oskarovac nikada nije išao na tečaj glume jer smatra da učitelj ne bi bio bolji od njega. O politici i privatnom životu ne priča, a ima i popis tema o kojima ga nitko ne smije pitati

VIDEO

Moja kolegica iz časopisa GQ je bila s njim na njegovom ranču u San Antoniju dva dana. Vrlo malo je pričao s njom, osim kada bi kritizirao njena pitanja i ispravljao njenu gramatiku i to cijelo vrijeme guleći orahe samo rukama, ispričala je novinarka Johanna Schneller. 

Tommy Lee Jones (70) glavobolje zadaje i prijateljima, kolegama, novinarima i svima s kojima se druži ili surađuje. No upravo ga zbog toga neki obožavaju.

Men in Black 3 Photo Call - Los Angeles - By Lionel Hahn

- Tommy je privatno jako inteligentan, iskren, pošten i vrlo duhovit. Ljudi znaju odlaziti iz njegove sobe s nakostriješenim dlakama, ali to je samo zato što ne dopušta da mu se postavljaju glupa pitanja - rekao je Tommyjev prijatelj i kolega Samuel L. Jackson

Glumac Josh Brolin pohvalio je Lee Jonesa jer ima, kaže, talent da iz obične situacije napravi što neugodniju.

- Jednom sam mu na setu rekao da ga pozdravljaju moja supruga i naša zajednička prijateljica Charlize Theron. On me pogledao, šutio nekoliko sekundi i rekao mi je: 'Ok'. Osjećao sam se kao glupan, nisam imao pojma što da radim u tom trenutku - ispričao je Brolin koji je u trećem nastavku filma 'Men in Black' glumio mlađu verziju Tommyjevog lika. 

Jim Carrey, s kojim je Jones glumio u filmu 'Batman Zauvijek', kaže da se glumca strahovito plašio. Pogotovo nakon što mu je Tommy rekao da ga mrzi. 

- Stvarno sam se veselio tome što ću raditi s tako nadarenim glumcem. Ali za vrijeme snimanja bio je malo grub. Mislim da mu se nisam sviđao jer je meni izašao film koji je bio hit, a njegov je prošao lošije. Prvo me ignorirao, no kasnije me, u jednom baru, zagrlio i rekao mi je: 'Mrzim te, stvarno mi se ne sviđaš. Ne mogu se pomiriti s tvojom blesavošću - rekao je Jim. Pjevač Sting, koji mu je blizak prijatelj, rekao je da Lee Jones 'čudovištan'. 

No unatoč tome što je na glasu kao 'težak' kolega i prijatelj, Tommy Lee Jones neosporna je 'faca'.

Rođen je 15. rujna u Teksasu. Majka Lucile bila je policajka, učiteljica i vlasnica kozmetičkog salona, a otac Clyde C. radio je na naftnim poljima. Iako Tommy ima, doslovno, popis tema o kojima ga nitko ne smije pitati, uključujući i njegovu prošlost, jednom je dao naslutiti da je odrastao u 'agresivnoj' obitelji. Njegovi roditelji rastajali su se dva puta, a razmirice su rješavali fizičkim obračunima. 

Iako ga je od malena zanimala gluma, Tommy je dobio stipendiju za Harvard, gdje je studirao englesku književnost. Za vrijeme studentskih dana, cimer mu je bio Al Gore. Bio je talentirani igrač američkog nogometa, a tim se sportom poželio baviti i profesionalno. No, gluma je prevagnula.

Nakon što je diplomirao, doselio se u New York u potrazi za glumačkim angažmanima u kazalištu. Tommy Lee Jones snašao se u rekordnom roku. Deset dana nakon što je stigao u 'Veliku jabuku', našao je svog agenta i dobio prvu ulogu na Broadwayu. Zbog tog je završio u rubrici lokalnih novina 'Vjerovali ili ne'. 

Danas dobitnik Oscara, Tommy nikada nije išao na tečaje glume. 

- Gledajte, ja ne želim da meni netko govori što da radim. Mislim da se ne bi slagao s učiteljem glume osim ako sam sto posto uvjeren da je bolji od mene. Ali nisam siguran da je to moguće - rekao je 25-godišnji Jones 1972. 

Photocall for Men in Black II

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...