Obavijesti

Show

Komentari 98

Težak život Andree: Tukli je, ponižavali i oduzeli joj djecu

Težak život Andree: Tukli je, ponižavali i oduzeli joj djecu
5

Otkako se ohrabrila živjeti kao žena, Andrea Jakimovska izgubila je posao, ženu i djecu koju godinama nije vidjela. Kao muškarac, bila je policajac koji je bio u ratu

VIDEO

Moje suze su oceani, puno sam ih isplakala posljednjih godina. Svašta sam preživjela, ali opet sam stala na noge, kaže Andrea Jakimovska (43).

Natjecateljica “Big Brothera” među prvima se u Makedoniji deklarirala kao transrodna osoba.

Andrein izgled nikog ne ostavlja ravnodušnim, pogotovo ne mještane u gradu Tetovu, gdje živi. Visoka i koketna crnka, odjevena u usku odjeću i štikle, korača poput prave dame, a auto vozi poput muškarca. 

Jakimovska već sedam godina živi kao transseksualac. Nekad se zvala Stojan Jakimovski, završila je srednju medicinsku školu i radila je osam godina kao policajac. Sudjelovao je u ratnom konfliktu 2001., bio je na poziciji teškog mitraljeza i jedva je preživio. Bivša supruga odselila se s njihovo dvoje djece i već godinama ne dopušta Andrei da ih kontaktira. 

Nerazumijevanje

Sa ženom je bila sedam godina u braku, a razveli su se 2011., od kada joj sud ne dozvoljava da viđa sedamnaestogodišnju kćer i trinaestogodišnjeg sina jer im kao žena ne može biti otac. Andrea još voli bivšu ženu i priznaje da je privlači samo ženski spol. 

Zbog izgleda joj se stalno rugaju, a ne može ostvariti ni osnovna ljudska prava. Otpustili su je iz tetovske bolnice, pretukli, a državni službenici je omalovažavaju.

- Samo želim biti s djecom. Nažalost, ne plaćam alimentaciju za njih, ali kako da platim? Da prodam bubreg? Ne radim i nemam novca. Živim u gradu u kojem se svi poznaju i postoji puno tabua i srama među ljudima. Zbog toga nitko ne želi javno imati posla sa mnom jer će ga ogovarati - kaže Andrea. 

Kako bi zaradila nešto novca, bavila se glazbom, svirala klavijature i pjevala na svadbama. Teško živi, pa joj pomažu roditelji i prijatelji, a želja joj je vratiti se u policiju. Kratko je živjela u Norveškoj, ali se nije mogla priviknuti na klimu, pa se vratila u rodni grad. 

Andrea je 2008. počela piti hormone od kojih su joj narasle grudi. Ne planira na operaciju promjene spola, a u BB se prijavila jer želi novčano pomoći svojoj djeci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni