Obavijesti

Show

Komentari 0

The Smashing Pumpkins dolaze u Zagreb! Drugi su headlineri na nadolazećem INmusic festivalu

The Smashing Pumpkins dolaze u Zagreb! Drugi su headlineri na nadolazećem INmusic festivalu
5

Američki alternativci The Smashing Pumpkins premijerno dolaze pred zagrebačku publiku na 'obnovljenom' INmusicu, koji će se održati od 24. do 26. lipnja 2024. na Jarunu

VIDEO

Nakon duže pauze, INmusic festival vraća se na velika vrata, a nakon što su najavili prvog headlinera, američkog benda The National, danas su otkrili da će im se pridružiti jedan od najutjecajnijih alternativnih rock bendova, The Smashing Pumpkins. 

Rock in the park

Jedni su od ključnih glazbenih sastava koji su obilježili zvuk grungea i devedesetih svojom jedinstvenom mješavinom psihodelije, heavy metal rifova, art rocka, shoegazea i sanjivog liricizma. Bend su 1988. godine u Chicagu osnovali frontmen i gitarist Billy Corgan, gitarist James Iha, basistica D'arcy Wretzky i bubnjar Jimmy Chamberlin.

London: Smashing Pumpkins održali koncert na akademiji Brixton

Nakon što su debitantskim albumom osvojili kritičare, nastavili su nizati hit singlove, a album 'Mellon Collie and the Infinite Sadness' zasjeo je na prvo mjesto Billboardove ljestvice. Singlovi 'Bullet with Butterfly Wings', 'Tonight, Tonight' i '1979' bendu donose Grammy, dvije MTV Video Music nagrade i American Music Award za najbolji alternativni glazbeni sastav.

The National su prvi headlineri sljedećeg INmusic festivala
The National su prvi headlineri sljedećeg INmusic festivala

Turbulentne godine pod lupom svjetske javnosti i promjene u sastavu benda rezultirale su formalnim raspadom benda 2000. godine, ali je Billy Corgan kao glavni autor benda reformirao The Smashing Pumpkins 2005. i uz promjene u postavi, benda je izdao pet studijskih albuma.

James Iha i Jimmy Chamberlin se trajno vraćaju u bend 2018. godine, a u studenom 2022. godine izdali su trostruki album 'Atum: A Rock Opera in Three Acts', čiji je završni treći čin svjetlo dana ugledao u svibnju ove godine. Riječ je o studijskoj rock operi u 33 pjesme koje se tematski nastavljaju na prethodnike 'Mellon Collie and the Infinite Sadness' (1995) i 'Machina/The Machines of God' (2000).

The Smashing Pumpkins premijerno će nastupiti pred domaćom publikom u lipnju 2024. godine u sklopu INmusic festivala, koji se vraća na jarunske otoke od 24. do 26. lipnja 2024. u svom šesnaestom izdanju kao najdugovječniji, najveći i najznačajniji hrvatski međunarodni glazbeni festival svjetske reputacije.

POGLEDAJTE KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Zagrepčanin o Euroviziji nekad i danas: 'Džuli je prava pjesma, ovo je sve namješteno!'
'GLUPOST NAD GLUPOSTIMA'

VIDEO Zagrepčanin o Euroviziji nekad i danas: 'Džuli je prava pjesma, ovo je sve namješteno!'

ZAGREB: Iako će obožavatelji iz svih krajeva Lijepe Naše sutra navijati za Baby Lasagnu i 'Rim Tim Tagi Dim', Eurosong ipak nije za svakoga. Zagrepčanin je podijelio svoje dojmove o najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu. 'To je danas glupost nad glupostima', rekao je i prisjetio se svoje omiljene izvedbe na Eurosongu - pjesme Džuli s kojom je Daniel Popović predstavljao Jugoslaviju 1983.

Sviđa li vam se? Voditelj Luka Bulić posvetio pjesmu Lasagni
'ROKAJ BABY'

Sviđa li vam se? Voditelj Luka Bulić posvetio pjesmu Lasagni

U pjesmi je nekoliko puta 'mijauknuo' te otplesao prepoznatljivi 'Rim Tim Tagi Dim' ples