Obavijesti

Show

Komentari 1

Thievery Corporation rasplesali publiku, Jarun pjevao uz Suede

Thievery Corporation rasplesali publiku, Jarun pjevao uz Suede
11

Šarmantni spoj elektronike, duba i hip hopa lako je animirao raspoloženu publiku, a kulminacija večeri dogodila se na glavnoj pozornici uz headlinere večeri, britanske rokere Suede

VIDEO

Veliki povratak u glazbene devedesete. Tako bi se u jednoj rečenici mogao opisati drugi dan INmusic festivala kojeg su predvodili britanski Suede. Uz headlinere iz Londona raspoložena publika na Jarunu sinoć je pjevala 'Animal Nitrate', 'We Are The Pigs', 'Beautiful Ones', 'She's in Fashion' i ostala hitove, a legendarni frontmen Brett Anderson (51) pokazao je kako je još uvijek u vrhunskoj formi. Na pozornici je pretrčao i odskakao zavidnu kilometražu, a u više navrata potpuno mokar je prošetao preko zaštitne ograde do publike, što su prvi redovi prihvatili s oduševljenjem. 

Zagreb: Suede na 2. večeri INmusic Festivala

Nešto ranije, na istoj pozornici nastupili su i američki rokeri Garbage, predvođeni škotskom pjevačicom Shirley Manson (52). U doba svoje najveće slave, 90-ih dakako, bend se nije 'skidao' s top lista, a albumi 'Garbage' i 'Version 2.0' prodavani su u milijunskim nakladama. Bend je, kako nam je Shirley ispričala, posljednjih nekoliko dana proveo u Zagrebu i jako se lijepo proveo, a dojam je da se i Zagreb lijepo proveo uz Garbage. Kako je padao mrak, njihove hitove 'Stupid Girl', 'Only Happy When It Rains' i 'Cherry Lips (Go Baby Go!)' publika je nagrađivala sve većim ovacijama. 

Zagreb: Garbage na 2. večeri INmusic Festivala

Elektro kolektiv Thievery Corporation predvođen Robom Garzom i Ericom Hiltonom već je u Hrvatskoj nastupao, a njihov šarmantni spoj elektronike, duba i hip hopa te energični koncerti uvijek lako animiraju publiku pa je na World Stageu, u iščekivanju headlinera, atmosfera brzo prerasla u ozbiljan koncertni party, a publika je najbolje reagirala na uspješnice 'Lebanese Blond', 'Facing East' i 'The Richest Man In Babylon'. 

Zagreb: Thievery Corporation na 2. večeri INmusic Festivala

Punk-rock veseljak Frank Turner sa svojim je bendom The Sleeping Souls još jednom pokazao zašto je omiljen na touru, ali i kod nas posebno. Svoj hit ‘Eulogy’ preradio je u hrvatsku verziju te izazvao oduševljenje publike koja mu ionako jede iz ruke, a slično je bilo i kad se spustio među okupljene te zaplesao s nekima od fanova. 

Turner zapjevao na hrvatskom, a Zagreb je oduševio Garbage
Turner zapjevao na hrvatskom, a Zagreb je oduševio Garbage

Drugi dan INmusic festivala obilježili su još nastupi Gato Preto, Black Honey, Lysistrata, The K's, Bang Bang, Gentleman, Mel Camino, Klinika Denisa Kataneca, Billie Joan, žestoki Zeal & Ardor koji su i zatvorili večer te domaći rock bend Gatuzo

INmusic je u znaku britanskih rokera, legendarnih The Cure
INmusic je u znaku britanskih rokera, legendarnih The Cure

Posljednjeg, trećeg dana četrnaestog izdanja INmusica nastupit će rock velikani i najveće ime festivala, britanski The Cure, američka kantautorica LP, švedski indie-pop trio Peter Bjorn and John, domaći bendovi Mangroove, Kojoti, Kandžija i Gole Žene te mnogi drugi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac