Obavijesti

Show

Komentari 523

Policija: Nije istina da smo dali Thompsonu da prekrši zakon

Policija: Nije istina da smo dali Thompsonu da prekrši zakon
3

Marko Perković Thompson kazao je da se s policijom dogovorio kako će se u defileu bajkera moći voziti bez kacige. U policiji su demantirali njegove tvrdnje

VIDEO

Iako je počinio prometni prekršaj, pjevač Marko Perković Thompson (47) odvozio je defile, 20 kilometara do Drniša i isto toliko do Čavoglava, bez da ga je policija zaustavila na ijednom od desetak kontrolnih punktova. Pjevač će sada morati platiti kaznu od 1000 kn jer je bio gologlav, a 500 kuna jer je vozio dijete mlađe od 12 godina.

- Policijski službenici nisu zaustavljali kolonu, ali sve su zapisivali i sastavljali prekršajne naloge. Procijenili smo da bismo napravili veću štetu da smo ih zaustavljali na licu mjesta, a to smo htjeli izbjeći - rekla je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske. Među sedam prekršitelja, koji su na dan obilježavanja Oluje u Čavoglavama vozili bez kacige, bio je i Thompson. 

Pjevač je na svojem motociklu Harley Davidson vozio dječaka mlađeg od 12 godina, također bez kacige, pa su mu zbog toga naplatili još jednu kaznu.

- Iznanađen sam tom kaznom jer dogovor nas organizatora proslave u Čavoglavima s načelnikom Policijske uprave Drniš Antom Čavićem bio je drugačiji. On je dopustio, a svi policajci koji su bili u Čavoglavama znali su za dogovor da mi možemo na taj dan u Čavoglavama voziti motor bez kacige. Jer da nije postojao dogovor sigurno bi policajci na terenu reagirali, a uostalom kolonu bajkera predvodio je policajac na motoru. Opet, kažem da usmeni dogovor nije postojao, policajac bi sigurno reagirao i ne bi dozvolio da se bez kacige vozim iza njega na motoru - rekao je Marko Perković Thompson za Večernji list.

Policija je demantirala Marka Perkovića Thompsona koji je, ljut jer je dobio 1500 kuna kazne za vožnju motora bez kacige i vožnju djeteta u defileu na Dan pobjede u Čavolavama, rekao da je s policijom imao dogovor da smije voziti bez kacige. Policijska uprava Šibensko-kninska ga oštro demantira. 

- Obavještavamo Vas da nitko ne može odobriti kršenje zakona, a što potvrđuje i postupak policije tijekom javnog okupljanja u Čavoglavama - kaže glasnogovornica PU Marica Kosor.

Nakon cijele strke Thompson je na svojoj službenoj stranici objavio intervju u kojem objašnjava cijelu situaciju, a koji vam mi donosimo u cijelosti:

1. Čuli smo da te je jedan novinar kad je vidio sliku bez kacige prijavio policiji

Marko Perković Thompson: Da to su mi policajci rekli.

2.  Što, bili su kod tebe?

Marko Perković Thompson: Da, bili su kod mene u dva sata u jutro, došli su iza pozornice i rekli mi da me je jedan novinar prijavio. Rekao sam im ako je to jedini problem da sam ja danas jako sretan čovjek.

3. Na portalu dnevno.hr kazao si da je postojao dogovor sa policijom?

Marko Perković Thompson:  Točno!  Zbog samog svečanog moto defilea i cijele proslave Dana Pobjede  te obaveza koje kao organizatori imamo, policija nam je dopustila nenošenje kaciga, uostalom kao i svake godine. To je s nama iz organizacijskog odbora dogovorio osobno načelnik PP Drniš Ante Čavčić. Uostalom, policija je i predvodila kolonu defilea  i nitko nas bez kacige nije zaustavljao jer je bio takav dogovor. Inače je i uobičajeno da na takvim svečanim moto-defileima motoristi skinu kacige da ih se vidi i da s tako malim brzinama lakše dišu jer zna biti jako vruće.

4.  Nisi ti jedini bio bez kacige, zar onda nebih trebali kazniti i ostale motoriste koji su vozili bez kacige? Jeli to diskriminacija?

Marko Perković Thompson: Nebi trebali nikoga kažnjavati u takvim svečanim prigodama. Ja osobno ne bježim od tog prekršaja i ne tražim nikakvu privilegiju, samo mi je žao šta nisu poštovali dogovor i što su se na neki način prepali toga novinara.

5.  Dakle nakon intervencije novinara koji te je prijavio, policija krši dogovor?

Marko Perković Thompson:  Da, i to nas je iznenadilo, a i dobro nasmijalo, jer doći u dva sata poslije pola noći, usred tako velikog slavlja i predivne atmosfere tražiti odgovornost za nenošenje kacige je u najmanju ruku smiješno.

6. Izgleda da se oni boje novinara kao vrag tamjana?

Marko Perković Thompson: Ne znam koji je njihov motiv bio ali znam da ove godine sa policijom nismo imali dobru suradnju. Stvarali su nam veliku gužvu u prometu, u nekoliko situacija su se ponili neprofesionalno poput toga da naše uvažene goste kao što je naš biskup Ante Ivas nisu dali policijsku pratnju ulaska i izlaska u selo, tako da smo se u onoj gužvi morali sami snalaziti. Još puno propusta je bilo od strane policije ali neću sada s time kvariti našu zadovoljštinu koju imamo nakon svega lijepoga sto smo doživjeli slaveći Dan Pobjede u Čavoglavama.

7. Znaš li uopće tko je taj novinar?

Marko Perković Thompson:  Ne, ne znam, a nije me ni zanimalo.

8.  E, pa mi znamo, to je Nikša Klečak, uvaženi član SDP-a u Dubrovniku i novinar portala dubrovačkog dnevnika koji je objavio kako mu je žao što MIG Hrvatske vojske nije pao na Čavoglave.

Marko Perković Thompson: Aha, sad mi je malo jasnije, žalosno je što nitko od mjerodavnih ne reagira na takve monstruzne izjave.

9. Što te se posebno dojmilo na proslavi?

Marko Perković Thompson: Scene poput one kad 100 000 ljudi na Dan pobjede u Čavoglavama zajedno pjeva Hrvatsku himnu i moli Oče naš što se rijetko može vidjeti i čuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 523
VIDEO

Charles Pearce o braku s Ellom Dvornik: 'Ja nikad nisam bio taj koji je varao u našoj vezi...'
BRITANAC SE JAVIO IZ ISTRE

Charles Pearce o braku s Ellom Dvornik: 'Ja nikad nisam bio taj koji je varao u našoj vezi...'

U tijeku je trenutno njihova brakorazvodna parnica. Vjenčali su se 2019. u Las Vegasu, a razvod su pokrenuli prošle godine u tajnosti. Charles živi i dalje u njihovoj obiteljskoj kući u Balama

Švedski mediji: Joost Klein je priznao zašto je diskvalificiran
NIZOZEMSKI PREDSTAVNIK

Švedski mediji: Joost Klein je priznao zašto je diskvalificiran

Joost Klein nije nastupio tijekom generalne probe, a uoči finala organizatori su objavili vijest da je Joost diskvalificiran
Baby Lasagna o novom uspjehu: 'Ma što se to događa? Na ovoj listi su i Beyonce i Taylor Swift'
POPIS SVJETKIH HITOVA

Baby Lasagna o novom uspjehu: 'Ma što se to događa? Na ovoj listi su i Beyonce i Taylor Swift'

Pjesma Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna, našla se u top pet viralnih svjetskih hitova, a preslušana je gotovo devet milijuna puta