Obavijesti

Show

Komentari 36

Tko je Joliena barunica: Angie tješi Bosanka Arminka Helić

Tko je Joliena barunica: Angie tješi Bosanka Arminka Helić
1

Političarku Helić impresionirala je glumičina empatija prema žrtvama rata. Angelina se nakon razvoda navodno želi preseliti u Veliku Britaniju, gdje se uz Arminkinu pomoć želi dokazati kao političarka

VIDEO

Britanska političarka iz Gračanice kraj Tuzle u Bosni i Hercegovini Arminka Helić (48) najveća je podrška Angelini Jolie (41) u brakorazvodnoj parnici s Bradom Pittom (52). Njih dvije upoznale su se prije četiri godine kad je Arminka bila savjetnica bivšeg britanskog šefa diplomacije Williama Haguea.

Na prijedlog Helić, Hague se upoznao s holivudskom glumicom, autoricom filma o ratu u BiH 'U zemlji krvi i meda'. Prije dvije godine zajedno su posjetili Srebrenicu i Memorijalni centar u Potočarima, gdje je Jolie kao UN ambasadorica razgovarala s Majkama Srebrenice.

Odana i privržena Angelini

Angelina smatra Arminku bliskom prijateljicom i u nju ima veliko povjerenje, a bila je s njom i kad je glumica zatražila razvod. Posljednjih godina postala joj je životna savjetnica. Prijatelji Arminku opisuju kao pametnu i jaku ženu koja je odana Angelini jer se je dojmilo glumičino suosjećanje za ratne žrtve u Bosni i Hercegovini. Arminka je utjecajna političarka u Velikoj Britaniji. Kraljica Elizabeta II. ju je 2014. imenovala barunicom. Danas u Domu lordova radi u Odboru za međunarodne odnose.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mještani: Ozbiljna je i poštena

U V. Britaniju je otišla sa sestrom Tahirom kao izbjeglica 1992. godine. U početku je teško živjela, zarađivala je kao konobarica, da bi kasnije diplomirala na Oxfordu. Ima još dvije sestre koje žive u Tuzlanskom kantonu. Vildana je sutkinja, a Nizama Salihefendić predaje na Medicinskom fakultetu.

Kućna prijateljica: Arminka je bila česti gost holivudskog para, a neki špekuliraju da je nagovorila Jolie na rastavu

Britanski mediji su pisali da je upravo Helić savjetovala glumicu da preda papire za razvod nakon što joj se glumica povjerila da je Brad često pijan te agresivan prema njoj i djeci.

- Arminka je iz ozbiljne obitelji. Poštena je, kao i njezina cijela obitelj - kažu Arminkini susjedi i rodbina u Gračanici.

Još pamte kako je Arminka prije dvije godine ondje dovela Jolie. Angelina u Velikoj Britaniji ima neprofitnu organizaciju koja brine za žene žrtve rata, a sad joj je cilj da se preseli u London i postane članica Doma lordova.

Glumica i dalje održava prijateljske veze s konzervativcem Hagueom, s kojim ju je Helić upoznala prije nekoliko godina, i zajedno djeluju u kampanji protiv zlostavljanja žena u ratu. Jolie i Hague zbližili su se nakon što je pogledao njezin film, a zajedno su ih prije nekoliko mjeseci snimili i na večeri u Londonu.

Helić je rekla da ju je film impresionirao jer je pokazao koliko dobro je Angelina razumjela rat u BiH. Jolie je bila na projekciji filma za zaposlenike Ministarstva vanjskih poslova. Razgovarali su o torturama kroz koje su prošle žrtve seksualnog nasilja u ratu, nakon čega je nastala inicijativa 'Prevencija seksualnog nasilja u zemljama zahvaćenim ratom'.

Helić i Jolie pomažu izbjeglicama

- Arminka pomaže Angelini da donese odluke o svojim budućim političkim koracima. Angie je smatra svojom mentoricom - kažu izvori bliski glumici.

Bila je ponosna na prijateljicu kad ju je kraljica proglasila barunicom. Arminka i Angelina zajedno često putuju. Helić je na čelu Angelinine neprofitne humanitarne organizacije JPDH osnovane lani u Londonu, koja se bori za ženska prava, od izbjeglištva preko zdravlja i obrazovanja pa do nasilja nad ženama. Prije nekoliko mjeseci par je navodno razgovarao o utjecaju koji na Angelinu imaju njezine prijateljice, među kojima je najistaknutija Arminka.

Angelina, pišu britanski mediji, Helić plaća oko 2,5 milijuna kuna godišnje. O krizi u braku Jolie-Pitt špekuliralo se već mjesecima. U lipnju su se posvađali jer je Arminka nagovarala Jolie da proda imanje u Francuskoj gdje su se ona i Pitt vjenčali kako bi glumica mogla financirati svoju političku karijeru, a to je Pitta posebno pogodilo jer ga za dvorac Miraval vežu uspomene.

'Arminka zna samo za rad'

- Arminka je primjer da se može napraviti nešto ako je to što nosiš u tvojoj glavi i u tvojoj duši - rekla je nedavno o Arminki sestra Nizama Salihafendić.

 

“Još pamtimo dan kad je Arminka u naše selo dovela Angelinu. Fina žena, ljepša je nego u filmovima”

Arminkini susjedi hvale sugrađanku i glumicu

 

Podijelit će 2.6 milijardi kuna

Predbračni ugovor: Angelina Jolie i Brad Pitt maju 12 nekretnina i teški su 400 milijardi dolara (260 milijardi kuna). Imovinu će podijeliti, a čeka ih bitka za skrbništvo nad djecom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju