Obavijesti

Show

Komentari 116

Tko je Loreen? Na Eurosongu je pobijedila dva puta, a od 2017. se izjašnjava kao biseksualka

Tko je Loreen? Na Eurosongu je pobijedila dva puta, a od 2017. se izjašnjava kao biseksualka
5

O njezinom se privatnom životu malo zna, a slobodno vrijeme posvećuje borbi za ljudska prava. Sudjelovala je u UN-ovoj kampanji za pomoć sirijskim izbjeglicama, a slučajno je pokrenula feministički trend

VIDEO

Šveđanka Loreen (39) pobjednica je ovogodišnjeg Eurosonga. Od same kvalifikacije na tamošnjem Melodifestivalenu pjevačica je bila favorit, a pobjedu joj je donijela emotivna pjesma 'Tattoo'. Ovo joj je druga pobjeda na natjecaju, čime se upisala u povijest Eurosonga, 2012. je njezina popularna pjesma 'Euphoria' bila proglašena najboljom. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Mmama ŠČ 00:49

Rođena je u Stockholmu 1983. godine kao Lorine Zineb Nora Talhaoui u obitelji marokanskih korijena, a pjevanjem se počela baviti još u ranom djetinjstvu. Kao tinejdžerica je nastupala u nekoliko bednova, a u rodnoj je Švedskoj postala poznata 2004. kada je pobijedila u emisiji 'Švedska traži idola'. Već je sljedeće godine objavila prvi singl 'The Snake'. 

Šveđanka Loreen pobjednica je 67. Eurosonga

Karijera joj je uzela maha 2011. nakon nastupa na spomenutom Melodifestivalenu, a godinu nakon je na istome i pobjedila te je 2012. debitirala na Eurosongu.

Na tom je festivalu nenamjerno pokrenula trend neobrijanih pazuha, i to ne ona sama, već je švedska televizija prikazala kratki kadar knjižničarke Line Ehrin kako diže ruke u znak slavlja Loreenine pobjede, a vidjeli su joj se upravo neobrijani pazusi. Tada su feministice diljem svijeta pokrenule akciju 'Povratak dlakama', a podržala ih je i sama Loreen. 

Swedish singer Loreen during interview in Stockholm

Iako je Loreen poznata po svom radu u glazbenoj industriji, ona također podržava brojne humanitarne inicijative. Bila je aktivna u UN-ovoj kampanji za pomoć izbjeglicama u Siriji te podržava organizacije koje se bore za ljudska prava i pružaju pomoć ugroženim skupinama diljem svijeta. Također je progovorila o kršenju ljudskih prava u Azerbejdžanu, a prošle je godine javno stala uz Ukrajinu. 

 

Kada je riječ o njezinom privatnom životu, Loreen je vrlo tajnovita.  Međutim, 2017. se izjasnika kao biseksualka i izrazila podršku LGBTQ+ zajednici. Švedski mediji pišu da je trenutno single, a spominje se da je imala jednu ozbiljnu vezu. 

Eurovision Song Contest - Rehearsal

Zanimljivo je da se pjevačica čak četiri puta okušala u natjecanju za predstavnicu Švedske na Eurosongu. Prvi puta je to bilo 2011. s pjesmom 'My heart is refusing me' kada se nije plasirala na natjecanje, pa 2012. kada je pobijedila, zatim 2017. s pjesmom 'Statements' i, naravno, 2023. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti