Obavijesti

Show

Komentari 21

Tko je Melanijina nasljednica? Bila uz Bidena nakon tragedije i nekoliko puta odbila prosidbu...

Tko je Melanijina nasljednica? Bila uz Bidena nakon tragedije i nekoliko puta odbila prosidbu...
9

Jill je također profesorica, majka, baka i stijena koja tjera Bidena naprijed. Stekla je dvije magistarske diplome, a ima i doktorat u području obrazovanja

VIDEO

Sjedinjene Američke Države dobile su novog predsjednika, Joe Bidena (77). S njim će u Bijelu kuću uskoro ući i nova Prva dama, njegova supruga Jill Biden (69). 

POGLEDAJTE VIDEO: Jill Biden bila je i model

Pokretanje videa...

Biden žene 01:26

No tko je zapravo tajanstvena profesorica iz Pennsylvanije? Iako je njezino ime već zapisano u američkoj političkoj povijesti s obzirom na to da je bila Prva 'Druga dama', Jill se godinama trudi voditi privatan život daleko od očiju javnosti. 

2020 U.S. presidential election in Wilmington, Delaware

Pa krenimo ispočetka. Jill Biden godinama je pouzdana savjetnica osam godina starijem suprugu. Očekuje se da će kao prva dama raditi na području obrazovanja i ponovno pokrenuti Udružene snage, misiju okupljanja oko vojnih obitelji koju je zajedno s Michelle Obamom inicirala 2011. 

Jill je također profesorica, majka, baka i stijena koja tjera Bidena naprijed nakon tragedije koja ga je pogodila prije gotovo pet desetljeća. Dok je podizala obitelj, stekla je dvije magistarske diplome. Ima i doktorat u području obrazovanja, a sada predaje na veleučilištu u Virginiji. 

Profile of Joe Biden

Par je otad prošao njegove dvije neuspjele predsjedničke kandidature, osam potpredsjedničkih godina i smrt sina Beaua nakon bitke s rakom. 

- Ona nas je osovila na noge - rekao je Biden u video poruci u kolovozu na demokratskoj konvenciji dok je opisivao koliki Jill ima utjecaj na obitelj obilježenu tragedijom. Neizmjerno je čvrsta i odana, rekao je. 

Profile of Joe Biden

Biden je postala druga dama 2009. kada je njezin suprug postao potpredsjednik u mandatu Baracka Obame. Sudjelovala je na važnim događanjima s prvom damom Michelle Obamom i izvještila se u javnim nastupima. I sad, u trećoj Bidenovoj utrci za Bijelu kuću, Jill je jedna od njegovih najučinkovitijih i najsnažnijih zamjena. 

Profile of Joe Biden

Neumorno je provodila kampanju svog supruga, obišla Iowu i New Hampshire te izborne bojišnice poput Floride i Michigana, većinom na manjim događajima. Često predstavlja svog supruga kao kandidata koji najbolje odgovara ne samo umjerenim demokratima, već i neovisnima te republikancima koji su razočarani Trumpom. U ožujku se našla u ulozi zaštitnika na događaju u Los Angelesu kada je dramatično obranila svog supruga od dvojice prosvjednika koji su nasrnuli na njega na pozornici.

Democratic U.S. presidential nominee Joe Biden casts his vote in the 2020 U.S. presidential election in Wilmington, Delaware

U svom govoru na konvenciji iz učionice srednje škole u Wilmingtonu, gdje je predavala engleski devedesetih, istaknula je karakter, sposobnost i srce svoga supruga. Poručila je da je njezin suprug čvrst u nedaćama, a vjeruje da je to kvaliteta koja ga može povezati s milijunima američkih obitelji koje pate zbog pandemije, masovnih otpuštanja i rasnih napetosti.

Jill Biden, wife of Democratic Presidential nominee Joe Biden, speaks to supporters during the election in St Petersburg

Njihova ljubavna priča započela je još 1975. godine kada su se susreli na spoju na slijepo koji je organizirao Joeov brat Frank. Jill je u to vrijeme bila u procesu rastave od prvog supruga. 

U životnim tragedijama izgubio je suprugu, kćer i sina. Postao je najstariji predsjednik SAD-a
U životnim tragedijama izgubio je suprugu, kćer i sina. Postao je najstariji predsjednik SAD-a

S obzirom na to da je već bila u jednom braku, mlada Jill nije se žurila stati pred oltar tako brzo. Zanimljivo, nekoliko puta je čak odbila Bidenovu prosidbu. No bio je uporan pa je 'ljepša polovica' nedugo nakon 'rekla da'. Par se vjenčao u krugu obitelji, a 1981. godine na svijet je došla curica Ashley. 

U.S. presidential candidate Biden holds drive-in campaign event in Bristol

Podsjetimo, Bidenova prva supruga Neilia Hunter i jednogodišnja kći Naomi poginule su u automobilskoj nesreći 1972. kada su išle u božićni shopping, samo nekoliko tjedana nakon što je Biden prvi put izabran za senatora.

U nesreći su njihovi sinovi Beau (4) i Hunter (2) bili teško ozlijeđeni, a 30-godišnji Biden prisegnuo je za senatora pored njihovih bolničkih kreveta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu