Obavijesti

Show

Komentari 8

Tko su najplaćeniji zabavljači? Neka imena su sve iznenadila

Tko su najplaćeniji zabavljači? Neka imena su sve iznenadila
5

Kultni redatelj Peter Rober Jackson najplaćeniji je čovjek u industriji zabave na početku 2022. godine, drugo mjesto pripalo je Bruceu Springsteenu, treće Jay-Z-iju, četvrto Dwayneu Johnsonu, a peto Kanyeu

VIDEO

Redatelj i producent Peter Robert Jackson (60), poznatiji po adaptiranju filmske trilogije 'Gospodar Prstenova' najplaćeniji je zabavljač 2022. godine. Drugo mjesto pripalo je rokeru Bruceu Springsteenu (72), a treće reperu Jay-Z-iju (52).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Glumice i napadi 01:25

Peter je prošle godine zaradio 580 milijuna dolara. Prodao je dio svoje tvrtke za vizualne efekte Weta Digital u studenome, piše Forbes.

'The Hobbit: An Unexpected Journey' Premiere - New York

Bruce koji je zauzeo drugo mjesto, zaradio je 435 milijuna dolara. Prodao je autorska i izdavačka prava na svu svoju snimljenu glazbu i napisane tekstove pjesama.

Jay-Z koji je na trećem mjestu, zaradio je 340 milijuna dolara. Četvrto mjesto zauzeo je Dwayne Johnson (49), jedan od rijetkih glumaca koji se našao na ovoj listi. Svoju zaradu može zahvaliti filmovima 'Jungle Cruise' i 'Red Notice', ali i svojoj popularnoj marki tekile.

Fast and Furious Five

Peto mjesto zauzeo je reper Kanye West (44) koji je uspio zaraditi 235 milijuna dolara i to zahvaljujući svojoj liniji tenisica Yeezy.

 U top deset ušli su još Bob Dylan (80), Paul Simon (80), Matt Stone (50), Trey Parker (52), Tyler Perry (52) te Ryan Tedder (42). Među 25 zabavljača našla se i gumica Reese Witherspoon (45), koja je u kolovozu prošle godine prodala dio svoje produkcijske tvrtke Hello Sunshine privatnoj investicijskoj tvrtki Blackstone za 900 milijuna dolara.

Vanity Fair Oscar Party 2009 - Los Angeles

Na posljednjem mjestu našla se pjevačica Taylor Swift (32) sa zaradom od 52 milijuna dolara. Većinu tog novca zaradila je, navodno, ponovnim snimanjem albuma koji je prvi put objavljen prije 10 godina.

2021 BRIT Awards

Inače, magazin Forbes svake godine objavljuje i listu najplaćenijih glumaca, sportaša, modela, komičara te mnogih drugih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin