Obavijesti

Show

Komentari 11

Toliko je bila fatalna da su setove zbog nje selili u Italiju

Toliko je bila fatalna da su setove zbog nje selili u Italiju
7

Gina Lollobrigida 4. srpnja proslavit će 91. rođendan. Za sebe kaže da joj se čini da je imala nekoliko života, a iako nikad nije bila u otvorenoj svađi sa Sophijom Loren, za sebe kaže da je broj jedan

VIDEO

Žena u dvadesetima je poput sladoleda, u tridesetima je topla, a u četrdesetima je vruća, tvrdi Gina Lollobrigida. Ona je glumila Esmeraldu i kraljicu od Sabe, bila je jedna od najuspješnijih talijanskih “izvoznih proizvoda”, a 4. srpnja slavi 91. rođendan. 

'Lažno me oženio kako bi naslijedio 350 milijuna kuna'
'Lažno me oženio kako bi naslijedio 350 milijuna kuna'

La Lollo, kako su joj tepali, a prema njoj i nazvali vrstu salate, imala je nekoliko karijera i, kaže, čini joj se i nekoliko života. Osim glumačke karijere ona je uspješna novinarka, fotografkinja i kiparica. 

Godinama je odbijala snimati filmove izvan Italije, no redatelji su toliko vapili za njome da nije bilo neuobičajeno da se produkcije sele u Italiju samo da fatalna Gina bude u njima. 

Rođena je kao Luigina Lollobrigida u talijanskom gradiću Subiacu, nedaleko od Rima. Bila je kći proizvođača namještaja i imala je tri sestre. Otvorena je o svojim poznim godinama, za koje kaže kako “se na trideset doda trideset i onda opet tako i eto nas na 90 godina”.

- Za žene je starenje hendikep, ali meni je to dalo snage da se okrenem prema problemima i izazovima i rješavam ih s više samopouzdanja - rekla je Lollobrigida, koja je uvijek govorila kako je postala “slučajna glumica” jer je u školi izučavala slikanje i kiparstvo te se time željela baviti. 

Zato je njezina druga karijera bila fotonovinarstvo. Fotografirala je između ostalog Paula Newmana, Salvadora Dalíja, Henryja Kissingera, Davida Cassidyja, Audrey Hepburn, Ellu Fitzgerald i njemačku nogometnu reprezentaciju. Godine 1973. zbirka njezina rada objavljena je pod nazivom “Italia Mia”. 

Film nije snimila od 1997. godine i, iako su je mnogi molili, odbijala je sve ponude. Okružena je, kaže, ljubavnicima koji je maze i paze. Čak kaže kako ima “previše obožavatelja”. Stanuje u svojoj vili u Rimu ili Monte Carlu, a od 2009. nije nikog pustila u svoje kuće. Prodala je zavidnu kolekciju nakita, a pet milijuna dolara odmah je donirala za istraživanja matičnih stanica i terapiju istima. 

Godine 2013. optužila je nekadašnjeg zaručnika, Španjolca Javiera Rigaua y Rafolsa da se, kad su razvrgnuli zaruke, on u Barceloni oženio ženom koja je glumila nju kako bi tako zaradio. Rekla je i kako ju je natjerao da potpiše neke dokumente kako bi mu prepustila novac. 

Do kraja života, kaže filmska diva, želi živjeti u obožavanoj rodnoj Italiji. Snimanja i slave joj je, kaže, dosta. Kad je postala netko i nešto u Italiji, sam ju je Howard Hughes zvao da dođe raditi u Ameriku. 

Snimila je gotovo pedesetak filmova od kojih su najpoznatiji “Imperial Venus”, “Fanfan la Tulipe”, “Nadmudri đavola”, “Beautiful But Dangerous”, “Zvonar crkve Notre Dame” i mnogi drugi. Neki od njezinih filmskih partnera bili su Frank Sinatra, Humphrey Bogart, Steve McQueen, Burt Lancaster, Rock Hudson, Sean Connery i mnogi drugi... No usprkos tomu njezin je ljubavni život uvijek ostao svojevrsni misterij.

U braku sa Slovencem Milkom Škofićem bila je od 1949. do 1971. i njime je dobila sina jedinca Andreu. On je odustao od medicinske prakse te je godinama bio njezin menadžer. Lollobrigida je poznata i po rivalstvu s glumicom Sophijom Loren, također Talijankom. Iako Lollobrigida tvrdi kako nikad nije bila u otvorenoj svađi s Loren, jasno je, kaže, kako je ona bila “broj jedan”. Njihovo rivalstvo uspoređuju s odnosom Marije Callas i Renate Tebaldi.

Austrijski građevinar za Ginin dolazak dao 1,5 milijuna kuna
Austrijski građevinar za Ginin dolazak dao 1,5 milijuna kuna

- Uspjela sam samo zahvaljujući sebi, bez producenta koji me gurao kao što je Carlo Ponti gurao suprugu Loren - rekla je davno Lollobrigida koja o sebi često govori u trećem licu. Loren je svojedobno za europske medije, nakon što je Lollobrigida proglašena najljepšom ženom na svijetu, rekla kako ona ima veća prsa.

- Možda da, i ona uvijek može glumiti seljanku, ali nikada damu - rekla je tada Lollobrigida, koja je nedavno dobila svoju zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih. 

Danas tvrdi kako je svađu održavala samo Loren jer joj je koristio publicitet. Kao novinarka Lollobrigida je napravila rijetko dobar intervju s danas pokojnim Fidelom Castrom kojem se divila i kao muškarcu i kao političaru.

VIDI OVO: 9 najgorih Kardashian skandala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Rodila je Sonja Kovač: 'Najljepši dan u našim životima, čudo!'
DOBILA KĆER

Rodila je Sonja Kovač: 'Najljepši dan u našim životima, čudo!'

Influencerica je krajem prošle godine podijelila kako će sa zaručnikom Goranom Mandićem dobiti dijete. Nakon toga, otkrila je da nosi curicu i od tada je često dijelila kako izgleda njezina trudnoća

Filip iz 'Braka na prvu' priznao Tamari: 'Postala si mi jako bitna u životu. Hvala ti na svemu!'
UŽIVALI NA VEČERI

Filip iz 'Braka na prvu' priznao Tamari: 'Postala si mi jako bitna u životu. Hvala ti na svemu!'

Tamari je iskustvo u show 'Brak na prvu' bilo jedno od najbolji u životu jer je puno naučila od Filipa, a on je zahvalan što je u showu kao suprugu dobio upravo nju
Tko je zaručnik Sonje Kovač? Postali su roditelji, a spojila ih je ljubav prema putovanjima
LJUBAVNA PRIČA PARA

Tko je zaručnik Sonje Kovač? Postali su roditelji, a spojila ih je ljubav prema putovanjima

Profesionalni pokeraš Goran Mandić i glumica zaručili su se 2022. na egzotičnim Maldivima, a dvije godine kasnije postali su roditelji