Show

Komentari 19

Tolja o koncertu na trajektu: 'Bilo je to trosatno ludilo, pravo slavlje Oliverovog lika i djela!'

Tolja o koncertu na trajektu: 'Bilo je to trosatno ludilo, pravo slavlje Oliverovog lika i djela!'

U sklopu projekta 'Trag u beskraju' u čast glazbene legende Olivera Dragojevića na trajektu Split - Vela Luka zapjevali su Marko Tolja, Zorica Kondža i mnogi drugi. Tolja nam je ispričao kako je izgledao nezaboravni koncert...

To je bilo jedno potpuno trosatno ludilo!, opisao je Marko Tolja (37) koncert na trajektu za Velu Luku, koji je nazvao apsolutnim slavljem lika i djela Olivera Dragojevića. Uz Tolju su nastupili i Zorica Kondža (61), Tedi Spalato (67), Dupini te Ante Gelo (46).

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovo je prvo u nizu događanja u sklopu projekta “Trag u beskraju”, koje u Oliverovu čast organizira Općina Vela Luka.

- Ovo je prvi put da sudjelujem na ovom koncertu, zaista je bilo opušteno i spontano. Publika je bila oduševljena - ispričao je Tolja i dodao kako je nekoliko puta imao priliku surađivati s Oliverom. Tolja će uz Gibonnija, Tedija i mnoge druge glazbenike nastupiti u četvrtak na koncertu “Trag u beskraju” ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci.

- Već smo počeli s probama. Oliverove pjesme znam odmalena pa se ne moram puno pripremati pjevački, nego samo emotivno. Teško mi je povjerovati da su prošle tri godine otkad ga nema, kao da smo jučer nastupali u Londonu - rekao nam je Marko s tugom u glasu i dodao da voli sve Oliverove pjesme, ali “Magdalena” i “Nokturno” ipak imaju posebno mjesto u njegovu srcu.

- Atmosfera na trajektu bila je prekrasna. Bila mi je čast slušati Tedija i Zoricu, čiju glazbu jako volim - ispričala nam je pjevačica Mia Dimšić (28), koja je na trajektu Split - Vela Luka podržavala kolege.

- Jadrolinija od početka održavanja održavanja ovog, sad već tradicionalnog tjedna posvećenog Oliveru ima značajnu ulogu u logističkom dijelu organizacije koncerta u Veloj Luci. Koncert na palubi broda Korčula započeo je kao spontana svirka, a ove je godine postao najposebniji događaj ljeta u kojemu su se spojili more, energija Oliverovih pjesama i Jadrolinija. Atmosferi i koncertu koji je trajao tijekom cijele plovidbe, odnosno oko tri sata, svjedočilo je tristotinjak putnika na redovnoj trajektnoj liniji Split - Vela Luka - rekao nam je David Sopta, predsjednik uprave Jadrolinije.