Obavijesti

Show

Komentari 6

Tom Hanks dobiva nagradu za životno djelo: 'Oduševljava nas'

Tom Hanks dobiva nagradu za životno djelo: 'Oduševljava nas'
6

Šezdesettrogodišnji glumac u filmskoj se industriji probio glumeći u filmu Veliki (Big) 1988, u kojemu je igrao mladića koji se budi u tijelu odrasle osobe. Uspješnu karijeru okrunio je nagradama Oskar i Zlatni globus

Tomu Hanksu (63), jednome od najpopularnijih holivudskih glumaca, u siječnju 2020. organizatori Zlatnoga globusa uručit će nagradu za životno djelo.

2017 Palm Springs International Film Festival Awards Gala - California

Udruga holivudskih stranih novinara (HFPA) u utorak je objavila da će se ovome glumcu i producentu uručiti počasna nagrada Cecil B. DeMille na svečanosti dodjele Zlatnih globusa na Beverly Hillsu 5. siječnja 2020.

Šezdesettrogodišnji glumac u filmskoj se industriji probio glumeći u filmu Veliki (Big) 1988., u kojemu je igrao mladića koji se budi u tijelu odrasle osobe. Uspješnu karijeru okrunio je nagradama Oskar i Zlatni globus za uloge u filmovima 'Philadelphia' i 'Forrest Gump'.

PIXSELL

- Udruga holivudskih stranih novinara s ponosom dodjeljuje nagradu Cecil B. DeMille za 2020. godinu Tomu Hanksu - rekao je predsjednik udruge Lorenzo Soria.

- Više od tri desetljeća Hanks oduševljava publiku bogatim i razigranim likovima koje smo zavoljeli i kojima se divimo. Jednako je uvjerljiv na filmskome platnu, ali i iza kamere, kao pisac, producent i redatelj. Čast nam je što ćemo Toma uvrstiti među uzore poput Opre Winfrey, Georgea Clooneya, Meryl Streep, Martina Scorsesea i Barbre Streisand - dodaje. 

PixsellHanksov najnoviji film, 'A Beautiful Day in the Neighborhood' bit će premijerno prikazan u studenome. U filmu će igrati jednog od najpoznatijih američkih voditelja dječjih emisija, Freda Rogersa.

Hanks je tijekom karijere glumio u više od 80 filmova. Nagrada Cecil B. DeMille dodjeljuje se glumcima i glumicama, redateljima i redateljicama te producentima i producenticama koji su ostavili trajan trag u filmskoj industriji.