Obavijesti

Show

Komentari 6

Tomislav i Tihomir dobili šansu i vratili se u 'Masterchef', a neki zbog toga nisu sretni: Nije fer...

Tomislav i Tihomir dobili šansu i vratili se u 'Masterchef', a neki zbog toga nisu sretni: Nije fer...
4

Željka smatra kako nije pravedno da su priliku dobili kandidati koji nisu bili toliko izloženi stresu kuhanja i eliminacija kao oni koji su izborili top mjesta, ali zadnju riječ o prolasku imao je žiri

VIDEO

Ispali natjecatelji koji su mogli i htjeli sudjelovati u borbi za povratak u MasterChef kuhinju pokazali su što znaju i mogu li svojim znanjem i vještinama ponovno osvojiti istančan ukus žirija sa svojim vrhunski pripremljenim jelima. To je uspjelo dvoje kandidata – Tomislavu Markoviću koji je ispao u posljednjem eliminacijskom izazovu i Tihomiru Bježančeviću kojeg je mjesta u showu prije nekoliko tjedana stajala buzara.

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

00:19

Povratak starih kandidata iznenadilo je top sedmorku koja je očekivala da će kuhati jela iz izazova ''kutija iznenađenja'' i ''test kreativnosti''. No, umjesto kuhanja oni su sve ovoga puta pratili s galerije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije nego su počeli s kuhanjem, Tomislav je komentirao:

- Objeručke ću prihvatiti ovu priliku da se vratim i gristi do kraja.

- Mislim da sam se vratio puno jači, punih baterija, emotivno sam stabilniji i mislim da bih danas mogao napraviti dobar posao - kazao je Tihomir.

Osam kandidata koji su pokušali osvojiti svoj povratak u show na raspolaganju su imali namirnice prethodno pripremljene u košarici – teleći kare, oradu, poriluk, češnjak, palentu, batat, mrkvu, korijen celera, ljubičasti luk, đumbir, limun, sjemenke komorača, list peršina, bijelo vino, ružmarin, mango, cherry rajčice i kiselo vrhnje. Od njih se očekivalo da skuhaju jedno jelo sa zadanim namirnicama, s tim da nisu morali koristiti sve dobivene namirnice, ali morali su skuhati vrhunsko jelo koje će ih vratiti u MasterChef kuhinju.

Povratak otpisanih: U kuhinju 'MasterChefa' vraća se osam kandidata, Frano odbio ponudu
Povratak otpisanih: U kuhinju 'MasterChefa' vraća se osam kandidata, Frano odbio ponudu

Koliko kreativni, ali i kulinarski hrabri mogu biti, pokazali su u 60 minuta koliko im je bilo na raspolaganju.

- Kuhajte tako da imate osjećaj da uvijek kasnite jer ćete tako pomicati svoje granice - savjetovao im je Melkior.

Žiri nije bio u kuhinji dok su oni kuhali kako ne bi znali tko je skuhao koje jelo, a kandidati su jelo ostavljali pod rednim brojem od jedan do osam. Žiri – Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović jela su ocijenili ocjenama od 1 do 10.

- Mislim da svi zaslužuju svoju šansu - kaže Igor Ivanović pohvalivši to što žiri ne zna koji je čiji tanjur.

- Sviđa mi se što su nam sve namirnice poznate - rekla je Maja Mandić koja se odlučila za riblje jelo, kao i većina drugih kandidata.

Samo su se Tomislav i Marija Gregurić odlučili za pripremu mesnog jela. Zvijezdana Posavec koja se sve pratila s galerije, primijetila je kako se po snalaženju u MasterChef kuhinji vidi tko je ispao među prvima, jer se upravo njima bilo teže prisjetiti gdje se nalazi koji kuharski pribor.

- Iznenadili su me kandidati s galerije. Dobila sam dojam da im je stalo da prođem i pomagali su mi u svakom trenutku - kazala je Karmen.

Tomislav napustio 'MasterChef': 'Za ispadanje krivim samo sebe, a u kući se dogodilo par ljubavi'
Tomislav napustio 'MasterChef': 'Za ispadanje krivim samo sebe, a u kući se dogodilo par ljubavi'

Željka smatra kako nije pravedno da su priliku dobili kandidati koji nisu bili toliko izloženi stresu kuhanja i eliminacija kao oni koji su izborili top mjesta, ali zadnju riječ o prolasku imao je žiri.

- Neka su nas jela iznenadila, a neka su nas razočarala - rekao je Melkior nakon kušanja svih osam kulinarskih kreacija. Najlošije rangirani tanjuru osvojio je 9 od mogućih 30 bodova i radilo se o tanjuru Marka Krznarića.

- Ljut sam i razočaran - istaknuo je Marko. Žiriju se nije svidio presnažan okus češnjaka u njegovu jelu, te nedovoljno termički obrađena rajčica.

Jednak broj ocjena - 11, imali su tanjuri Maje i Igora.

- Malo sam tužna. Kad smo došli htjela sam biti bolja - osvrnula se Maja na konačni rezultat svog jela. Stjepan je objasnio kako je žiri očekivao da se u 60 minuta napravi više od salse i ribe, što je na svom tanjuru poslužila Maja, dok su na Igorovom tanjuru primijetili nedovoljno začinjenu ribu, ali preslan pire od batata.

Vanja Agić  dobio je 13 bodova. Vizualno je njegov tanjur bio dobar, ali riba je bila presušena – primijetio je Damir. Problem na tanjuru bio je i gotovo potpuno sirov poriluk. Marijin tanjur bio je na četvrtom mjestu, a ona je time bila zadovoljna. Žiri joj je rekao kako su okusi dobri, te da jelo funkcionira. No bolja od nje bila je Karmen koja je dobila 20 bodova.

- Sve je bilo ukusno i lijepo začinjeno - komentirao je Stjepan. Jedina zamjerka na njezinom tanjuru je bila što korica od ribe nije bila hrskava.

Karmen napustila Masterchef u suzama: 'Ušla sam u show jako uplašena, ovo je Božja volja'
Karmen napustila Masterchef u suzama: 'Ušla sam u show jako uplašena, ovo je Božja volja'

Jednak broj bodova dobili su Tomislav i Tihomir - 23. Za Tihomirov tanjur žiri je kazao kako je jako lijepo prezentiran, okusi su definitivno dobri, jedino je čips mogao ispasti bolje. Najljepše meso u ovom zadatku imao je Tomislav, a prema procjeni žirija trebalo je samo poraditi na serviranju koje je bilo rustikalno.

- Svojim današnjih kuhanjem uspjeli ste ponovno ući u MasterChef kuhinju - rekao im je Stjepan.

- Vratio sam je jači nego ikad - presretan je bio Tihomir.

- Jedva čekam proslaviti natrag povratak u vilu - rekao je Tomislav. Svojom pobjedom dobili su još jednu prednost koju će im žiri uskoro otkriti.

Žiri će ostalim kandidatima koji su kuhali danas dati još jednu šansu, a jedan od njih će se vratiti u vilu, ali odluku o tome žele li sudjelovati u još jednom izazovu, ti kandidati trebaju tek donijeti. Tko će odustati, a tko se boriti dalje doznat ćemo uskoro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'