Obavijesti

Show

Komentari 14

Karmen napustila Masterchef u suzama: 'Ušla sam u show jako uplašena, ovo je Božja volja'

Karmen napustila Masterchef u suzama: 'Ušla sam u show jako uplašena, ovo je Božja volja'
3

Mogla sam bolje, ali nisam. Očito je neki razlog zašto nisam. Valjda Božja volja. Nije sve u životu kako si sam zamisliš, ispričala je Karmen

Kompleksan kulinarski zadatak u kojem su natjecatelji morali replicirati recept za hobotnicu, bio je odlučujući za Karmen Jurčić, kandidatkinju MasterChefa koja je uspjela izboriti svoje mjesto u top devet najboljih natjecatelja ove sezone, ali sada odlazi doma.

POGLEDAJTE VIDEO: 

VIDEO

''Nisam do sada nikada radila s hobotnicom, nisam ni njezin ljubitelj'', komentirala je Karmen kada su natjecatelji u eliminacijskom izazovu čuli koje će jelo morati pripremiti. No, kad se približila tanjuru na kojem je kreativno bilo posloženo jelo s hobotnicom, bila je oduševljena.  ''Okusi su fenomenalni'', kazala je Karmen nakon što je jelo probala. S njom su u posljednjem eliminacijskom izazovu sudjelovali još i Tomislav Marković i Ema Baniček te su morali replicirati krak hobotnice u tempuri, aromatiziran dimljenom crvenom paprikom, okruglice od hobotnice, umak od paprike, majonezu od rikole, čips od češnjaka i ragu.

Iako su sami kandidati predvidjeli da će za izradu ovog jela dobiti između 30 i 40 minuta, na raspolaganju su imali 60 minuta. ''Ovoga puta pomoći s galerije nema. Kuhate samo vi'', rekao im je Stjepan predstavljajući pravila eliminacijskog izazova. I ovoga puta zeko kojeg je donijela Željka bio je na galeriji kao podrška kandidatima. ''Zeko je naša podrška za sve kandidate. Da nema zeke svi bi bili tužni. On pruža puno ljubavi i pažnje, a sada je tu kao podrška Karmen'', objasnila je Željka.

Prvo što su natjecatelji u eliminacijskom izazovu počeli raditi je majoneza, što je žiri smatrao potpuno pogrešno. Tomislav ju je odlučio raditi ručno. ''Malo sam si zakomplicirao stvari. Majoneza se mogla brže odraditi na mikser. Nisam htio na taj način, nego na starinski zbog teksture i da stoji prilikom serviranja'', objasnio je, a imao je i pravo jer se upravo njegova majoneza zbog načina na koji ju je odlučio raditi, najviše svidjela žiriju.

Chef Damir iz 'Masterchefa' za 24sata: Da nisam kuhar, bio bih vojnik, a doma kuha supruga
Chef Damir iz 'Masterchefa' za 24sata: Da nisam kuhar, bio bih vojnik, a doma kuha supruga

Ema se također prvo fokusirala potpuno na majonezu, a onda je zaključila da je uz izradu majoneze trebala raditi još neke komponente za tanjur te da je na nju potrošila najviše vremena

''Konkurencija je velika, prvo jer je Tomislav jako dobar u svemu, a drugo jer Karmen je genijalna, samo ona ne kuži koliko je genijalna'', smatra Ema.

Karmen je dovršavala svoj tanjur najduže od svih, sve do zadnje sekunde te nije na njega stigla staviti čips od češnjaka. Kada je žiri proglasio kraj, Karmen svjesna toga da nije stigla napraviti sve što se tražilo, ali i nezadovoljna okusima svoga jela, je zaplakala. ''Bila sam razočarana, imala sam određene ciljeve u glavi i onda se dogodi ovo. Puno toga bih htjela popraviti i vratiti vrijeme i početi drugačije. Mogla sam bolje, ali nisam. Očito je neki razlog zašto nisam. Valjda Božja volja. Nije sve u životu kako si sam zamisliš'', rekla je Karmen.

Nakon što je predala svoje jelo žiriju, Ema je istaknula kako smatra da je stavila previše lješnjaka pa misli da će njihov okus prevladati. ''Mislim da je vizura tanjura dobra, a okusi su 'li-la'. Ne kažem da sam loše napravila, ali da sam mogla bolje - jesam'', kazala je Ema. Žiri je primijetio da joj je umak svjetliji nego na originalnom tanjuru, pogriješila je poziciju majoneze na tanjuru, a i komadi komorača su preveliki. ''Grešaka ima, ali je ukusno'', zaključili su.

Na upit žirija što bi htjela promijeniti kad bi to mogla, Karmen ističe kako ne bi dala da je iz takta izbaci majoneza za koju joj je trebalo previše vremena. I Karmen je pogriješila vizualni dio, ali boje na njezinom tanjuru su se na oko svidjele žiriju. S okusom je bilo nešto drugačije. Više je komponenti na njezinom tanjuru okusom podbacio, ali najviše majoneza koja je bila previše kisela.

Gdje su sad i što rade pobjednici 'MasterChefa'? Samo jedan je nastavio kulinarsku karijeru
Gdje su sad i što rade pobjednici 'MasterChefa'? Samo jedan je nastavio kulinarsku karijeru

Žiri im je svima troje spočitao ragu kojeg nitko od njih nije dobro napravio te su svi imali problem s majonezom. Najbolje jelo, prema procjeni žirija imao je Tomislav. Njegovo jelo izgledom je bilo najsličnije, a nedostajao mu je samo lješnjak, ''Sretan sam, presretan što sam i dalje u showu'', kazao je Tomislav.

Najlošije jelo napravila je Karmen za koju je ovo bilo posljednje kuhanje u showu. ''Ušla sam u MasterChef s puno neznanja, a izlazim s puno znanja. Ušla sam sama, a izlazim s puno prijatelja. Ušla sam uplašena i izlazim sretna, vesela, puna samopouzdanja i spremna za sve ono što me čeka'', kaže Karmen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
VIDEO Lepa Brena izašla je iz bolnice: Evo tko je došao po nju
NAKON LOMA NOGE

VIDEO Lepa Brena izašla je iz bolnice: Evo tko je došao po nju

Lepa Brena je na trećem koncertu u Areni Zagreb slomila nogu. Nastup je odradila do kraja pa otišla u bolnicu gdje su je i operirali. U srijedu su je iz bolnice i otpustili, a kako navodi Blic, do auta su je spustili u kolicima. Po nju je došao dugogodišnji član njenog benda Zoran Kiki Caušević
Kako je Brena mogla nastupati sa slomljenom nogom? Ortoped nam objasnio: 'Itekako moguće'
KONCERT ODRADILA DO KRAJA

Kako je Brena mogla nastupati sa slomljenom nogom? Ortoped nam objasnio: 'Itekako moguće'

Ugledni hrvatski ortoped objasnio je za 24sata kako je Lepa Brena mogla nastaviti koncert nakon što loma noge, ali i koje su posljedice toga što odmah nije otišla doktoru...