Obavijesti

Show

Komentari 1

Tomislavu Špičeku se osušila usta od ponavljanja recepta

Tomislavu Špičeku se osušila usta od ponavljanja recepta
7

Špiček će postupak kuhanja svakog jela ponavljati kao papagaj, svakom paru zasebno. U jednom će trenutku i sam shvatiti da su mu se usta osušila od toliko pričanja

VIDEO

Pet najboljih parova kuhara amatera showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' ušlo je u posljednju fazu natjecanja u kojoj će im članovi žirija postati učitelji. Mentorski tjedan otvara alfa i omega showa, Tomislav Špiček, prema čijim će naputcima natjecatelji večeras kuhati. S obzirom da natjecatelji nemaju ispisane recepte za mentorov omiljeni zagorski ručak, Špiček će im detaljno objašnjavati svaki korak pripreme. Od silnog ponavljanja jedne te iste stvari će mu se čak i usta osušiti.

- Recepti su jednostavni, nisu komplicirani za raditi. Ali, neke stvari volim da se naprave onako kako ja velim! - reći će Špiček natjecateljima još na samom početku kuhanja. Od njih će večeras tražiti jelovnik od dva slijeda jela, koji će kuhati prema njegovim pravilima. Ona možda ne zvuče komplicirano, no natjecatelji su dosad pokazali da najviše griješe upravo na jednostavnim jelima. Svakako će se trebati organizirati jer za pripremu klasičnog zagorskog ručka: juhe od poriluka i ječma, piceka 'v rajngli' s paprikom i lukom, krumpira na kockice i zelja na salatu, natjecatelji imaju samo 60 minuta na raspolaganju.

Za početak će Špiček svima objašnjavati kako piceka pravilno rasjeći na osamnaest dijelova, točnije na batak, karabatak, krilo, tri komada bijeloga i tri komada tamnog mesa (hrbta) i to s obje strane piceka. Ova jednadžba stvarat će problem skoro svim natjecateljima. Dok će negdje nedostajati koji komad mesa, kod pojedinih će se parova naći i isfiletirani dijelovi, iako će Špiček nekoliko puta naglašavati da se 'kosti ne diraju'.

Uz piceka treba poslužiti i krumpir izrezan na kockice veličine nokta, a koji se priprema zasebno u tavi sa svinjskom masti i malo vode. Osim glavnog jela, treba se skuhati i juha od poriluka i ječma, te tanko narezati crveni kupus za salatu. Špiček će postupak kuhanja svakog jela ponavljati kao papagaj, svakom natjecateljskom paru zasebno. U jednom će trenutku i sam shvatiti da su mu se usta jednostavno osušila od toliko pričanja.

Tko će biti pravi štreber na Špičekovom predavanju, a tko se neće baš proslaviti zagorskim ručkom? Odgovore ćemo doznati već večeras, u novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj'“, u 20 sati na RTL-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine