Obavijesti

Show

Komentari 26

Toni ispao na pitanju za 64.000 kuna: 'Ovo je jedno od lakših'

Toni ispao na pitanju za 64.000 kuna: 'Ovo je jedno od lakših'
5

Na pitanju: 'Gdje se nalazi Schrödingerova mačka?', ponuđeni odgovori su bili u čizmi, krošnji, kutiji ili vreći, ali Splićanin nije znao. Znalac iz studija mu je rekao da je ovo jedno od lakših pitanja za 64.000 kuna

VIDEO

U novoj epizodi kviza 'Tko želi biti milijunaš?' prvi je znanje pokazao student FER-a Borna Berta, koji je već u prethodnoj epizodi došao do praga od 16.000 kuna. Pitanje za 32.000 kuna glasilo je: 'Ako je šahovskoj ploči polje H6 crno, koje je polje bijelo?'. Ponuđeni odgovori bili su A3, B2, C4 i D6. Borna se mučio kako bi došao do odgovora, ali naposljetku je pogodio - C4. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tarik napustio Potjeru i vratio se Milijunašu

Pokretanje videa...

01:01

Pitanje za 64.000 kuna bilo je: 'Između kojih dviju država Mura nije granična rijeka?'. Ponuđeni odgovori bili su između Mađarske i Austrije, Austrije i Slovenije, Slovenije i Hrvatske te Hrvatske i Mađarske. Borna na to pitanje nije znao odgovor te je napustio natjecanje s 32.000 kuna.

U prvom najbržem prstu ove epizode najbolja je bila Sinjanka Nina Marendić (21). Natjecatelji su morali kronološki poredati suvremene države prema datumu proglašenja njihove neovisnosti. Države koje su bile 'u igri' su Hrvatska, SAD, Kosovo i Južni Sudan. Na prvih pet pitanja odgovorila je bez problema. 

Zapela je na šestom pitanju, koje je glasilo: 'Koji cestovni tunel zasad ima samo jednu tunelsku cijev?'. Ponuđeni odgovori su bili Tuhobić, Sveti Rok, Mala Kapela i Učka. Nina je iskoristila džokera zovi te pitala oca za pomoć. Otac nije bio siguran i ponudio je odgovor Učka, ali je Nina odlučila pitati znalce u studiju. Uz pomoć dva džokera ponudila je točan odgovor - Učka. 

Sjećate se Branimira iz Potjere? Sada je oduševio u 'Milijunašu'
Sjećate se Branimira iz Potjere? Sada je oduševio u 'Milijunašu'

Iduće pitanje bilo je: 'U kojem filmu pripadnici bande ljudima kradu tajne upadajući im u snove?', a ponuđeni odgovori bili su Početak, Zaplet, Rasplet i Kraj. Marendić je 'kao iz topa' odgovorila 'Početak'. Osmo po redu je bilo sportsko pitanje: 'S koliko ukupno odigranih gemova teniski set nikako ne može završiti?'. Ponuđeni odgovorili bili su: s deset, jedanaest, dvanaest ili jedanaest, a Nina je iskoristila džoker pola-pola. Nina nije uspjela točno odgovoriti te je napustila kviz. 

Uslijedio je još jedan najbrži prst u kojem je zadatak bio poredati dijelove dana od 'dobrog jutra' do 'lake noći'. Najbrži u tome bio je Splićanin Toni Jurišić Sokić. Prvih pet pitanja Toni je odgovorio bez puno premišljanja. 

Šesto pitanje glasilo je: 'Što su zapravo peta, mamuza i prsti talijanske čizme?', a ponuđeni odgovori bili su vulkani, poluotoci, delte i jezera. No ni tu Toni nije naišao na probleme i točno je odgovorio da je riječ o poluotocima. Sljedeće pitanje bilo je: 'Koje životinje izvuku deblji kraj na kraju svake epizode Asterixa?'. Toni je točno odgovorio - veprovi. 

Osmo pitanje bilo je: 'Koji je Smogovac nastupio u Kviskoteci i pobijedio?', a ponuđeni odgovori bili su Kumpić, Mazalo, Nosonja i Flek. Tu je Splićanin iskoristio džoker zovi, koji mu je ponudio odgovor Mazalo. Toni je ipak još pitao znalca te je točno odgovorio - Nosonja. 

Iduće pitanje bilo je: 'Kojom bojom sjaji forenzičarima dragi spoj luminol nakon što reagira uz prisutnost željeza iz hemoglobina?'. Na ovom je pitanju Toni iskoristio treći džoker te točno odgovorio - plavom. Pitanje za 32.000 kune glasilo je: 'Kolika je dužina Maratona lađa koji su aktualni pobjednici preveslali za 2 sata i 4 minute?'.  Odgovori su bili: 11,5 km, 22,5 km, 32,5 km i 42,5 km. Točno je odgovorio - 22,5 km.

Toni je ispao na pitanju: 'Gdje se nalazi Schrödingerova mačka?'. Ponuđeni odgovori su bili u čizmi, krošnji, kutiji ili vreći.

- Ovo je jedno od lakših pitanja za 64.000 kuna - rekao je znalac, nakon što je Toni ponudio netočan odgovor. Točan odgovor je u kutiji. 

POGLEDAJTE 2. EPIZODU 'FIRME': Ono kad je kolegica bivša manekenka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...