Obavijesti

Show

Komentari 28

Travolta je trebao biti Forrest Gump, a Sean Connery Gandalf

Travolta je trebao biti Forrest Gump, a Sean Connery Gandalf
14

Osim što je Travolta odbio ulogu Forresta Gumpa koja je Tomu Hanksu donijela Oscara, Richardu Gereu prepustio je 'Američkog žigola' te ulogu u mjuziklu 'Chicagu'

VIDEO

Jim Carrey je umjesto Johnnyja Deppa trebao glumiti čak dvije uloge, Edvarda Škarorukog, ali i gusara Jacka Sparrowa, dok je Indianu Jonesa trebala glumiti zvijezda serije 'Magnum P.I'. Tom Selleck, a ne Harrison Ford. No ono što redatelji i glumci priželjkuju, a kako se odigra stvarnost često se razlikuje.

- Indijanci bi trebali glumiti Indijance, a Talijani Talijane – rekao je Jack Nicholson nakon što je odbio ulogu Michaela Corleonea u kultnom filmu 'Kum'. I danas tvrdi da nikada nije požalio.

Corleonea je na kraju glumio Al Pacino koji je također odbio neke danas poznate uloge. Bio je prvi na popisu liste želja redatelja Georga Lucasa za lik Hana Soloa u 'Ratovima Zvijezda'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pacino je ulogu odbio u startu jer, kaže, nije razumio scenarij. 'Nerazumljivi' scenariji ponuđeni su još nekim njegovim kolegama pa je tako Sean Connery odbio ulogu čarobnjaka Gandalfa u 'Gospodaru prstenova' jer, kaže, ništa nije razumio o čemu taj Tolkien piše.

- Nije mi žao što nisam glumio Nea u 'Matrixu', scenarij je bio potpuno nejasan i bio sam siguran da će projekt propasti – rekao je Will Smith kojeg je onda zamijenio Keanu Reeves.

Legendarne likove Georga Lucasa mahom utjelovljuje glumac Harrison Ford kojeg Lucas nikako nije htio angažirati. Sa njime je surađivao na filmu 'Američki grafiti' pa je za Hanom Solom nakon Pacinove odbijenice dugo tragao. U jednom je trenutku pregovarao i s Christopherom Walkenom, no na kraju je uloga pripala Harrisonu.

Iz istih razloga nije htio da Ford glumi Indianu Jonesa no Tom Selleck je bio vezan ugovorom uz snimanje serije 'Magnum P.I.'. Lucas je Fordu dopustio da asistira drugim glumcima na svim audicijama i na kraju mu, ponovno, dodjelio ulogu. Sellecku se zbog štrajka scenarista snimanje serije na kraju pomaknulo za šest mjeseci što znači da bi stigao snimiti 'Indianu'.

- Nikad to nisam prežalio. Dođe mi da poludim kad se toga sjetim – kaže glumac i danas. Amerikanac Burt Reynolds odbio je biti nasljednik Seana Conneryja kao James Bond jer je, kaže, vjerovao da ga mora glumiti Britanac.

Kralj loših odluka je John Travolta koji je glatko odbio ulogu Forresta Gumpa koja je Tom Hanksu donijela Oscara. Prepustio je i 'Američkog žigola' i mjuzikl 'Chicago' kolegi Richardu Gereu.

Da je bilo po redateljevom film 'Kad jaganjci utihnu' izgledao bi sasvim drugačije. Glavne su uloge, umjesto Anthonyju Hopkinsu i Jodie Foster, bile ponuđene Michelle Pfeiffer i Jeremyju Ironsu koji su ih odbili jer ih je oboje od scenarija 'hvatala jeza'.

Poslije sportske karijere, a prije zatvora, O.J. Simpsonu ponuđena je uloga terminatora koju je kasnije preuzeo Arnold Schwarzenegger, a jednako mišićavi Sylvester Stallone trebao je biti detektiv Axel Foley u komediji 'Policajac s Beverly Hillsa', međutim nisu mu ležale humoristične uloge. Zamjenio ga je Eddie Murphy

- Moja publika mrzila bi me kao časnu – rekla je Bette Midler koju je redatelj silno htio za film 'Redovnice nastupaju', a onda je u zadnji čas 'uletila' Whoopi Goldberg, a fatalnu spisateljicu iz 'Sirovih strasti' trebala je glumiti Kim Basinger, a ne Sharon Stone.

Crvenokosi glumac Eric Stoltz već je tjednima snimao 'Povratak u budućnost' kad su se on i redatelj Zemeckis složili da naprosto nije za tu ulogu, te ga je zamijenio mlađahni Michael J. Fox.

I 'Titanic' bi izgledao sasvim drugačije da je umjesto DiCapria u filmu bio redateljev prvi izbor, glumac Matthew McCounaghey, a ni Kate Winslet možda ne bi toliko dugo čekala na Oscara da nije odbila ulogu u filmu 'Zaljubljeni Shakespeare' u kojem ju je zamijenila Gwyneth Paltrow.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode