Obavijesti

Show

Komentari 26

'Trio fantastico': Ibrica Jusić & pas Bond, a sad & mačak Kiki

'Trio fantastico': Ibrica Jusić & pas Bond, a sad  & mačak Kiki
3

PRIJATELJ ŽIVOTINJA Kantautor od 1971. godine ne živi bez psa. Zbog njih se čak okrenuo zdravoj prehrani, a svojim ljubimcima svaki dan kuha isključivo povrće

VIDEO

Ibrica kaže kako su mu pas i mačka najbolji prijatelji i terapeuti. Iako je poznat po tome da na pozornicu izlazi sa svojim psima, mačak Kiki, dodaje, nikad neće imati tu čast. Dok on pjeva, Kiki spava u hotelu.

- Mislim da bi nas na pozornici onda ipak bilo previše. Pas je naučen da sjedi dok ja pjevam, ali mačka je ipak prevrtljiva - smije se Ibrica Jusić.

Prije Bonda i Kikija Dubrovčanin je imao belgijskog ovčara. Belgijac Vagabondo s Ibricom je proveo 15 godina. Kupio ga je 1971. godine u Francuskoj.

- Tada je najvjerojatnije bio prvi belgijski ovčar na Balkanu pa su svi mislili da je mješanac vuka i lisice. Odmalena je bio uz mene i odmah se naviknuo na pozornicu - kaže Ibrica. Nakon njega udomio je mješanca newfoundlanda i škotskog ovčara Oskara, koji je doživio 11 godina. Pronašao ga je na cesti u Ljubljani dok se vraćao iz Francuske.

- Obišao sam s njim grad misleći da ćemo naći vlasnike. Odveo sam ga u Zagreb, a dvije godine poslije smo Oskar i ja gostovali na slovenskoj televiziji. Nakon emisije javili su se vlasnici koji su ga prepoznali. Iako mi je bilo teško, htio sam ga vratiti. Ali darovali su mi psa, a ja sam im dvije godine poslije darovao Oskarovo štene - prisjetio se Jusić.

Nakon Oskara imao je škotskog ovčara Arčibalda koji je živio 15 godina. Zbog njega se okrenuo zdravoj prehrani pa mu je svaki dan kuhao povrće, koje je Arči jednostavno obožavao.

- Ljudi često poslije gubitka psa kažu nikad više ne želeći se ponovno vezati. Ali najbolje je odmah uzeti novoga ljubimca - savjetuje Ibrica.

Sadašnji pratitelj Bond stigao je iz Padove. Ime je dobio po Ibričinu prvom psu Vagabondu.

- Mačka Kikija sam udomio jer sam htio da moj pas ima prijatelja. Kako sam svaki dan izlazio s Bondom, mačak je bio ljutit, pa sam i njega počeo šetati na uzici. Na dan s Kikijem prijeđem jedan kilometar jer se brzo umori, dok s Bondom šećem i do osam kilometara na dan - hvali se kantautor. Ibrica Jusić (69) isprva se brinuo kako će pas prihvatiti mačka s ceste, ali odmah su se sprijateljili. Dubrovčanin kaže kako su se brzo naviknuli jedno na drugo pa danas svugdje idu zajedno. Dodaje kako ih najviše voli gledati kad se igraju kod kuće.

- Ugasim televizor, uzmem gitaru i zasviram, a srce mi je onda veliko poput kuće - hvali se dubrovački pjevač.

Bond i Kiki, kaže, dijele s njim njegove dobre i loše trenutke. Kad putuju, Bond sjedi vezan na suvozačkome mjestu, a mačak hoda u automobilu, u kojem ima i svoju posudu s pijeskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin