Obavijesti

Show

Komentari 21

Troškovi vjenčanja: Koliko su Kim i Kanye dali za proslavu?

Troškovi vjenčanja: Koliko su  Kim i Kanye dali za proslavu?
8

Samo Kimina Givenchy vjenčanica stajala je 2,7 milijuna kuna. Isto su procijenjeni i troškovi smještaja gostiju. Svima je bio osiguran prijevoz, kao i frizura te šminka

VIDEO

Sad kad je cijela priča o raskošnom vjenčanju privedena svom kraju, mnogi se pitaju koliko su Kim Kardashian (33) i Kanye West (36) zapravo potrošili na sav luksuz koji su priuštili sebi, svojoj obitelji i svim gostima. Strani mediji tijekom vikenda pisali su o brojci od 600 gostiju, no prema zadnjim informacijama navodi se da je ipak bilo njih samo 200. 

Vrhunski smještaj

Gosti su u Parizu, u koji su počeli dolaziti oko 19. svibnja, bili smješteni u hotelu George V. s pet zvjezdica. Luksuzni hotel nudi sobe s najnižom cijenom noćenja od 750 dolara. Kad su stigli u Firencu, boravili su u hotelu St. Regis i Four Seasons. Oba hotela nude sobe za 885 dolara. Ako se to pomnoži s 200 gostiju, koji su prisustvovali samoj ceremoniji vjenčanja, cijena samo hotelskog smještaja iznosila bi više od pola milijuna dolara, to jest 2,7 milijuna kuna.  Obitelj Kardashian u Firenci je boravila u luksuznoj vili San Michelle gdje je cijena noćenja 1800 dolara (9900 kuna). 

Večera u Versaillesu prije vjenčanja u Firenci

Između ostalog, mladenka i njezine najbliže prijateljice uživale su u večeri u Hotelu Costes koji se ubraja među najbolje restorane u Parizu. Cijena menija kreće se oko 190 dolara pa časopis People samu večeru procjenjuje na 4100 dolara (22.550 kuna). Na večeri u Versaillesu pjevala je Lana Del Rey za koju je Kanye izdvojio čak 15,4 milijuna kuna. 

Privatni prijevoz

Da bi prevezli svoje goste sa svečanosti u Parizu na vjenčanje u Firencu, Kanye i Kim imali su na raspolaganju dva privatna zrakoplova. Kad su se našli na tlu dočekalo ih je od 45 do 50 automobila i kombija koji su ih vozili od zračne luke do smještaja i natrag. Automobile su unajmili za 70 tisuća dolara (385.000). 

Frizura i šminka za sve

Mladenci su svojim gostima priuštili frizuru i šminkanje. Usluge stilistice i vizažistice Allison Depriestre po osobi koštaju 380 dolara. Za 200 najbližih uzvanika riječ je o trošku od 65 tisuća dolara (357 tisuća kuna).

Mjesto vjenčanja

Par je zavjete izmijenio na tvrđavi Belvedere. Za njezin najam par je izdvojio 409 tisuća dolara (2,2 milijuna kuna), a riječ je o cijeni bez nadogradnje, rasvjete i izgradnje ostalih potrebnih detalja za velika natjecanja. 

Rijetko cvijeće 

Kim i Kanye ništa nisu prepustili slučaju. Sve je bilo ukrašeno bijelim ružama i gardenijama koje su naručene u Parizu i Belgiji, a gosti su uživali i u mirisu cvijeta tuberoza koji je porijeklom iz Afrike. Ukupni troškovi za cvijeće procijenjeni su na 136.000 dolara (748 tisuća kuna).  

Hrana

Za vjenčani meni zaslužni su top kuhari Annie Feolde i njezin suprug Giorgio Pinchiorri koji imaju svoju catering tvrtku Galateo. Posjeduju i svoj restoran gdje je cijena špageta oko 100 dolara. Svadbeni meni vjerojatno prelazi nekoliko desetaka tisuća dolara. Za desert se jela torta duga dva metra. 

Odjeća

Kim je nosila Givenchy vjenčanicu koju je dizajnirao njezin prijatelj Riccardo Tisci. Cijena haljine procjenjuje se na 500 tisuća dolara (2,7 milijuna kuna). Njezina kćerkica North nosila je bijelu haljinicu istog dizajnera. 

Oni koji su prisustvovali ovoj paradi kiča i više su nego zadovoljni viđenim i doživljenim. 

- Kanye je stvarno iskazao svoju ljubav prema Kim - napisala je nakon vjenčanja Malika Haqq, obiteljska prijateljica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti