Obavijesti

Show

Komentari 21

Tuđmanu je dala srebrni sjaj, a Kolinda joj je dobra prijateljica

Tuđmanu je dala srebrni sjaj, a Kolinda joj je dobra prijateljica
7

ŽIVOTNA PRIČA RENATE VINŠEK U njezin kultni salon Renata nema tko nije išao od poznatih i slavnih. Frizirala je Severinu, Jelenu Rozgu, Indiru Levak, Terezu Kesoviju, Lepu Brenu i mnoge druge

VIDEO

Kao rođenu Zagrepčanku zvali su me na većinu evenata. Danas se to zove posvuduša. Išla sam na premijere predstava, izložbe... Pazila sam koji tip klijentele se stvara od početka. Kao što se u kafićima točno zna gdje tko ide. Tako se znalo da u moj salon idu pjevačice, glumice, liječnice, poslovne žene i političarke, kaže nam Renata Vinšek (57).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

U njezin kultni salon Renata u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici nema tko nije išao od poznatih i slavnih. Frizirala je Severinu, Jelenu Rozgu, Indiru Levak, Terezu Kesoviju, Lepu Brenu, Vlatku Pokos, pokojne Dolores Lambašu i Enu Begović, a sad i, kako kaže, obožavanu Lanu Radeljak.

Sa zvijezdama se i privatno družila u njezinoj vikendici na Pagu, gdje su dolazili Giulianno, Zuhra, Suzy Josipović... U njezin salon išao je i Franjo Tuđman, a sad i Kolinda Grabar Kitarović.

Zlatne ruke: U svom salonu doznavala je mnoge tajne

- Što se tiče predsjednika, mislim da sam bila izabrana zbog dobrog rada te su me vjerojatno provjerile i službe osiguranja. Kod njega nije mogao ići bilo tko, netko tko je kažnjavan i netko tko ne radi dobro.

Pozvao me je tadašnji predstojnik ureda Šarinić i rekao: ‘Gospođo Renata, hoćete li doći gore u ured’. Došla sam s fotoaparatom. Kaže meni Zdravka Bušić: ‘Ajde Renata, gdje vam je pribor’.

- Isuse Bože, kažem ja, nemam pribor. Sve sam zaboravila od uzbuđenja, bitno da sam ponijela fotoaparat, a imala sam dvadeset minuta za šišanje jer je imao sastanak. Brže bolje sam nazad išla po pribor - kaže nam Renata.

Predsjedniku je Renata promijenila imidž. To je napravila postupno jer, kaže, nagle promjene nisu bile dopuštene. Nagovorila ga je i da promijeni okvire naočala koji su bili debeli.

- Kosu je uređivao kremom, a bila je sijedo-žućkasta. Prvo sam mu predložila da je malo skratimo, a onda sam je obojila silver šamponom. Izgledao je kao Bill Clinton - kaže Vinšek.

Renatin frizerski salon zbog slavnih klijenata oduvijek opsjedaju paparazzi. 

- Nalijepili bi se na staklo salona. Isto je bilo kad je dolazila i Severina. Kao i sad kad dolazi predsjednica Kolinda Grabar Kitarović - kaže Vinšek. Njih dvije veže dugogodišnje prijateljstvo. 

- Mi nemamo suradnju. Mi smo prijateljice. Ona mi je jedna od dražih klijentica. Za predsjednicu bih napravila svašta. Mislim da bih se mogla baciti za nju koliko je volim – kaže Renata. Pokojnu glumicu Enu Begović isto je obožavala. 

- Bila je tako samozatajna i divna. Obožavala sam njezinu kosu. Kad bi došla u salon, stavila bi novine ispred lica. Bila bi neprepoznatljiva sve dok se ne bi dignula sa stolca. Tad bi zabljesnula prekrasnom kosom i osobnošću - prisjeća se frizerka.

Otvorena: Seve je došla u salon nakon onog nesretnog filma

Suradnja sa Severinom prekinula se, kaže, jer više nije mogla pratiti njezinu mašineriju koja je uključivala cjelodnevne angažmane.

- Mene samo ljudi nazovu i tu se stvore. Ona je došla u salon nakon onog nesretnog filma. Mi smo to prihvatili - kaže Vinšek. Prije nekoliko godina pričalo se da su se posvađale u salonu i da ju je Renata izbacila. 

- Ja sam oduvijek bila profesionalka i mislim da nije zgodno prepričavati neke priče - kaže Zagrepčanka.

Prva je doznala da će Sanja Doležal, koja je išla kod nje u salon, pjevati u Novim fosilima. To joj je pjevačica šapnula na uho, a to, kaže Renata, nikad neće zaboraviti koliko je bila sretna. Giulianna je nagovorila da ošiša svoje duge uvojke. Bilo je slučajeva kad su se u njezinu salonu znali i “pohvatati”. Tako su se ondje svojedobno izvrijeđale pjevačica i glumica.

Dolazile su joj žene i ljubavnice

Šokirana Renata morala ih je razdvajati. Bilo je slučajeva kad su u salon dolazile supruga i ljubavnica poznatog muškarca. Supruga je tražila da ima istu frizuru kao ljubavnica.

Njezina karijera započela je prije 40 godina. Završila je srednju frizersku školu u Savskoj. Bila je odličan đak i nije morala polagati maturalni ispit. Kasnije su se redala priznanja. Renata je pala šesti razred zbog, priča, strogog razrednika koji je nije volio jer je na uniformi nosila grb grada Zagreba.

- To je bilo tragično za mojeg oca. Ja sam iz radničke obitelji. Moji roditelji radili su u tvornici Pobjeda. Nova razrednica je rekla mojim roditeljima: ‘Znate, ona nije za gimnaziju, ona je za zanat’. No svako zlo za neko dobro.

Moja strina Marija imala je salon na Trešnjevci. Već tad je vozila Škodu. Ja sam je gledala i rekla ocu da hoću u frizersku školu - kaže Renata. Salon u Frankopanskoj, otkupila je od prijašnje vlasnice. Imala je 22 godine. Kasnije je otvorila jedan u Horvaćanskoj i onda u Baruna Trenka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu