Show

Komentari 0

Tuga na beogradskom groblju: Oprostili su se od Nede Arnerić

Tuga na beogradskom groblju: Oprostili su se od Nede Arnerić

Okupilo se oko 150 prijatelja, kolega i članova obitelji. Na posljednji ispraćaj je došla glumica Anica Dobra koja nije mogla zadržati suze. Među prisutnima bili su i Miki Manojlović, Dubravko Jovanović...

Glumica Neda Arnerić preminula je 10. siječnja u 67. godini, a danas poslijepodne su se od nje na beogradskom Novom groblju oprostili njeni najbliži. Okupilo se oko 150 prijatelja, kolega i članova obitelji.

Na posljednji ispraćaj je došla i glumica Anica Dobra (56), koja nije mogla zadržati suze. Među prisutnima bili su i Miki Manojlović, Dubravko Jovanović, Bane Trifunović... 

POGLEDAJTE VIDEO:

Brat Predrag neutješno je plakao, a on ju je, podsjetimo, i pronašao u beogradskom stanu na Vračaru. Urna s njezinim posmrtnim ostacima bit će položena u Aleji zaslužnih građana.
 

Posljednja želja preminule glumice bila je da bude pokopana u krugu obitelji i prijatelja, a tražila je i da bude kremirana te pokopana na Novom groblju u Beogradu pored najveće ljubavi svog života, Milorada Mešterovića. U glumačke vode 'bacila' se već kao školarka i kasnije imala zavidnu glumačku karijeru.  

   

Trilogiju 'San', 'Jutro' i 'Dan' snimala je s 13 godina zbog čega je morala izostajati iz škole, a prije odlaska na ljetne praznike morala je polagati razredne ispite. Na Akademiju, smjer gluma, upisala se sa 16 godina, nakon što je položila srednjoškolske ispite razlike. 

Ubrzo su počele stizati ponude iz inozemstva, no Neda se nije odselila zbog mladenačke ljubavi i roditelja. Sedamdesetih je igrala u kultnim filmovima, američkom 'Shaft in Africa' i Delićevu djelu 'Sutjeska'.

Odigrala je više od sto filmskih uloga i desetke kazališnih. Davne 1967. godine osvojila je Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, a poslije je još dvaput dobila to priznanje.

Najčitaniji članci