Obavijesti

Show

Komentari 0

Turneja: 'Sirena i Viktorija’ će proputovati cijelu Hrvatsku...

Turneja: 'Sirena i Viktorija’ će proputovati cijelu Hrvatsku...
13

U tom sudaru potpuno nespojivih svjetova ima puno nesporazuma i različitih osjećaja, od mržnje i ljubomore do prezira, no na kraju se ipak, bez obzira na razlike, njih dvije povezuju u neku vrstu prijateljstva

VIDEO

Teatar Rugantino kreće na veliku turneju 'Od brnjice do zvijezde'. Prvo gostovanje s predstavom 'Sirena i Viktorija' bit će u Metkoviću 10. srpnja, a slijede Brač, Vis, Makarska, Ploče, Benkovac... Raskošna je to ruska komedija zabune Aleksandra Galina. Bogatašica Sirena svojoj učiteljici i razvedenoj prijateljici u oglasniku naruči pastuha. Kako voli popiti, vidjela je krivi oglas i umjesto pastuha došao je znanstvenik koji preživljava šišajući isključivo foksterijere... U predstavi glume Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary.

 

Pokretanje videa...

02:44

- Sirena mi je došla kao Božji dar, kao veliki i nenadani poklon koji se meni glumici dogodio. Eto, naprosto mi se dogodila putem, onako slučajno, jer me je glumica kojoj sam ulogu prvo ponudila iz nekih svojih razloga odbila. Hvala i njoj i slučaju na ovoj sretnoj završnici, na ogromnom i sve većem užitku koji prati svaku našu izvedbu, od premijere do danas. Naravno da taj sočni scenski vrtuljak ne bi dobio vjetar u leđa bez inspirativnih partnera, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja, i... naravno – publike čija me podrška posebno grije i nadahnjuje - kaže Gordana i nastavlja: 

- Iako Sirena nije osoba čiji bi nam životopis baš trebao biti inspiracija, ona je publici očito draga. I to baš takva kakva je, raskalašena i nespretna, iskrena, ali i opasna novopečena bogatašica koja, kako je to oduvijek zapisano, samo želi malo ljubavi. A Sirena ju je prepoznala jedne moskovske večeri kad joj se ukazao Kostja, naš pastuh i znanstvenik, odnosno netko koga je poželjela zvati svojom ljubavi.

Gordana Gadžić: Sin Filip viče na mene kada zaboravim tekst
Gordana Gadžić: Sin Filip viče na mene kada zaboravim tekst

Ova moskovska post-tranzicijska priča odlično zabavlja publiku, koja se tijekom izvedbe ne prestaje smijati. S druge strane, šalje snažnu poruku o usamljenosti i potrebi za ljubavlju koja još jednom tjera na razmišljanje što je ono zbog čega vrijedi živjeti.

- S Viktorijom je lako suosjećati, i lako ju je prepoznati u sebi i drugima. Ona je unatoč svom lijepom i pobjedonosnom imenu, tipična gubitnica na svim planovima. Ostala je bez posla zbog izvrnutih vrijednosti koje je donijela tranzicija, a usput je izgubila i muža, prijatelje, i život dostojan jedne doktorice znanosti. I takva – pomalo frustrirana i cinična, uvjerena da je bolja od drugih, ali da eto, nema sreće – prisiljena je toj neobrazovanoj, nemogućoj osobi, pripadnici nove društvene elite Sireni, davati satove engleskog jezika - kaže Ostojić.

U tom sudaru potpuno nespojivih svjetova ima puno nesporazuma i različitih osjećaja, od mržnje i ljubomore do prezira, no na kraju se ipak, bez obzira na razlike, njih dvije povezuju u neku vrstu prijateljstva, pa i ovisnosti, koja nadjačava čak i njihovu borbu za istog čovjeka, fatalnog i slučajnog gosta Konstantina. Tako da pitanje Viktorije ili pobjede ostaje otvoreno.

NAJBOLJI HOROSKOPSKI PAROVI: Ovi znakovi si savršeno pašu u vezi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina