Show

Komentari 10

Tvorca hita 'Ružna Betty' (45) pronašli mrtvog u sobi hotela

Tvorca hita 'Ružna Betty' (45) pronašli mrtvog u sobi hotela

Horta je najpoznatiji po hit seriji 'Ružna Betty' koja se prije 14 godina prikazivala i u Hrvatskoj, a glavnu ulogu Betty Suarez imala je America Ferrera (35). Glumica se od kolege oprostila dirljivom porukom...

Silvio Horta, tvorac američke dramsko-humoristične TV serije 'Ružna Betty', pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Miamiju. Na sebi je imao rane od vatrenog oružja, piše Independet.co.uk. Njegov glasnogovornik potvrdio je vijest za medije, ali još se ne znaju detalji tragedije. 

Horta je najpoznatiji po seriji 'Ružna Betty' koja je krenula s emitiranjem na američkoj TV mreži ABC 28. rujna 2006., a ima četiri sezone.

Serija se prije 14 godina prikazivala i u Hrvatskoj, a glavnu ulogu Betty Suarez imala je America Ferrera (35). Glumica se od kolege oprostila putem društvene mreže. 

- Slomljeno mi je srce zbog vijesti da je Silvio umro. Njegov talent i kreativnost priuštili su meni i mnogima sreću i veselje. U mislima sam s njegovom obitelji i voljenima koji sada trpe strašnu bol - napisala je Ferrera.  

Serija prati život neugledne i dobronamjerne djevojke koja dobiva posao u redakciji modnog časopisa Mode Magazine. Tijekom emitiranja osvojila je dva Zlatna globusa. Glavni producenti su Salma Hayek, Silvio Horta, Ben Silverman, Jose Tamez i Joel Fields.

Silvio je rođen u Miamiju, a njegovi roditelji porijeklom su s Kube. Završio je filmsku umjetnost na prestižnom sveučilištu NYU. Nadareni umjetnik na scenu se probio 1998. kada je napisao scenarij za horor 'Urbana legenda' u kojem je igrao Jared Leto. Ranih 2000-ih prešao je na televiziju. S 19 godina svojoj je obitelji priznao da je homoseksualac u čemu su ga podržali. 

 

Najčitaniji članci