Obavijesti

Show

Komentari 29

Viktorija ide u finale iako joj je prije showa 'zanijemio' klarinet

Viktorija ide u finale iako joj je prije showa 'zanijemio' klarinet
15

U finale 'Supertalenta' uz Viktoriju Novosel idu Maja Terzić i njena kujica Nessa. Žiri je Viktoriju odabrao u konkurenciji s 'mini opernom divom' Tijom Pikijom

VIDEO

Prva od deset natjecatelja koja se izborila za odlazak u finale showa 'Supertalent' je Maja Terzić (19) i njena kujica Nessa. 

- Osjećam se super, nemam tremu. Nisam se nadala plasmanu u finale, ali jako sam sretna- rekla je Maja.

Drugoplasirana prema glasovima publike bila je Tia Pikija (9), a trećeplasirana Viktorija Novosel (22) koja se svima usjekla u pamćenje svojim specifičnim smijehom.

- Super je pjevala i sviđala mi se njena izvedba- rekla je Tia za Viktoriju koja o plasmanu nije imala komentar. Maji su se obje svidjele i nije mogla reći koja je se izvedba više dojmila. 

Između  Tije i Ivane Žiri je 'propusnicu' u finale odlučio dati Viktoriji. 

- Viktorija je imala peh s klarinetom, no stojimo iza odluke da ona ide u finale. Tia je izvrsna pjevačica i teško smo se dogovorili oko odluke i nismo je donijeli jednoglasno - rekao je Enis, a Nina i Dubravko složili su se s njim.

Viktoria i Maja bile bolje od ostalih

U trećoj emisiji showa 'Supertalent' uživo, žiri i publika izabrali su još dvije talentirane natjecateljice koji idu u finale. Nastup u finalnoj emisiji već su si osigurali Jana Klarić, Petra Antolić, Skandal bend i plesni studio D Vision. Svoje talente  pokazalo je deset kandidata koji su izvedbom pokušali oduševiti žiri kako bi dobili što bolje komentare. U večerašnjoj emisiji natjecali su se članovi plesne skupine 'Step by Step' Juniors, devetogodišnja Tia Pikija, gitarist Josip Pešut, Petar Dugandžić, Hrvoje Periša, Maja Terzić sa svojim psom Nessom, Miran Pirner, plesni studio 'Cats', Viktorija Novosel te skupina 'Fame'. 

Klizali se po podlozi, ali dobili pohvale

Priliku da prvi pokažu svoj talent pred žirijem dobila je plesna skupina 'Step by Step' Juniors. Za koreografiju su se pripremali ozbiljno, a misle da su od prošlogodišnjih finalista, istoimene plesne skupine 'Step by Step' bolji, mlađi i slađi. Step su plesali uz zvuke tamburice u pjesmi 'Golubek moje beli'. Od Dubravka Merlića dobili su pohvale, dojmila ga se izvedba stepa na etno glazbu. Nina Badrić prokomentirala je klizanje pojedinih plesača zbog podloge od pleksiglasa. 

Stilski usklađen pas

Maja Terzić (19) s Nessom se za nastup u polufinalnoj pripremala se mjesec i pol dana. Kujica koju je prvu trenirala tragično je preminula pa ju je unatrag 15 mjeseci zamijenila Nessom pasmine  Border Collie. Maja i Nessa izvele su koreografiju uz pjesmu Gabriele Cilmi 'Sweet About Me'. U koreografiji su koristile kišobran. Enis Bešlagić rekao je da je Nessa napredovala jer se svojom crnom dlakom stilski uskladila s majom, ali i Igorom Mešinom i Reneom Bitorajcem koji vode show. Nina i Dubravko također su pohvalili izvedbu. 

Devetogodišnja operna diva

Tiak Pikija opet je pokazala da unatoč tome što ima samo devet godina ima glas prave male operne dive. Nina se našalila da je pred Tijom imala veliku tremu i iščekivala njen nastup s veseljem. Tia nije imala tremu, što je žiri primjetio i pohvalio. Na audiciji je sve oduševila izvedbom pjesme iz operete Mala Floramy. Članica je zbora Štigleci iz Varaždina, a na zbor ide od svoje četvrte godine te svira flautu. Pjesmom 'Daleki biser mora' oduševila je publiku i žiri. Tia je veliki obožavatelj opernih arija te voli pjevati i na talijanskom jeziku. 

Iz gitare je prštao vatromet

- Neka svirka počne dok se žice ne rastope- rekao je Josip Pešut (22), samouki gitarist koji se u polufinalnoj emisiji žiriju predstavio s još jednom autorskom pjesmom. Gitaru je svirao držeći je na ramenima, a iz nje je prštao vatromet koji je upotpunio Josipov scenski nastup. Svirao je i dok je gitara bila položena na pod. Po zanimanju je tehničar, a svoj umjetnički talent oslobodio je na ovogodišnjoj audiciji Supertalenta. 

- Mrak, super izvedba, a sviđa mi se što si uz vrhunsku izvedbu večeras pripremio i show. Moj si favorit večeras- rekao je Dubravko Merlić. Enis je Josipu rekao da se nada da će okupiti svoj Pink Floyd. 

Enis je gledao spot

Kaže da je tijekom proba izluđivao ukućane, ali zato je pjesmu 'Cry Me a River' Hrvoje Periša (16) u polufinalnoj emisiji izveo bez greške. U scenskom mu je nastupu pomogla plesačica koja se atraktivno izvijala uz zvuke glazbe dok je on pjevao. Nina je za njegovu izvedbu imala samo riječi hvale. I Dubravko se složio i rekao mu da se od prošlog puta dodatno poboljšao, a Enis se našalio da nije uopće slušao izvedbu već da je gledao spot, aludirajući na djevojku koja je plesala.  

Nemaštovita koreografija

U atraktivnim kostimima plesna skupina 'Cats' pokazala je svoje umijeće uz vruće afričke ritmove. dubravka Merlića izvedba nije oduševila pa im je na pola točke stisnuo 'X' čime im je dao do znanja što misli o njihovu nastupu. 

- Koreografija vam je nemaštovita i puno se ponavljate. Izbor glazbe je dobar i kostimi jako zanimljivi, ali za koreografiju imate veliki minus - rekao je Merlić. Enis se našalio i rekao da im je Dubravko to rekao jer više voli pse, ali ipak im je dao do znanja da su se trebale više potruditi oko koreografije. Nina se složila s Enisom i Merlićem. 

'Ganjaj malo i djevojke, ne samo loptu'

- Freestyle s loptom me ispunjava i to je nešto s čime se bavim cijeli život. Volim i sport, ali na svoj način - rekao je Miran Pirner (22) koji je svoj performans u trećoj polufinalnoj emisiji izveo uz pjesmu Lady GaGe 'Poker Face'.  Želi izgraditi karijeru iz freestyla. Osvojio je prvenstvo Hrvatske te će predsatvljati svoju zemlju i na svjetskom prvenstvu. Od publike je u polufinalnoj emisiji dobio glasan pljesak, a nisu zaostale ni pohvale žirija. Merlić je primjetio mnoštvo novih elemenata u koreografiji i za to ga pohvalio. Enis je Mirana pitao ima li djevojku na što mu on nije htio odgovoriti. Glumca je taj podatak zanimao jer je mladiću rekao da bi trebao malo 'ganjati' i djevojke, a ne samo loptu. Za izvedbu je Enis imao samo riječi hvale. 

'Zanijemio' joj klarinet

- Već godinama nastupam na ulici tako da moja priprema za polufinalnu emisiju traje već dulje vrijeme - rekla je Viktorija Novosel (21) koja je izvela pjesmu 'Što te nema'.  Osim što je glazbeno talentirana posjeduje još jedan skriveni talent - brojanje slova u riječima, no na Supertalentu natječe se sa svojim glazbenim talentima. Svirala je gitaru iako je trebala svirati na klarinetu uz pratnju na gitari. Klarinet joj se pokvario neposredno prije emisije uživo. Od Nine je dobila ružu za hrabrost i snalaženje na pozornici jer je iz loše okolnosti izvukla najbolje. Enis se opet našalio da Viktorija 'falša' samo kad se smije te je pozvao da ostane nakon emisije da se smiju zajedno. 

- Ti si zapravo heroj ove večeri zbog situacije s klarinetom. Prema mom mišljenju zaslužuješ da ideš u finale- rekao joj je Merlić.

'Više si se potrudio oko dojma nego oko koreografije'

Uz zvuke 'Pink Panthera' i pjesme 'Fever' Peggy Lee modernim plesom žiriju i publici predstavio se Petar Dugandžić (19). Dubravku Merliću nastup se nije naročito svidio pa je i Petru, kao i plesnoj skupini 'Cats', stisnuo 'X' tijekom izvedbe. 

- Jako sam razočaran jer je potencijal koji si pokazao na audiciji bio odličan. Imali smo velika očekivanja po pitanju koreografije, a tvoja je izvedba večeras bila više slična onome da se trudiš da to nekako izgleda, nego da je kvalitetno odrađena - rekao je Merlić koji je Petru ipak rekao da je fantastičan pjevač.

Nina je Petru rekla da ima 'faktor X' i da na sceni djeluje impozantno te da ako ode dalje mora poraditi na koreografiji jer je sposoban da odradi i najzahtjevnije figure. 

Katastrofalna vokalna izvedba

Posljednja se žiriju predstavila plesno vokalna skupina 'Fame' koja je izvela miks pjesama Lady GaGe koja im je svima uzor i inspiracija. 'X' su im tijekom izvedbe stisnuli Nina Badrić i Dubravko Merlić. Nini je to bio prvi put da je stisnula 'X' tijekom polufinalne emisije. Vokalna emisija Eni Jurišić (20) potpuno ju je izbacila iz takta. 

- Jako sam razočarana ovim nastupom večeras, a mi smo vjerovali u tebe i na neki način te doveli do polufinala. Ova je izvedba bila ispod svake razine i ne bi bilo fer da prođete dalje- rekla je Nina. Merlić je pohvalio koreografiju, ali vokalni dio i njemu je bio veliko razočaranje.

više videa pogledajte na Supertalent.novatv.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija