Show

Komentari 3

U 84. godini i bez škole postala 'najbolja nova glumica' u zemlji

U 84. godini i bez škole postala 'najbolja nova glumica' u zemlji

Ova neobična žena, Benedicta Sanchez, nikada ranije nije bila na filmskom setu, a u lanjskom španjolskom filmu 'Bit će vatre' osvojila je stručni žiri svojom izvedbom

Benedicta Sanchez (84) postala je najstarija žena u povijesti španjolske kinematografije, a vjerojatno i šire, koja je osvojila nagradu za 'najbolju novu glumicu'. Sanchez je u svojoj kategoriji osvojila nagradu Goya, prestižno filmsko ostvarenje u toj zemlji, a pobijedila je još tri, sve odreda mlađahne glumice.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje glumcima i glumicama kojima je nagrađena uloga ujedno i prvo pojavljivanje na filmu pa su uobičajeni pobjednici oni čija karijera tek počinje. Ipak, Sanchez je napravila veliku senzaciju na španjolskom ekvivalentu Oscara i tako završila u svjetskim medijima. 

- Život vam priređuje brojna iznenađenja, a ovo je jedno od najvećih u mom životu - izustila je neočekivana pobjednica, naturščica koja se nikad nije glumački školovala niti je do poznih godina ikada bila na filmskom setu. 

Film u kojem je zaigrala i koji joj je donio veliku nagradu lanjsko je ostvarenje naslova 'Bit će vatre', u režiji španjolskog redatelja francuskog porijekla, Olivera Laxea. Domaća publika imala je priliku spomenuti film pogledati prošle godine u zagrebačkom kinu Tuškanac. Sanchez u njemu tumači ulogu majke osuđenog piromana koji se vraća u svoje rodno selo u planinama Galicije.

'Bit će vatre' je već ranije osvojio nagradu žirija na prošlogodišnjem prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu, a pošto je film zaradio vrlo dobre kritike te je distribuiran u art kinima diljem svijeta, nije isključeno da će ova lijepa filmska priča imati i nastavak te da će baka rođena 1935. pokupiti još kakvu važnu filmsku nagradu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci