Obavijesti

Show

Komentari 64

U domaćoj seriji glumci govore arapski i nose razne kostime

U domaćoj seriji glumci govore arapski i nose razne kostime
7

LARA S ORIJENTA Posljednjih nekoliko epizoda serije 'Larin izbor' jako podsjećaju na turske sapunice. Radnja serije je iz Splita prebačena u Maroko i govore arapski

VIDEO

Glavni junaci serije 'Larin izbor', Nikša, Jakov i Dinko otišli su iz Splita u Maroko kako bi pronašli otetu Karmen. U seriji su glumci počeli govoriti engleski, ali i arapski. Također, scenografija i kostimi podsjećaju na one koji se upotrebljavaju u turskim serijama “Sila” i “Sulejman Veličanstveni”.

Nekoć uredan kapetan Jakov sad je zarastao u bradu poput Boran-age, a Lara ima uvijenu kosu kao i glavna junakinja “Sile”.

Mnogi uspoređuju egzotičnu ljepotu Cansu Dere s mediteranskim izgledom Doris Pinčić, kao i odvažno te ponosno držanje Mehmeta Akifa Alakurta s likom Ivana Hercega. Isto tako, lik Boran-age koji je spreman učiniti sve za voljenu Silu podsjeća ih na Jakova koji je zbog ljubavi prema Lari otišao u Maroko kako bi izbavio njezinu najbolju prijateljicu. Glumci u “Larinu izboru” odnedavno nose gotovo identične egzotične kostime kao u “Sili” i “Sulejmanu Veličanstvenom”. Snimaju scene noseći turbane na glavi, a ogrnuti su dugim svilenim haljama prošivenim orijentalnim uzorcima.

I nova scenografija u “Larinu izboru” podsjeća na turske uspješnice, ali za razliku od turskih kolega, koji su sve scene snimali na autentičnim lokacijama, hrvatska glumačka ekipa nije putovala na Istok. Kako bi snimili scene koje se odvijaju u Maroku, na Zagrebačkom Velesajmu napravili su set od stotinjak kvadrata. Za to su im trebala dva tjedna, a scenografi i rekviziteri nabavili su ukrase koji daju dašak Orijenta. Dovezli su ih iz Egipta i Turske. Perzijske tepihe, bakrene čajnike, ručno izrađene tanjure, kožnate torbe živih boja i izvezene marame kupili su upravo u Istanbulu.

- Hoćemo li i stvarno otputovati u Maroko, tek ćemo vidjeti. Sve ovisi o dogovoru produkcije i financijskoj situaciji. Serija se snima još mjesec dana, a mi se zasad, za prikaz eksterijera Maroka, koristimo kadrovima koje je najjeftinije kupiti na tržištu - kaže kreativni producent serije Branko Ivanda.

Profesor filmske režije na zagrebačkoj Akademiji tvrdi kako u seriji ne kopiraju “Silu” i “Sulejmana Veličanstvenog”, nego je preseljenje radnje u orijentalne krajeve njihova originalna ideja.

- Namjerno smo bježali od Turske. Nismo željeli da ispadne kako smo se komercijalizirali pa smo radnju smjestili u Maroko. Prema priči, junaci moraju pobjeći iz Hrvatske pa smo tražili zemlju koja će biti dovoljno blizu, a ipak daleko - kaže Ivanda.

Dodaje kako im je prva opcija bila Italija, ali im se to ipak činilo preblizu Hrvatskoj pa su radnju smjestili u Maroko. Ipak, mnoge i uporaba arapskog u seriji podsjeća na turske sapunice.

Ekipa “Larina izbora” za te manje uloge angažirala je izvorne govornike. Naime, statisti koji u seriji govore arapski nisu Marokanci nego Egipćani. Jedan je Adlan koji živi u Samoboru, a njegov kolega Rami je iz Velike Gorice. Adlan neke scene snima i na engleskom jeziku.

Ivanda opovrgava tvrdnje da su u “Larinu izboru” radnju i scenografiju promijenili kako bi podigli gledanost.

- Nisam previše upoznat s reakcijama publike, ali mislim da su zadovoljni i da sada dobro pariramo ‘Sulejmanu Veličanstvenom’. Jedino nas ‘Sila’ i dalje tuče po gledanosti - zaključio je Branko Ivanda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu
Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova