Obavijesti

Show

Komentari 0

U ponedjeljak film i svirka, a u utorak predstavljanje knjige

U ponedjeljak film i svirka, a u utorak predstavljanje knjige

18 sati u Hotelu Osijek predviđeno je predstavljanje rezultata i novosti u poslovanju HDS ZAMP-a, nakon toga predstavljanje glazbenih knjiga

U ponedjeljak su u sklopu Tjedna Porina u KC Osijek prikazana dva dokumentarna filma iz serijala „A Porina dobiva…“, onaj o Oliveru Dragojeviću i Bošku Petroviću. Odmah nakon projekcija, u službenom Porinovom kafiću Trica okupili su se osječki glazbenici i cijelu večer sviralu u čast Oliveru Dragojeviću.

Da je osječka publika željna svirki uživo, pokazala je u utorak u Trici velikim odazivom, dobrom atmosferom i podrškom osječkim glazbenicima. Glazbenici okupljeni u band za „Večer s Oliverom“ su: Drago Laban (gitara), Marjan Bonus (bas-gitara), Domagoj Jukić (klavijature i saksofon), Ivica Murat (gitara i flauta), Damir Galeković Taban (bubnjevi). Pjesmom su im se pridružili Goran Bošković, Igor Delač, Hrvoje Filipović, Zdenko Gverijeri, Zdravko Peko i Sebastian Siler.

 

Jučer se u sklopu Tjedna Porina nastavilo sa svirkom, ali prije svirke je bila projekcija glazbenog dokumentarca Tonija Volarića „Moja domovina, 11.000 dana poslije“ u KC Osijek s početkom u 18 sati. Izvrstan film donosi nam mnoštvo detalja o pjesmi Rajka Dujmića i Zrinka Tutića u aranžmanu Nikše Bratoša koju je izvelo oko 150 najistaknutijih pjevača u vremenu početka rata, pjesmi koja je mnogima davala nadu, hrabrost i emociju. Nakon projekcije filma, imali smo razgovor s redateljem Tonijem Volarićem kojem se pridružio Nikša Bratoš i Stanko Šarić. Po završetku Porinova publika preselila se u Tricu gdje nas je dočekao band Echoes, mladi osječki rock 'n' roll band koji je krenuo s radom u studenom 2017. godine te iza sebe već ima pozamašan broj nastupa, kako na manjim, tako i na velikim pozornicama. Band čine na vokalu i gitari Mario Huj, na bas gitari Marijan Gašparović, na klavijaturama Tomislav Jambrešić te na bubnjevima Luka Kolak.

Program Tjedna Porina se nastavlja i danas, 23. ožujka – u 18 sati u Hotelu Osijek predviđeno je predstavljanje rezultata i novosti u poslovanju HDS ZAMPa pod nazivom „Kako je autorsko pravo spasilo stvar u godinama pandemije“. HDS ZAMP će na prigodnom druženju za uzvanike Porina, glazbenike i medije, a kojem će prisustvovati i Šima Jovanovac i Mia Dimšić, predstaviti svoje poslovanje u doba pandemije COVID-19, zajedno s aktivnostima i akcijama kojima je uspio ublažiti pad prihoda autora glazbenih djela. Zanimljivo će biti čuti i rezultate Studije o utjecaju pandemije COVID-19 na hrvatske kulturne i kreativne industrije koje je za Ministarstvo kulture i HDS izradio Ekonomski institut Zagreb. Na kraju konferencije predstavit će i najvažnije novosti novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima vezano uz autore glazbenih djela.

Nakon toga, u 19:30 u KC Osijek očekuje nas predstavljanje glazbenih knjiga. Knjige koje će se predstaviti su: “Enciklopedija hrvatskog milenijskog rocka” (Zoran Tučkar i Stjepan Vrečko), “Pjesme u doba korone” (Aleksandar Dragaš), “Glazba za žedno uho” (Mate Škugor), “Arsen – Čovjek kao on” (Zlatko Gall), “Oliver - Trag u beskraju” (Zlatko Gall), “Mia Dimšić - Cesta do sna” (Mia Dimšić). O knjigama će govoriti gosti izdavači i autori: Krešimir Blažević (Rockmark) i Zoran Tučkar, Neven Kepeski (MB Books) i Mia Dimšić.

Cijeli program pogledajte u nastavku.

Dodjela nagrada Porin očekuje nas 24. ožujka u dvorani Gradski vrt u Osijeku (za ulaz je potrebno predočiti covid potvrde) s prijenosom uživo na HTV1, HR2 i HR Osijek.
 
Na ulazu u dvoranu (sjeverni ulaz) na sam dan dodjele – 24. ožujka – od 17 sati bit će moguće testirati se na COVID po cijeni od 50 kn.

Na velikoj pozornici dvorane gledat ćemo sljedeća  glazbena imena:
 Ana Opačak, Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban&4, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.
 
Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju nam Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu i Tjednu Porina možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama:WebFacebookInstagramYouTubeTwitter.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.