Obavijesti

Show

Komentari 24

U subotu kreće treći program HRT-a: Želimo vratiti publiku

U subotu kreće treći program HRT-a: Želimo vratiti publiku
1

NEĆE EMITIRATI REPRIZE Više neće morati dežurati po cijelu noć zbog dobrih filmova, serija i kulturnih sadržaja, rekao je v.d. glavnog urednika HTV-a Dean Šoša

VIDEO

Treći program HTV-a počet će u subotu u 11 sati filmom “Zapadno bojište 1918.” , antiratnom dramom njemačkog redatelja Wilhelma Pabsta iz 1930. Prvi vikend emitiranja rezerviran je za cjelodnevni filmski maraton. 

- Pred ekrane želimo vratiti mladu, obrazovanu publiku. Više neće morati dežurati po cijelu noć zbog dobrih filmova, serija i kulturnih sadržaja - rekao je v.d. glavnog urednika HTV-a Dean Šoša. 

V.d. ravnateljice HTV-a Mirjana Rakić najavila je pokretanje četvrtog programa HTV-a., koji će prikazivati samo informativne sadržaje, u studenom. 

Bez repriza

Projekt je zahtjevan, ali imamo dovoljno ljudi za produkciju takvog programa, rekla je Rakić i dodala da na trećem i četvrtom programu neće biti reprize s prva dva. 

V.d. glavnog ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet rekao je da nove programe pokreću u vrlo teškim uvjetima, ali da im za par  mjeseci istječe zakonski rok kad to moraju učiniti. Pristojba se zbog novih programa neće povećati, a vodstvo HRT-a kaže kako im se neće povećati ni produkcijski troškovi. 

Ukidaju kviz '20pet'

-Budžet ostaje isti, samo ćemo ga malo drugačije, pametnije raspodijeliti. Odreći ćemo se nekih komercijalnih sadržaja, rekao je Novokmet. 

Dean Šoša dodao je da to znači ukidanje skupog kviza "20 pet" i kupovanje manje američkih blockbustera i serija. 

- Smanjit ćemo udio američkog programa - rekao je Šoša i dodao kako to ne znači da će HRT postati slabo gledana elitistička televizija jer klasici ili domaći filmovi često su gledaniji od novih američkih. Novokmet je istaknuo kako HRT 90 posto prihoda ostvaruje iz pretplate, pa im je interes gledatelja na prvom mjestu. 

Privremeno vodstvo HRT-a poništilo je natječaj za domaću dramsku seriju, a novi bi trebao biti uskoro jer u 2013. namjeravaju emitirati više novog domaćeg programa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...