Učenica srednje škole snimila je spot za pjesmu besplatno... | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 3

Učenica srednje škole snimila je spot za pjesmu besplatno...

Učenica srednje škole snimila je spot za pjesmu besplatno...
5

Pjesma je snimljena u glazbenom studiju MPA Akademije, koja joj je ustupila prostor za snimanje. Koreografiju su plesači uvježbali na igralištu što daje još veću čar spotu

VIDEO

Mlada nada hrvatske glazbe Heidi Kruljac (17) i učenica klasične srednje škole i glazbene škole Vatroslava Lisinskog, objavila je svoj prvi singl 'Podsjetnik'. Prirodna, otvorena i pristupačna, a ozbiljnog i moćnog glasa, Heidi se u potpunosti poistovjetila s pjesmom. Namjerava se baviti glazbom cijeli život.

- Glazba je za mene detoks od svih problema i realnosti, to je dio mene i uvijek će biti. Ova pjesma se može protumačiti na više načina, što me momentalno privuklo njoj i to je njena glavna čar. Svatko se može poistovjetiti - izjavila je Heidi.

Istaknula je kako je zanimljiva je priča kako je pjesma uopće nastala.

- Tekst sam napisala u periodu u kojem sam izgubila dvije bitne osobe u životu, svaku na drugačiji način i pjesma je bila jedan od načina kako da izbacim tugu, ali i da ostavim neki podsjetnik sama sebi na to kako je bilo teško u tim trenucima, kada će iz toga izaći snaga. A uvijek izađe. Uvijek izađeš jači, samo to ne možeš odmah vidjeti niti odmah postati - izjavila je autorica teksta Jelena Đukanović, koja se ujedno i bavi plesom. Tako je i došla do ideje plesnog spota. 

U prosincu 2018. Heidi i Jelena našle su se u kafiću u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Ondje se u podrumu nalazi klavir i tada je nastala pjesma, kao i njena osnovna melodija. Autori glazbe su Heidi i Vladimir Vujasinović, talentirani glazbeni producent i majstor za tetovaže, koji trenutačno živi u Londonu.

Jelena ga je kontaktirala, pustila mu demo snimku i on je s oduševljenjem pristao raditi na pjesmi. Bilo je vrlo teško surađivati na daljinu, ali Jelena je htjela upravo njega jer ju je nešto u njegovim radovima očaravalo. Njezin instinkt pokazao se dobitnom kombinacijom u ovoj pjesmi. Za aranžman je zaslužan Boris Kapetan sa MPA Akademije koji je dodao svoju završnu notu svemu.

Zanimljivo je kako je u ovu pjesmu i projekt uloženo nula kuna! Zbog toga Jelena odgovorno tvrdi da je apsolutno sve moguće kad se hoće. Pjesma je snimljena u glazbenom studiju MPA Akademije gdje joj je ravnatelj Andrej Lončarić velikodušno ustupio prostor za snimanje s obzirom da je prije nekoliko godina na istoj toj akademiji završila smjer Songwriting. Spot je snimljen jer se prijavila na natječaj kada je jedna produkcija dodjeljivala dva snimanja spota za dva najoriginalniji scenariji. Ispod objave tog natječaja Jelenu je označila prijateljica Nina Vidošević i nedugo nakon što se odlučila javiti, izabrana je. Koreografiju su plesači uvježbali na igralištu jer Jelena još nema svoj prostor, što dodaje još veću čar svemu.

- Spot sam zamislila dosta jednostavan bez posebnih efekata, a kako sam zaljubljena u ples to je bilo u samoj srži. Zamislila sam tri plesača koji predstavljaju emocije koje nakon teške situacije ostavljaš iza sebe: bijes, tugu i otpuštanje. Kada dođeš do zadnje, slobodan si. Htjela sam tu poruku poslati i tekstom i spotom, zbog čega je veliki dio spota improvizacija plesača jer sam htjela njihovu autentičnost u tom predstavljanju, a koreografski dio je moj način izražavanja kako sam ja vidjela nalet tih emocija i njihovo nestajanje. Iznimno sam zahvalna talentiranim plesačima koji su neumorno snimali cijelu noć: Mari Muzić, Patriku Kovačiću i Bugi Ordanić koji su uspjeli prenijeti emocije i viziju - kaže Jelena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival
PROMO

Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Hrvatsku na novi open-air hard techno festival

Pet pozornica u pet dana, s preko 60 izvođača na čak 18 dnevnih i noćnih partija, vizualni spektakl, intenzitet i energija - sve je spremno za novi festival, prvo Verknipt Croatia izdanje!

Nakon Ultre, partijaneri dolaze u Šibenik! Tisuće će plesati uz Grammyjevca u bivšoj vojarni
SEDMO IZDANJE PROJECT VOJARNE

Nakon Ultre, partijaneri dolaze u Šibenik! Tisuće će plesati uz Grammyjevca u bivšoj vojarni

Na mjestu gdje se nekad klesala vojna stega sad luduju mladi uz DJ-eve, a ove godine centralna zvijezda je Grammyjem nagrađeni Dubfire
Vodice postaju središte zabave! Koncerte najavili eurovizijska predstavnica i trap zvijezde...
BOGAT PROGRAM

Vodice postaju središte zabave! Koncerte najavili eurovizijska predstavnica i trap zvijezde...

Vodički klub La Playa postao je nezaobilazna točka brojnim regionalnim zvijezdama, a nastupe će ovoga ljeta održati Voyage, Milica Todorović, Sanja Vučić, Tea Tairović, Grše i brojni drugi