Udovica Kobea Bryanta će donirati 16 milijuna dolara koje joj je sud dodijelio u odšteti | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 3

Udovica Kobea Bryanta donirat će svih 16 milijuna dolara kojih je dobila kao odštetu od suda

Udovica Kobea Bryanta donirat će svih 16 milijuna dolara kojih je dobila kao odštetu od suda
6

Nakon što je porota donijela odluku, Vanessa je u prvoj izjavi medijima izjavila kako će cjelokupni iznos uplatiti u neprofitnu privatnu sportsku zakladu Mamba i Mambacita

VIDEO

Vanessa Bryant (40), udovica NBA zvijezde Kobea Bryanta odlučila je da će donirati 16 milijuna dolara (120 milijuna kuna) kojih je dobila u sudskoj odšteti zbog fotografija tijela njezina supruga i kćeri Gianne poginulih u padu helikoptera 2020. koje su spasioci podijelili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kobe Bryant 01:18

Nakon što je porota donijela odluku, Vanessa je u prvoj izjavi medijima izjavila kako će cjelokupni iznos uplatiti u neprofitnu privatnu sportsku zakladu Mamba i Mambacita, a bit će utrošeni za pomoć i razvoj mladih košarkaša lošijeg imovinskog stanja. Vanessa je zakladu osnovala u sjećanju na pokojnog supruga Kobea i kćer Gigi. 

Vanessa je zajedno sa Christopherom Chesterom tužila okrug Los Angeles zbog narušavanja privatnosti. Chester je u nesreći izgubio suprugu Sarah Chester i 13-godišnju kćer Payton.

Pixsell

Zaposlenici ureda šerifa i vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće u siječnju 2020. snimili su fotografije koje uključuju i posmrtne ostatke legendarnog košarkaša i kćeri Gianne.

Tijekom procesa utvrđeno je da su spasioci pokazali fotografije osobama koje nisu imale veze sa slučajem, među njima jednom konobaru, a agent šerifova ureda posao je slike jednom prijatelju.

Vanessa se prisjetila kobnog dana: 'Tata i Gigi su sigurno dobro, ima petero preživjelih!'
Vanessa se prisjetila kobnog dana: 'Tata i Gigi su sigurno dobro, ima petero preživjelih!'

Sud u Los Angelesu im je dosudio 31 milijun dolara (232 milijuna kuna) odštete, od kojih je 16 dobila Vanessa, a Christopher 15 milijuna dolara. 

Public memorial for NBA great Kobe Bryant, his daughter Gianna and seven others killed in a helicopter crash on January 26, at the Staples Center in Los Angeles, California

- Kad obitelj pretrpi gubitak voljenih osoba, ima pravo očekivati ​​da će se prema njima odnositi s dostojanstvom i poštovanjem. Ljudi iz šerifovog ureda su u ovom slučaju iznevjerili to sveto povjerenje. Moj cilj je pozvati šerifov odjel na odgovornost i spriječiti buduće nedolično ponašanje. Nesreća me potpuno slomila i ne mogu razumjeti te bezosjećajne ljude koji su iskoristili našu privatnu tragediju za vlastitu bolesnu zabavu - izjavila je Vanessa kada je podizala optužbu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 'ČAST MI JE ŠTO ME USPOREĐUJU S OLIVEROM'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Zagrebački klubovi preko ljeta sele na Jadran: 'Bez 100 eura ste nitko i ništa. Sve je skupo...'
NOĆNI ŽIVOT U GLAVNOM GRADU

Zagrebački klubovi preko ljeta sele na Jadran: 'Bez 100 eura ste nitko i ništa. Sve je skupo...'

Plus+ Čim studenti polože posljednje ispite na ljetnom roku i krenu raditi sezonu većina klubova (pretežito narodnjačkih) zatvara svoja vrata ili bolje rečeno, otvara ih na Jadranu