Obavijesti

Show

Komentari 2

Udružili snage: Online zapjevali Detour, Plazmatick, Sara Renar

Udružili snage: Online zapjevali Detour, Plazmatick, Sara Renar
7

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro - akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bass i ponekom country notom

VIDEO

Online koncerti u zajedničkoj organizaciji Radija 808 i Pozitivnog ritma dobili su zajednički nazivnik - Magic Box. U nastavku epidemije o pravim koncertnim i festivalskim iskustvima može se samo maštati, stoga je Magic Box donio treće izdanje online koncerta i to u subotu, 14. studenog, na 'starom' mjestu, u HUB-u 385, s početkom u 18 sati. Koncert se mogao pratiti putem live video i audio streama s Radio 808 web stranice.

POGLEDAJTE VIDEO KONCERTA:

Magic Box i ovom prilikom predstavlja najzanimljivije autore domaće nezavisne i alternativne glazbene scene. Skoro pa pravo koncertno iskustvo online publici ovaj put su pružili Detour, premijerno u sastavu s dvije nove pjevačice, girlpower trojka Sara Renar i Playground Hustle koje su nakon odvojenih nastupa izveli prvu suradnju - pjesmu 'Kapital', band Lili Gee koji su nedavno potpisali za Croatia Records, Plazmatick, producent koji je na sceni već 20 godina s friško objavljenim albumom, te Kevlar Bikini zagrebački hardcore punk trio koji iza sebe ima četiri albuma. 

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro - akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bass i ponekom country notom. 

Sara Renar pripada grupi najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Njezin glazbeni stil može se opisati kao eksperimentalni / indie / pop, miješajući suptilne melodije s elektroničkim i kazališnim elementima.

Bend Lili Gee aktivan je od 2017. i nakon niza singlova, 2019. izdaju album 'Predigra' za Aquarius records, a album je pratila i duga turneja gdje su svirali na više od 40 koncerata na svim mjestima gdje se još sluša pop-rock muzika. 

Playground Hustle je elektronički, hip hop, eksperimentalni duo iz Zagreba. Producentica Ivona Eterović (Tonota) zaslužna je za instrumentalni dio, stvarajući ga kombinacijom sviranja akustične i električne gitare/basa i svih ostalih elemenata koji se nalaze u jednom glazbenom softveru. 

Uz odvojene nastupe Sara Renar i Playground Hustle izveli su zajednički i pjesmu 'Kapital' što je njihova prva suradnja, a njome progovaraju o problematičnom odnosu društva prema materijalnim vrijednostima te nemoći pojedinca da prekine začarani krug u kojem smo svi - dužni.

Kapital je iskreno i brutalno opisan kroz slomljene beatove producentice tonote iz Playground Hustlea, eterične Sarine vokale i oštar rap druge polovice ovog dua, Megi.

Udružili snage: Online zapjevali Rundek, Juričić, Sara Renar...
Udružili snage: Online zapjevali Rundek, Juričić, Sara Renar...

Marko Mihalinec aka Plazmatick je producent elektroničke glazbe, grafički dizajner te pisac. Svatko tko voli promišljenu, sugestivnu i iznimno kinematografsku glazbu zasigurno će uživati u njegovom izričaju Počeci njegovog aktivnog kreativnog djelovanja sežu u davne devedesete. Prije dva mjeseca objavio je album 'Hrđava vremena' za izdavačku kuću PDV koji je originalno nastao 2013. te nikada ranije nije bio objavljen. A dan prije samog online koncerta izlazi i drugi dugosvirajući uradak naziva 'Maziš mi se' (PDV).

Kevlar Bikini je zagrebački hardcore punk trio koji je ušao u samoizolaciju puno prije nego što je to postalo svakodnevica. Iz ovog pothvata društvenog distanciranja proizašao je i nedavno objavljeni, četvrti po redu, album 'OPT-OUTism' (Geenger Records), pun zvučne agresije podijeljene u deset visokooktanskih pjesama s opakim vokalima, masivnim rifovima, pamtljivim bas-linijama i čvrstim bubnjarskim dionicama koje će vas protresti od glave do pete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja