Show

Komentari 6

Ukusna jela, no zahtjevni gosti: 'Mogla se malo više potruditi'

Ukusna jela, no zahtjevni gosti: 'Mogla se malo više potruditi'

Domaćica Marija dočekala je goste dobro raspoložena. Ponudila ih je aperitivima; domaćom šljivovicom, višnjom te likerom od crnog vina koji je sama pravila i koji je bio jako ukusan damama

Treći dan kuhanja u 'Večeri za 5 na selu' u Samoboru i okolici domaćica je bila Marija Blašković iz mjesta Bestovje, koja je gostima pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela Grga Čvarak, glavnog jela Čarobnjak iz Like te deserta Malina u Zemlji čudesa.

POGLEDAJTE VIDEO 

Ostalim su se kandidatima nazivi svidjeli, a najviše su se veselili glavnom jelu.

- Mislim da će prefino - komentirala je Marija Noršić

Na putu do Marije B. gosti su razgovarali o tome koliko su gladni te da jedva čekaju kušati jela.

- Mislim da će biti ugodna atmosfera kao i dosad, da ćemo se fino najesti i zabaviti se i veselim se - rekla je Vanja, a domaćica ih je dočekala dobro raspoložena. Ponudila ih je aperitivima; domaćom šljivovicom, višnjom te likerom od crnog vina koji je sama pravila i koji je bio jako ukusan damama. 

Doček i aperitivi su dobro prošli, a potom je domaćica poslužila pogačice sa sirom i paštetu od čvaraka. Gostima se svidjelo što je predjelo posluženo na pladnju.

- Onako po domaći, uzmite s prstima, navalite, super - rekla je Marija Noršić, a i okus pogačica i čvaraka svidio se svima.

- Pogačica je bila odlična, mekana, a s paštetom od čvaraka - odlično - rekao je Marko

Domaćica je potom poslužila pohani svinjski odrezak zapečen u pećnici uz restani krumpir i zelenu salatu.

- Nadala sam se da će biti pohano - rekla je Vanja, a Dubravka je bila ugodno iznenađena što je domaćica upamtila kako ne jede češnjak te je njoj stavila manje.

- Nisam nikad jela ličku šniclu jer znam da se pravi s češnjakom - svaka čast, Marija, i to sam probala! - rekla je.

- Okus šnicle mi je bio super, falilo mi je malo soli kao i u restanom krumpiru - rekla je Marija Noršić, a Marko zaključio:

- Odlično! Vidjelo se iz priloženog, sve sam potamanio, ostao je samo peršin.

Red je došao na čokoladnu tortu sa šlagom i umakom od malina, što je bilo posluženo pokraj torte tako da je mogla biti zadovoljna i Marija Noršić koja je izjavila da ne voli maline.

- Ne mogu reći da nije bilo ukusno, ali to je bio čokoladni kolač sa šlagom i mislim da se mogla malo više potruditi kao i u ostalim jelima - rekla je Vanja, Marku se toliko svidio desert da je tražio recept, a Marija Noršić je zaključila:

- Dat ću joj veću ocjenu jer je pazila na nas sve i pratila tko što govori.

Domaćica je potom gostima podijelila medenjake, stigli su i svirači, a Dubravka je zadovoljno komentirala:

- Konačno neka muzika nakon toliko vremena! Nema nikakvih događanja ni u Samoboru, ni okolici pa je ovo konačno nekakvo događanje i ples!

Vanja je za večeru Marije Blašković dala ocjenu devet jer smatra da se domaćica trebala više potruditi oko deserta, baš kao i Marko kojem se nije svidjelo što u predjelu nije bio i kruh uz čvarke i malo mu je bilo prejednostavno, Marija Noršić odlučila se za desetku - sve joj je bilo fantastično od predjela do deserta, baš kao i Dubravki koja je dala ocjenu deset i naglasila da nema nikakvih prigovora. 

Sutra će kuhati Marija Noršić, a čime ta profesionalna kuharica planira oduševiti svoje goste - ne propustite pogledati od 20 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu.'

Fali ti zabave? Klikni na Oriđiđi Videoteku!

Najčitaniji članci