Show

Komentari 0

Umjesto cvijeća i vijenaca za preminulog Jasmina Telalovića iz ZKM-a apeliraju na donacije

Umjesto cvijeća i vijenaca za preminulog Jasmina Telalovića iz ZKM-a apeliraju na donacije

Prikupljeni iznos dodijelit će se kao 'Stipendija Jasmin Telalović za poticanje izvrsnosti u STEAM području kod djece i mladih', namijenjene stipendiranju djece slabijeg imovinskog statusa

Prema želji obitelji preminulog glumca Jasmina Telalovića iz Zagrebačkog kazališta mladih apeliraju da se umjesto vijenaca, cvijeća i svijeća uplate donacije na žiro račun Udruge Astronomsko društvo Višnjan.

Prikupljeni iznos dodijelit će se kao 'Stipendija Jasmin Telalović za poticanje izvrsnosti u STEAM području kod djece i mladih', namijenjene stipendiranju djece slabijeg imovinskog statusa koja žele sudjelovati u edukacijskim programima.

Astronomsko društvo Višnjan ističe kako je sinergija izvedbenih umjetnosti i STEM-a potrebna radi afirmacije i kulture i znanosti te je dokaz mogućnosti izvrsnosti u oba područja, a slično je razmišljao i sam Telalović.

Podaci za uplatu su sljedeći: 

Astronomsko društvo Višnjan

Istarska 5

52463 Višnjan

OIB: 90589944275

IBAN: HR85 2380 0061 1100 0843 4

Posljednji ispraćaj glumca i dragog prijatelja Jasmina Telalovića bit će u srijedu, 15. veljače. 2023. u 13:20 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Komemoracija za Jasmina Telalovića održat će se u ZKM-u u srijedu, 22. veljače. 2023. u 13:00 sati u dvorani Istra.

Podsjetimo, Telalović je bio dugogodišnji član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, a umro je nakon kratke i teške bolesti. 

Filmski i televizijski glumac rođen je 1977. godine u Zvorniku, a 1997. upisao je Akademiju dramske umjetnosti. Preuzeo je uloge u filmovima 'Tu', Zrinka Ogreste i 'Ne pitaj kako' Lukasa Nole. Osim toga, glumio je i u novim filmovima poput 'Illyricvm' i 'Divljaci'. U javnosti će Jasmin ostati upamćen po ulogama u hrvatskim serijama 'Odmori se zaslužio si', 'Bitange i princeze', 'Zimmer frei' i 'Naša mala klinika'.  

Najčitaniji članci