Obavijesti

Show

Komentari 71

Zvijezda 'Klijenta' Brad Renfro umro je zbog previše heroina

Zvijezda 'Klijenta' Brad Renfro umro je zbog previše heroina
14

Zvijezda filma 'Klijent' predozirala se heroinom i metadonima. Pronašli su ga mrtvog u njegovom stanu. Imao je 25 godina. S ovisnosti o drogama borio se od 15. godine

VIDEO

Mnogi klinci proslavili su se ulogama u filmovima i serijama i svi smo mislili da ih očekuju velike karijere. Nažalost, neki od njih nisu imali prilike ispuniti svoj potencijal. Svaki drugi dan objavljivat ćemo po jednu priču u kojoj ćete se moći prisjetiti tih mladih nada u našem specijalu - Umrli su premladi

Brad Barron Renfro rođen je 25. srpnja 1982. u Knoxvilleu u saveznoj državi Tennessee. Do pete godine živio je s roditeljima, Angel Olsen i Markom Renfrom. Par se tada rastao i nakon toga o Bradu je skrbila baka, Joanne Renfro, koja je radila u crkvi. 

- Kad je bio mali, Brad je najviše volio tri stvari: šetnju parkom, sviranje gitare i vožnju. To su mu bile omiljene aktivnosti - otkrio je Bradov otac.

Proslavio se već s 11 godina

Kad je bio mali, Brad je najviše volio tri stvari: šetnju parkom, sviranje gitare i vožnju, Bradov otac

Kad je imao deset godina dojmio se Mali Finn koja je organizirala castinge i birala glumce za Joela Schumachera (74). Toliko joj se svidio da ga je preporučila Schumacheru i Brad je 1993. dobio glavnu ulogu u filmu 'Klijent'. Imao je 11 godina, to mu je bila prva uloga i glumio je sa Susan Sarandon i Tommyjem Leejem Jonesom. 

Već 1995. glumio je Huckleberryja Finna u filmu 'Tom and Huck' s Jonathanom Taylorom Thomasom. Uslijedili su filmovi 'The Cure', 'Sleepers' i 'Apt Pupil'. Renfro je do tada već osvojio dvije nagrade Young Star koje dodjeljuje Hollywood Reporter i bio na Peopleovoj ljestvici Top 30 zvijezda mlađih od 30 godina.

Krajem 90-ih glumio je u 'Resident Evil 2', a 2001. u filmovima 'Ghost World' i 'Bully' te godinu dana kasnije u filmu 'Confessions of an American Girl'. Nakon toga imao je pauzu od tri godine i 2005. snimio je 'The Jacket'. Imao je epizodnu ulogu u seriji 'Zakon i red: Zločinačke nakane' te je s Mickeyom Rourkeom, Winonom Ryder i Billyjem Bobom Thorntonom snimio 'The Informers'.

Imao je sina za kojeg nitko nije znao do njegove smrti

Osim glume, Brad je volio i glazbu. Obožavao je Led Zeppeline i imao je sastav Frodad Band s kojim je snimio album i svirali su na filmskom festivalu Sundance. Pojavio se u spotu grupe 10 years za pjesmu 'Wasteland' i u spotu grupe N*E*R*D za pjesmu 'Provider' glumio je dilera.

Brad je 2003. dobio sina kojem je dao ime Yamato Renfro. Za dječaka se saznalo tek nakon Bradove smrti. Yamato cijelo vrijeme živi u Japanu sa svojom majkom.

Prvi put uhićen s 15 godina

Brad je prvi put uhićen 3. lipnja 1998. Imao je svega 15 godina. Uhitili su ga jer je u kutiji cigareta imao dva paketića kokaina, a u čarapu je sakrio marihuanu. Izbjegao je odlazak u popravni dom tako što je pristao odlaziti na redovite pretrage krvi i mokraće. 

Svi misle da sam neki zločesti dečko, a zapravo većinu vremena sjedim kod kuće i slušam i sviram blues, Brad

U kolovozu 2000. s Haroldom Bondom pokušao je ukrasti 14-metarsku jahtu. Uhitili su ih i Brad je dobio uvjetnu kaznu i morao je vlasniku jahte platiti trošak za kvarove nastale tijekom krađe.

- Svi misle da sam neki zločesti dečko, a zapravo većinu vremena sjedim kod kuće i slušam i sviram blues - rekao je Brad jednom prilikom.

'Ako niste probali drogu, ni nemojte'

U siječnju 2002. uhitili su ga jer je vozio pod utjecajem droga i nije imao važeću vozačku dozvolu. Za kaznu je morao tri mjeseca provesti u klinici za odvikavanje. U prosincu 2005. uhitili su ga dok je pokušavao kupiti heroin. Paparazzi su ga snimili s lisicama i fotografija je dospjela na naslovnice novina. Priznao je da je ovisan o heroinu i metadonima.

Ako nikad niste probali droge, ni nemojte. Ako pak jeste, savjetujem vam da se molite kao i ja, Brad 

- Ako nikad niste probali droge, ni nemojte. Ako pak jeste, savjetujem vam da se molite kao i ja - rekao je Brad.

Iako mu je sudac odredio obavezno odvikavanje, Brad se nije javio ni u jednu kliniku. Dobio je opomenu da će na odvikavanje morati prisilno. Iako su ga na sve moguće načine htjeli potaknuti da ode na odvikavanje, nisu uspjeli. 

Predozirao se heroinom i metadonima i umro

15. siječnja 2008. Brada su pronašli mrtvog u njegovom stanu u Los Angelesu. Imao je 25 godina. Nakon obdukcije, kao službeni uzrok smrti navedeno je slučajno predoziranje heroinom i metadonima. Dva dana prije nego se predozirao na leđima si je dao tetovirati 'Je.... se svi vi'. 

Znam da je u raju i da ga Bog čuva, Bradov otac

Brada su pokopali tek tjedan dana nakon što je preminuo. Pokopan je tek 22. siječnja u obiteljskoj grobnici u Tennesseeju. Sprovod je kasnio oko tri sata jer je kiša lijevala kao iz kabla. 

- Znam da je u raju i da ga Bog čuva - rekao je njegov otac. Bradovi roditelji šokirali su se kad im je sin umro. Baka Joanne koja ga je odgojila preminula je 17 dana nakon njega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga